Suvaline PLÄMA vol 2008

E.T. wrote:ei, see kulub ka kenasti, ei ole probleemi, et midagi alles jääks...

sama siin... aga kuidagi palju kiiremini, kui eile (nooh jah... eks ma tulin teist teed pidi ja natuke madalama käiguga kah :twisted: )

Kevad on ikka ilus aeg 8)
Tegelikult ma olen normaalne....

Suvaline PLÄMA vol 2008

:roll:

Image

kahjuks on nüüdseks selle lõigu kõige magusamates kohtades (Pirgust Seli risti) 70-ne piirangud üleval ... (enne seda oli seal vahel olev lõik väga tore... kurv kurvis, kitsas tee jne...) :cry:

varsti ei saagi enam sõita... peab ainult mööda sirget kulgema... mööda laia teed ja vaatama, kuidas surmapõlgurid pimedas kurvis möödasõite teevad :roll:

Suvaline PLÄMA vol 2008

deuce wrote:Loodame et kui tuleb suur ja lai ning sirge tee, siis sinna enam pimedaid kurve ei tehtagi :wink:

:mrgreen:

mõned jopakad teevad ise omale pimedad kurvid kui vaja (möödasõit nelja autolises kolonnis nt...)

Suvaline PLÄMA vol 2008

vartsi jõuame TAAS teemani, kas võrdleme eesti ja läti liikluskultuuri

lätis ntx kui juba kellelegi sappa jõuad siis võtab aeglasem sõiduk teeperve poole... ka vastutulija saab veidi ruumi tekitatud... oh imet, kõik sujub :)

eestis kipub iga möödasõit olema olelusvõitlus... mitte midagi ei suju...

ja politseil ei jagu ka oskusi ja tahtmist rohkemaks kui vaid põõsaspassimiseks ja kiirusemõõtmiseks.

kui mulle keegi järgi jõuab ja vähegi teeolud kannatavad, siis teen ikka ruumi talle, et saaks mööduda... enamasti tagasõitja ei julge seda kohe teha...

kui tekitada kolmas rida siis vastutulijad vilgutavad tuledega ja vehivad kätega ja mängivad chickenit... siiski suht viimasel momendil tehakse ruumi, et mahuks mööda... VÄRDJAD

või keskmise eestlase matsimõistus ei võtagi rohkem kui oma õigusi ja nende nimel ollakase valmis surema?

meie - alfafoorumlased omame eeldatavasti liikluskultuuri ja tolerantsust liikluses ja ei pea paljuks kiiremat liiklejat mööda lasta :) saame ju piisava arvu kordi aastas sõita nii kiirelt kui oskame / tahame suletud rajal.

Suvaline PLÄMA vol 2008

Ja mina jällegi oponeeriksin siinkohal - Erki, Sa ehk ei ole märganud aga tee ääres leidub igasuguseid huvitavaid asju - teravad asfaltiääred, naelad, pudelipõhjad jms.. Vabatahtlikult ennast sinna paigutada ei taha.

Suvaline PLÄMA vol 2008

Mina ka tõmban tee äärde kui kiirem tagant tuleb. Sõidan tavaliselt kiirusehoidjaga ning omas tempos. Kuna ruumi kolmanda rea jaoks niikuinii palju ei oleks, siis tõmban teeäärde juba seepärast, et tal oleks parem vastutulijaid jägida ning ei peaks tegema seda telgjoonel või vastassuunas olles. Pealegi on palju huvitavam sõita, kui suhtlen teel teiste juhtidega, tuimalt tee jälgimise asemel. :roll:
a.k.a Anthrax

Suvaline PLÄMA vol 2008

ma ei pea silmas ruumi tegemise all teepervel rallye style kruusapilve tõstmist...

asfaltkatte olukorda saab normaalse valguse ja silanägemise korral hinnata piisavalt objektiivselt ju :)

no ei tea, pole veel pudelipõhjasid ja naelu rehvi omale saanud sellepärast, et ruumi teen

PS! pudelipõhjade ja naelte vastu aitab kui registreerume suurele prügikoristusoperatsionile :) st teeme ise midagi ära, et oleks parem elada.

Suvaline PLÄMA vol 2008

skeemi kohaselt on taagepera mõistagi arvamuse kujundaja ja tema kasutamine selleks igati õigustatud :)

jääb vaid aplodeerida hr cyberile tabava tsitaadi leidmise eest

Suvaline PLÄMA vol 2008

:roll:

sõitsin õhtul koju viisakalt lubatud kiirusega (spido järgi 92-93 km/h, tegelik siis 90)

kuna ma õnneks ei olnud ainus "pidur" siis moodustus mõne hetke pärast pisike kolmeautoline kolonn... vahemaad iis umbes 150-200m ning ühtlases tempos :roll:

