Alfa 166 2004 FL, 2.4 diisel, automaat, hall metallik

#1
Minu kolmas Alfa - esimene oli 159 2.0 FL diisel ja teine Giulietta 2011 1.4bens. 159 müüsin 2 nädalat ja Giuliettat 2 aastat. Viimane oli niivõrd valus, et vandusin: järgmise Alfa ostan uueväärse "salongist" või piisavalt vana/odava, millest kahju pole...

Ilmselgelt on igasuguseid lahedaid müügil, aga mul on vaja 4-kohalist kuhu pere kahe- ja neljajalgsetega peale mahuks. Originaalne 166 mulle väga ei meeldinud - liiga kole, et lausa ilus.

2021 talvel seisis pikemalt müügis kuskil Peipsi ääres antud isend ja noh, ega ma pikalt ei mõelnud.
Täieliku Saksa hooldusajalooga, hall metallik, disla, automaat, must nahksisu. Praktiliselt kõik mis tolle aja varustuses võimalik, välja arvatud katuseluuk ja roolinupud.
Esimesel päeval peale ostu lendas küll kohe kütusepump :D , peale mida liikus auto treileril TRK'sse.
Hiljem sai tehtud suur hooldus, Kalvolt 18"TI veljed alla kruvitud ja Disaintepingus vanale Momo roolile uus nahkriie ümber (romulast prefacelift rool)
2022 aastal TRK's õõtsad, puksid ja nipet-näpet veel. Tänaseks on auto tehniliselt korras, vaja lihtsalt salongist mõned kulunud plastidetailid välja vahetada.
Uste küljes on kleepuva kummiga plastikut, pooled kõlarid on loobunud koostööst ja ukselukud on üldstreigil - õnneks leidsin romulatest ja Tartu Jano'lt asendusi. Vaja see töö kalendrisse võtta ja ära teha.

Üldised kommentaarid: igapäevasõitudeks täiesti ok, maanteel ökonoomne ning piisavalt jõudu. Loomulikult oleks 3.0 bensukas no-brainer valik, aga neid soodsalt enam ei leia, samuti pole kütusekulu igapäevasõitudeks mõeldud.
Ainukesed asjad mis mulle 166 juures ei meeldi: sõiduasend on natuke liiga kõrge (elektriistmete pärast) ja diiselmootori müra vajab harjutamist.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Viimati muutis RaidoSV, 06 Aug 2022, 10:31, muudetud 1 kord kokku.
cron