164 - klobin mootoris + külmalt pöörded ujuvad.

1.Hiljuti on tekkinud mingi klobin mootorisse. Tekkib vaid kohati, enamus ajast seda ei kostu. Klobina kiirus sõltub mootori pööretest. Heli tuleks justkui kundepoolsest mootri "otsast".

2.Iga kord kui auto külmalt käima panen ujuvad pöörded kuskil 5-10 sekundit. Justkui hakkaks välja surema ja siis jällt tõusevad pöörded normaalseks. Nii mõned korrad järjest ja siis hakkab ühtlaselt tööle.

Ette tänades abistavate nõuannete eest, Aadu!

164 - klobin mootoris + külmalt pöörded ujuvad.

:roll:

klobin, mis vahel on vahel mitte ning sõltub mootori pööretest on 90% juhtudest tingitud asjadest väljaspool mootorit (ehk siis veepump, roolivõim, kliima, genekas või pingutusrullik)

10% juhtudest on tegu rihmajami või õlitusega

harva juhtub ka, et rihmakatte all on mingi võõrkeha, mis vahel oma lõbuks kuhugi vastu käib (on ka juhtunud, et selleks võõrkehast osutub mõni paha olend või tükk, mis end kõige ebasobivamal hetkel roihma vahele lennutab ning klappe kolbidele tutvustab.)

Tegelikult aga kõige kõige tõenäolisem on, et Sul on mõni rihmakatte kruvi uitama läinud ning kate laperdab tuules (suveaeg ju ikkagi)

2.Ujuvad pöörded-> reeglina lamda või õhulukulugeja :roll:

tee diagnost ära-> kui see midagi ei leia, siis kontolli vaakumvoolikud üle (muuseas_> on Sul ikka :roll: õhulugeja pistik ilusti ühendatud?)

EDIT: külmalt käivitades... ahsooo... sellisel juhul võta hoopis tühikäigumootor maha ja puhasta ära ning kontrolli, et kütusetorustik ei lekiks 8)

:oops: pagan küll-> ma ei suuda täna üldse millessegi süveneda :oops:
Tegelikult ma olen normaalne....