10 km peale oli möödujaid :mrgreen: umbes 40 (kes kulgesid siis tõmblevate liigutustega kiirustel 100-110-> tervitused vabalthingava diisliga volksvaageni juhile-> ma ei uskunud, et päriselt mööda jõuadki :mrgreen: 44kw transporteri kohta on 90-ga sõitvast autost möödumiseks ikka väga vähe, kui keegi vastu tuleb)

ja siis järsku tabasin ennast mõttelt, et meie liiklus on ikka :roll: siiani täielikult alaväärsuskompleksidele ülesehitatud :roll:

Rikkumised on nii tavalised, et joobes juhid ja kiiruseületajad ei morjenda enam kedagi; invakohtadele või joontest mittehooliv parkimine ja kuni+20km/h on juba täiesti tavaline; kollane foorituli on lubav jne jne jne... :(

seda mõtet heietades avastasin järsku, et asi ei olegi ainult liikluses...

Nõukaaegne mentaliteet -> initsiatiiv ning otsustusvõime ja püüdlused millekski paremaks saada on maha tambitud, kõik tahavad elada nagu hall mass... olla töökangelased jne

Paar päeva tagasi avaldati jällegi suurimad riigi haldusalas olevate töötajate palgad... rääkimata siis riigikogu palkadest jms. TEGELIKULT ju ei ole kuskil keegi rääkinud mitte sellest, et tahaks ise kah sellist palka saada vaid ikka räägitakse: "No on kuradi sead! kärbime palga 10K peale ja vaadake siis kuidas hakkama saate" (isiklikult küll ei leia, et suur osa riigikogu koosseisust oleks etturitena seda raha väärt, KUID kellel iganes on selline mõte peast läbi käinud :roll: Proovigu ennast korraks mõelda ministriks, või eesti raudtee/sadama /energia/mille iganes veel tippjuhiks. hetkel ei suudaks mina isiklikult mingi raha eest sellise koha peal olla... )

Orjameelsus on see ka eestlaste suhtumises riiki ja valitsejatesse (no on raisad- öeldakse välja igal pool mujal, kui seal kus seda vaja on), poes hinda vaadtes krigistatkse hambaid aga ostetakse ikka kärbatanud ja ebakvaliteetset kaupa suisa ulmeliselt kasvanud hindade eest (ise olen vähemalt kord nädalas lausa hulluks minemas avastades närbunud juur- või puuviljad, maitsetu juustu/vorsti jne SELLISE hinna eest) jne...

Kirutakse kõike ja kõiki, mis ei meeldi :roll: Mina näiteks kirun juba teist päeva meie majaelanikke, kes leidsid, et maja ees auto parkimine on tobe ja tuleb ära lõpetada :shock: mistõttu siis pargin teist päeva muru peale (no kurat küll! kuhugi mujale aga parkida kah pole, kuna kõik ümberkaudsed platid on kellegi teise maa ning seal tullakse heal juhul kaikaga taguma, kui kuskil mingi tühi plats ära hõivata)

Ja KÕIGE masendavam on see, et juba VIIS aastat käib trall ja tagaajamine igatsugu sammaste ümber :evil: Lihula, Pronkssõdur, Vabadussammas, Vabadussõja mälestussammas, kalevipoja kuju, terve hulk väiksemaid sambaid jne... kogumaksumusega (ja ka kuluga) umbes 300mln krooni, millele lisandub siis teine tore rahalõhnaline majoneesihüvitiste ja öiste valimiste temaatika kogukuluga kaduvväike osa sammastest... nooh loomulikult ka igatsugu K-orterid ja reiljanid jms...

Ja inimesed muudkui jahuvad ja jauravad selle umbes 400mln krooni ümber ning ei märkagi kuidas iga jumala aasta taotakse umbes 100-st miljardist kroonist (riigieelarved+KOV eelarved+EU toetused) kolmandik tuuleks... ehk siis raha oli ja midagi tehti aga midagi näha pole

Politseinike kirutakse ja sõimatakse, kuid ometi keegi politseisse tööle ei lähe...

Maaslebavat inimest märgates pöörataske pilk mujale ning loodetakse, et ah küll keegi teine vaatab...

metsa ääres prügihunnikut nähes viiakse ka enda prügi sinna. möödujad vaatavad, vangutavad pead ja kiruvad... aga ma ei ole veel kuulnud, et keegi oleks prahihunniku ise likvideerinud (nooh see aasta ehk 3 mail asi natukenegi muutub)

Rääkimata sellest, et prügiseadus on aga ka kõige parema tahtmsie juures ei tule sorteerimisest midagi välja, kuna ... vastavaid konteinereid ikka annab otsida

Puhkealadel ja rannas on 90% juhtudel kohal mingi pisike grupp inimesi, kellele on eluliselt vajalik, et kõik neid näeksid (milline oivaline lärb ja šarmantsed sõimusõnad) ...

...jne

siinkohal on paslik lõpetada enne kui kriban midagi, mille peale keegi võib solvuda

Oeh... ei saanud kergem :(