Re: Alfa Romeo 156 2.0 JTS TI, 2004, Alfa Romeo 33

#212
Vahepeal sai vahetatud ka teiselt poolt pidurisadul. Kõik läks sel poolel ilusti kokku kuid alati, kui kõik probleemideta kokku saab, siis võid kindel olla, et midagi läheb ikka totaalselt sinna samusesse.
Nimelt hakkasin velge alla panema, kui üks rattapolt hakkas tühjalt ringi käima. Isegi lahti keerates ei tahtnud välja tulla. Kuidagi moodi sain ta kätte ning rummu keeret uurides on see ilusti viga saanud, ehk siis kulunud olematuks.

Antud probleem sai tegelt alguse aastaid tagasi peale auto remondis käiku, kui mõtlesin, et pingutan rattapoldid momentvõtmega üle, kuid kaks polti käisid tühja - kinni ei võtnud (nii juhtub, kui rattapolte suruõhuga tuugalt kinni vägistada).
Ōnneks olid kodus sel korral uued poldid olemas ja need ime kombel võtsid kinni - arvasin, siis et keermeosa kannatada rummu küljes ei saanud aga eksisin.

Hetke plaan oleks antud rattarummu keere üle puurida ja keermestada M14x1.5 peale. Vaatasin, et antud mõõtudega veljepolt läheb ilusti velje august ka läbi. Käändmiku ei tahaks kohe üldse alt kiskuma hakata, kuna 156 on see rattalaager ja rumm eraldi osana. Vaja pressi, et rattarumm laagrist eraldada ja siis oleks mõtekas ka juba uus rattalaager panna... :think:
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Re: Alfa Romeo 156 2.0 JTS TI, 2004, Alfa Romeo 33

#216
ts kirjutas:
08 Mai 2024, 12:11
edit- kirjutasin juba esimese kohta ka -> ma pigem võtaks ikka selle ette.
Tegelen esimesega mingi hetk uuesti, hetkel lõpetan vaikselt tagumiste pidurisadulate vahetuse koos uute rattalaagritega. :)

Täna sai ette võetud, siis tagumiste pidurisadulate vahetus koos uute rattalaagritega (SKF). Ning uued Brembo pidurikettad ja Ferodo DS Performance piduruklotsid.
Vaikselt nokitsedes kulus pea 6 tundi ühele rattale.
Vana rattalaagri sisemine osa otsustas võlli külge kinni jääda. Ülejäänud laagri sain tõmmitsaga tõmmates ilusti maha. Natuke näitasin sisemisele osale relakat ja tuli ka see maha. Ühest videost vaadates paigaldati uus tagumine laager lihtsalt käsitsi lükates võllile aga minu oma küll nii kergelt sinna paika ei läinud. Oli vaja sobiva suurusega padrunit ja haamrit näidata, et asi paika saada. :D
Järgmine nädal üritan ette võtta teise poole tagumise pidurisadula ja rattalaagri ning siis peaks selle pidurimajandusega vaikselt timm olema.
Peale seda on to do listis mootori hammasrihma vahetus.

Kaks pilti ka vanast tagumisest rattalaagrist. See pudru seal sees ei meenuta kohe ühestki otsast enam määret...
Pilt
Pilt
Ja paar klõpsu peale pidurisadulate vahetust:
Pilt
Pilt
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Re: Alfa Romeo 156 2.0 JTS TI, 2004, Alfa Romeo 33

#218
sellist tööd tuleb teha koleda ilmaga ja üksi, siis ei ole üldse lobisemise vms probleemi... mul läks 156'l maja ees -5 kraadiga napilt tund :D samamoodi lõigates (aga kasutasin combitooli, mitte relakat)

uus laager läheb ilusti paika (nagu filmis), siis kui rummu osa täiesti ära puhastada (mul oli 155 selline hämmastav kogemus, et laager tuli ühes tükis ilusti maha ja läks ilusti vaikselt surudes tagasi... ma ei ole ühegi teise autoga sellist asja kohanud)
Tegelikult ma olen normaalne....
cron