159 juhi jalgealune märg

#1
Soetasin hiljuti esimese Alfa Romeo 159. Koheselt selgus, et aknad lähevad seest niiskeks, võtsin matid üles ja juhi jalgealune vaip on läbimärg, samuti ka juhi tagaistuja jalgealune. Kust see vesi võiks sinna saada, kas tal on mingi äravool kapoti all nagu sakslastel, mis umbes on ja vee tuppa toob?

Re: 159 juhi jalgealune märg

#2
159 puhul see clogged drain nii jube ei tohiks olla.

alusta sellest, et vaata üle kas vesi on otse juhi jalgade juures või ka pedaalide taga või siis ukseläve peal (minu omal nt on kõrvalistujapoolne uksetihend väsinud ja sealt immitseb vihmaga või pesulas üsna palju vett sisse)

Kui pedaalitagused on kuivad ja ka uksepakud on kuivad, siis võiks korra kiigata auto alla (äkki on seal mingi auk või midagi) ning vaadata üle kapoti ja tiiva piirkond (seal on üks lollalas nurk, mis jookseb umbestäpselt jalaresti kohale ja immitseb selle sisepinnalt alla).

ja muidugi alati on variant, et kui see on "uuel autol" kogu aeg nii olnud, siis see ei teki sinna juurde, vaid lihtsalt ongi seal (mul oli mitteAlfas loik juhi jalgade all kaks kuud enne, kui auto sai kaheks päevaks köetud garaazi -peale seda pole enam seda tagasi tekkinud - põhjus oli tõenäoliselt see, et jalamatt lekkis ning kogu lumesulamisvesi puges mati pragude alt vaiba sisse ja jäigi sinna)
Tegelikult ma olen normaalne....

Re: 159 juhi jalgealune märg

#3
kontrolli üle tihend mis on metallplaadi küljes, mille külge kinnitub klaasitõstuk. minul oli kõikidel ustel see tihend alt servast ära mädanenud ja paaril uksel oli ka kõlari tihend kehvas seisus. vana tihendi asemele panin tihendusmassi https://varvifoorum.ee/toode/t11246z-te ... smass-10m/
umbes pool aastat tagasi tegin seda ja tundub toimivat, suurte vihmade ajal enam vaip märjaks ei läinud.

kapoti all kojameeste juures on ka kaks äravoolu mida kontrollida https://www.youtube.com/watch?v=VFeXZBX-SQg