alternatiivi rattalaagrile?

probleem selline, et parem tagumine rattalaager hakkab vaikselt ära surema. tegin kiire hinnauuringu ja pakuti teist mulle umbes 1700 eeksi eest.

samas, austatud doktorihärra käis ühes teemas välja sellise mõtte:
ts wrote:P.P.S. igaks juhuks siis mainin ka, et 99% maailmas toodetavaid laagreid on standatrsed... ning tõenäoliselt leiad mõne jalgratta/mopeedi/pesumasina/veepumba vms küljest sama tähistusega laagri, mis on näiteks Ferrari generaatoris Laughing

naljaga öeldud, aga point on olemas - (turu)majanduslikel põhjustel kasutatakse sellistes kohtades valmiskaupa.

eeniveis, mul pole erilist isu mõne suurbrändi lobitööd finantseerima hakata ning omale mõnesajakroonist pappkarpi osta (kuu lõpp ja turbonuudleid ei fänna :?). mõtlesin, et äkki on keegi sama asja peale enne mind tulnud juba ja mingit laagrit sedasi leida proovinud?

p.s. abiks oleks ka, kui keegi viitsiks eelmisest laagrivahetusest garaaži/keldrinurka vedelema jäänud laagri pealt või mõnest targast kataloogist mulle laagri tähise öelda. saaksin asja uurima hakata, et kas üldse, kui palju ja kus 8)? ahjaa, autoks 98. aasta mikromootoriga Alfa 156.

edit: krt, oleks pidanud varuosade alla selle teema tegema :roll:

alternatiivi rattalaagrile?

kassanäe-> ja ongi varuosade alla jõudnud :lol:

SKF toodab kindlasti sobivat laagripõhja aga... kinnitus va saadanas on 156-l spetsiifiline

Ehk siis minu meenutust mööda on 156 rattalaagrite välispind valatud kokku kinnitusega... seega õnenstuks kõige paremal juhul suruda välja sisemine osa ning kulunud, väsinud jupid välja vahetada (kuulid, sisemine tööpind)-> välimisega ei ola aga midagi teha :roll:
Tegelikult ma olen normaalne....