Re: Alfa Romeo 156 2.0 JTS TI, 2004, Alfa Romeo 33

Kuna ma ei ole eriti suur plastikust mootorikatete fänn - kui aus olla, siis ei meeldi see rõvedus kohe üldse.
Siis sai seda neljasilindrilist mootorit uuritud siit ja sealt poolt ning tõdetud, et tegu ei ole ju koleda mootoriga mida plastikust mootorikatte alla peaks ära peitma.

Otsustasin, et tellin päris carbonist plaadi ning kasutan seda süütepoolide osa katmiseks ning ülejäänud klapikambrikaan jääb nö. naked.

Täna sai carbonist plaat külge pandud ja võib öelda, et tulemus täitsa meeldib.

Klapikambrikaanega on ka plaanid ning tagavara klapikas on hetke seisuga juba pikemat aega värvimises. Kui mingi hetk kätte saan ja külge panen, siis tuleb ka pildimaterjal. :beaver:

Lisaks sai vahetatud ka kaks jahutusvedeliku kummilõdvikut musta värvi silikoonlõdvikute vastu. Paisupaagist mootorisse minev ja siis S kujuga tagasivoolu voolik paisupaaki ning kinnitamiseks kasutasin mõlemal lõdvikul vedruklambreid.
Image
Image
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Re: Alfa Romeo 156 2.0 JTS TI, 2004, Alfa Romeo 33

ts wrote:
12 Jun 2025, 11:07
kusjuures päris palju parem näeb välja, kui see tavakaas (selles suhtes - IMHO ainus talutav plastkaas on TS'i CF2 ja CF3)

ma küll ei ole päris kindel, aga äkki peaks miskitpidi katma ka solenodide osa?
Olen selles osas sama meelt, et TS mootori kaas on neist kõige viisakam.
159 puhul meeldis ka JTS mootor, et tehasest ei olnud pandud mingit jubedat plastikkatet mootori peale vaid mootor oli ilusti nähtav.

Solenoidide osa all pead silmas seda osa kus on sisselaske kollektor?
Selles suhtes see osa mind ei häiri ka ilma katteta. :)

Sain klapikaane eile värvimisest kätte ja tulemus selline. Sai valitud kerge wrinkle effektiga punane värv nagu Ferrari ja Maserati ka kasutavad sisselaske kollektoril ning klapikambrikaanel. :)
Image
Image
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.