Miks see üldse seisma jäi- ma kuskil nagu palusin täpsustada aga.
Kui starterit ringi ei aja, siis on tõenäoline, et starter või kaabel vigane (või siis on kuskil elektrisüsteemis mingi muu kala ). Kui just täiendav immo peal ei ole (mis oleks ühtpidi lihtsam, teistpidi oluliselt keerulisem).
Seda saab suht lihtsalt mõõta (kas starterile tuleb vool või mitte) ja sealt edasi siis lükata- tõmmata jne.
Kütusega ei juhtu suurt midagi selle ajaga - võid mingi kankutäie värsket kaasa haarata aga...
paari lausega mida mina teeks:
Haaraks sõbra kaasa võtaks kuskilt värske aku, multimeetri , peotäie kaitsmeid, 10l värsket kütust ja tööriistakohvri (ja miks mitte ka diagnostikaaparaadi ja mõned cr2025 jms puldi patareid). Kui Sul just ei ole võimalik kuskilt kopikate eest starter kaasa haarata (teoreetiliselt on veebist tellitud varuosadel 14 päeva tagastusõigust

)
Ootaks ilusat ilma, süstiks hommikul kohale, vaataks auto üle, paneks värske aku peale, vahetaks puldipatareid ära, mõõdaks kõik pinged ära, kontrolliks kaitsmed üle, mõõdaks starterile mineva pinge ja tõmberelele mineva pinge üle ja prooviks alguses starterist käivitada, siis kohalt tõmmata.
Ja muidugi kui autol on täiendav alarm, siis prooviks vastavalt juhendile puldi uuesti selgeks õpetada.
Kui starterile vool tuleb, siis koputaks seda esmalt auto peal ja kui abi ei ole, siis läheks riski peale j muretseks kuskilt uue starteri (mälu järgi - kolm 13mm peaga polti - kõik suht kättesaadava koha peal pluss kaablid)
Teoreetiline ajakulu ca 3h + sõit (Viljandis kindlasti on mingeid kohti, kes suudaks seda kohapeal teha aga ... Puksiir + teadmata tööaeg + auto eest makstav raha + hulk muid asju)
Ja mis kõige olulisem - kui autot koha peal näed siis on selge, et kas lased auto korda teha või mitte (sealt edasi siis juba ka see autoelektriku asi)
P.s. kui on selge, et probleem on teises alarmis, siis selle eemaldamiseks on hoopis teised tüübid, kui starteri vahetamiseks.
Tegelikult ma olen normaalne....