156 esituled

Probleem siis selline: mulle tundus, et esituled näitavad liiga kõrgele :roll: . Käisin ülevaatuspunktis kontrollimas ja nii see oligi :!: Veel öeldi, et puudub kindel tulepiir... et näitavad nagu liiga hajali. Kas neid saab ja kui lihtne on neid ise regullida.

Praeguste ilmaolude juures ei ole just lageda taeva all kõige mugavam auto kallal nokitseda, seepärast küsingi, et kas mul tasub ise nendega mässata või on mõtekam kuskil seda teha lasta.

156 esituled

kõrgust sai minu mälu järele üsna hõlpsaste regullida

tulel on kuskil ülevalservas kuuskant mida keerates liigutatakse reflektorit sees

paraku ei leidnud ei pildimaterjali ega paremat juhist veebist

:(

156 esituled

Mul oli suht sama jama enda 156-ga ja viga oli selles, et pirni pesa oli defektne, nii et pirn ei istunud õigesti sinn pessa ja sellest tulenevalt näitsa tuli väga hajutatult. Õnneks suutsin selle koduste vahenditega korda teha, aga selleks et see defekt üles leida, tuli sellegi poolest tuli auto küljest ära võtta. Aga ega need 156 tuled üldse ühed normaalsed leiutised pole :roll:

156 esituled

Isiklikult arvan, et reflektorid :roll:

Nu eks ma siis proovin pühade ajal kuskil mingi katusealuse leida (lähen ajan rapla lähedal vanaisa nissaani garaažist välja) ja asja lähemalt uurida. Aitab juba sellest peaaegu pimedas sõitmiset. ja kui hakkama ei saa, siis vaatan edasi :wink:

156 esituled

tava 156 reflektor - hõbedane, 1 tükis (ei saa pool ja täistuld eraldi reguleerida)

156 tuli on jah paras ikaldus halogeeniga !

Lumani jutus point sees, kui valguse piir hajus, siis võibolla pääsed H7 kohendamisega ;)

156 esituled

nonii... asi siis korras.

Astusin TRK-st läbi ja seal öeldi kohe, et pirnid on valesti sees :shock:

Siis tuli üks pikk kräsupeaga kutt, nokitses natuke, kirus pirnivahetajat (õnneks pole ma neid veel selle 2 kuu jooksul, mis ma selle iludse omanik olen, jõudnud näppida, seega kivi eelmise omaniku kapsaaeda :twisted: ), rüüpas kohvi ja voilaa - tuled OK.

Igatahes olen õnnelik, et sain lõpuks ka pooltuled :D

156 esituled

nonii... asi siis korras.
Astusin TRK-st läbi ja seal öeldi kohe, et pirnid on valesti sees Shocked

oskad sa äkki täpsemalt öelda, et mismoodi valesti sees? ma kardan et mu tuled näitavad kuu peale... sest ei tahaks uskuda et 156-l nii nõrgad tuled on.

kas esialgu tuld eemaldamata oleks võimalik tuvastada kas pirn õigesti sees või kas selle pesal äkki defekt?

156 esituled

Seda on suht lihtne selgeks teha kas lihtsalt tuled paigast, või pirn viltu sees. Mine sõida pimedas kuskil sileda seina äärde ja pane tuled põlema, kui tuli joonistab konkreetse joone seinale, siis on pirn üldiselt õigesti pesas, aga kui konkreetse tule joone asemel tegib midagi muud, näiteks mingi suur hajutatud laik seinale, siis on ilmselt pirn kuidagi viltu pesas.

Kui pirnid on õigesti sees, siis tulede kõrgust soovitaks lasta siiski kuskil vastavat tehnikat omavas kohas teha, koduste vahenditega üldiselt ei saa nii hea.

156 esituled

Nagu Luman ütles, peab tekkima kindel joon seinale. Kui seda pole, võta pirnid välja ja vaata pesa nt taskulambiga. Siis näed, mis pidi pirn sees peab olema. Need kiputakse kuidagi lihtsalt sisse pistetama ja klambriga kinni. Halvemal juhul võib isege pesa puruks minna :cry:

Nii et proovi kas saad parema pildi... kui ei siis pead laskma asja kellelgi teadjamal vaadata. Edu 8)

156 esituled

äää 156 esilaternat nüüd liigses insenertehnilises modernsuses vast siiski süüdistada ei maksa :D

159 on juba hoopis muu muusika...

tegelikkuses 155 ja 164 isegi olid modernsemate valguslahendustega.. (luup)

156 esituled

Ok täna sai siis tulesid näpitud:

lähituledel ei tuvastanud ma mingeid nähtavaid vigu, tundub et lihtsalt reguleerimata... reguleerimine aga on mulle tundmatu asi niiet need jäid sinnapaika, elan üle hetkel...

vasakpoolsel kaugtulel oligi pirn valesti sees! täitsa suunaga kuu poole! Esialgsel vaatlusel ei tuvastanud et pesa katki oleks. omaarust sain ta paika, kuigi loksus ta natuke rohkem kui peaks/võiks, aga paika ta jäi. võibolla ma lihtsalt ei saanud klambri korralikult kinni. ruumi on seal nii meeletult vähe ju...

kaugtulede efektiivsus paranes märgatavalt aga ma olen kindel et need vajavad ka reguleerimist...

Kannatan vast ära kuni tagasi kodumaal, siis peaks need tuled korra maha võtma ja täpsemalt vaatama mis seal on.

Avastasin ka miks udutuled ei tööta - juhtmeid pole :lol: , eitea kas nad on alates mingist ühenduspesast puudu või ma lihtsalt ei suutnud leida juhtmeotsi.

Igatahes mailisin eelmisele omanikule, et väga tore et ta täitsa uue radiaatori paar kuud tagasi paigaldas aga et ta enam sinna töökotta enam ei läheks, kus see töö tehti... nina on lihtsalt nii pliks-plaks tagasi kokku pandud :roll:

156 esituled

Normaalsetes töökodades on selline karp olemas, millega saab tulede kõrgusi paika ajada (paremale-vasakule võib osutuda problemaatiliseks, sest karp on liiga lähedal tulele)... Palusin enda 9000-l seda teha Troostis... nagu öö ja päev vaatamata surnud reflektoritele ja klaasidele.. Väga konkreetne joonis tekkis maanteele. Selline klassikaline paremalt kaugemale ulatuv valguslaik...

Ja üsna palju mõjub ka pirnide valik..Mul on head kogemused Osramiga (+30%, Nightbreakerid on veel proovimata) ja Flösseriga (Blau). Vanal klassikul mõjus kombinatsioon "uued reflektorid ja uued tuleklaasid" ja natuke hiljem ka "uued Flösserid" nagu oleks keegi pimedas toas prose süüdanud.... ootan hetkel rahalaeva, et oma 9000-ga sama teha..(mingi 3-3.5k väljaminek)
Eesti Saabiklubi ja foorum

156 esituled

vaatamata surnud reflektoritele ja klaasidele.. Väga konkreetne joonis tekkis maanteele.

lähiajal sai 164 ka tuledega mässatud.

ise saab kah midagi ette võtta

reguleerimise osas, kui viitsimist on

pirnide osas sa üllatasid mind % arvudega :shock:

aga sellegi poolest hea inffff 8)