Tere, paar küsimust võrdlemisi värskelt alfa omanikult.
Kas keegi oskaks soovitada kust Tartust Alfa147 1.6 saaks muretseda plekkvelgi (käisin Hinkusest küsimas, et koos rehvidega saaks ka plekid aga seal pakuti 1000.- tükk, kas ma kooner või tundub veits kallis?). Et kas keegi oskaks hinna ja koha abi anda?
Teine küsimus on seotud filtritega. Sooviks enne talve vahetada õhu ja salongi (konditsioneeriga) filtrit. Kas on oluline mingit kindla firma toodangut kasutada. ....aa ja kus salongi filter asub? kas kapoti all klaasi ees kõrvalistuja ees? (üks loll küsimus ka, et kas õhufiltrit peab kuidagi määrima enne paigaldamist, tihendit siis?)
natuke pärin veel...
mis mootori õli on soovitav kasutada?
Palju küsimusi millele ise vastust otsides võib kulutada palju aega, samas kui üks tark inimene saaks 1-2 minutiga mulle need ära seletada...
Ette juba tänulik
Talv tulekul (veljed, filtrid)
#2vanakala wrote:Tere, paar küsimust võrdlemisi värskelt alfa omanikult.
Kas keegi oskaks soovitada kust Tartust Alfa147 1.6 saaks muretseda plekkvelgi (käisin Hinkusest küsimas, et koos rehvidega saaks ka plekid aga seal pakuti 1000.- tükk, kas ma kooner või tundub veits kallis?). Et kas keegi oskaks hinna ja koha abi anda?
Teine küsimus on seotud filtritega. Sooviks enne talve vahetada õhu ja salongi (konditsioneeriga) filtrit. Kas on oluline mingit kindla firma toodangut kasutada. ....aa ja kus salongi filter asub? kas kapoti all klaasi ees kõrvalistuja ees? (üks loll küsimus ka, et kas õhufiltrit peab kuidagi määrima enne paigaldamist, tihendit siis?)
natuke pärin veel...
mis mootori õli on soovitav kasutada?
Palju küsimusi millele ise vastust otsides võib kulutada palju aega, samas kui üks tark inimene saaks 1-2 minutiga mulle need ära seletada...
Ette juba tänulik
Tere!

Alustame siis filtrite tootjatest,mina isiklikult soovitaks Purolatori filtreid,olemas nii õli,kliima,kondi kui ka õhu jaoks,neid on saada pea igast suuremast auto poest,ning päris hää kvaliteediga on!
Õhufiltri tihendit määrima ei pea,aga kui silikoon kodus olemas,siis ega see paha tee!
Mootori õlidest soovitaks kas siis täissünti,või poolsünteetilist!
Kui vanem moto,siis on soovitav poolsünteetiline õli!

Loodan et oli abi!

If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.
#3Alfa Romeo 33 wrote:Mootori õlidest soovitaks kas siis täissünti,või poolsünteetilist!
Kui vanem moto,siis on soovitav poolsünteetiline õli!![]()
Loodan et oli abi!
Alfale ikka ainult täissünt...
minu auto on 17 aastat noor ja olen ainult täissünteetilist kasutanud, pole veel täheldanud, et lorinal alt välja jookseks

http://alfafoorum.pegass.org/viewtopic. ... ight=%F5li
http://alfafoorum.pegass.org/viewtopic. ... ght=%F5lid
155 Q4 / 159 jtdm / Kappa 16vT
#4AR33 ehk võtab vaevaks põhjendada poolsündi soovitust? mõni konkreetne viide, millele tugineti?
_
Castroli tabelite järgi:
täissünt ja ühega alljärgnevatest viskoossustest:
0W-40
5W-40
10W-60
mootori maht 4,4L / filter ca 0,4L
_
ainuke filter mida määritakse on õlifilter - st tema tihendist tõmbad paigaldades õlise näpuga üle. muudest filtritest hoia määrded sobivas kauguses. õhu ja õli filtreerimist soorita sellega mida poes müügil on ja ära oma 1,6 moto pärast jalgu rakku talla millegi ERILISE tagaotsimisel.
PS! AR33 - kui subjekt nüüd laseb laia kaarega oma õhufiltri silikooniga üle, siis kas on võimalik ka silikooni lendumine õhulugejale? Taas ootaks pädevat põhjendust silikoonisoovitusele!
_
Castroli tabelite järgi:
0W-40
5W-40
10W-60
_
ainuke filter mida määritakse on õlifilter - st tema tihendist tõmbad paigaldades õlise näpuga üle. muudest filtritest hoia määrded sobivas kauguses. õhu ja õli filtreerimist soorita sellega mida poes müügil on ja ära oma 1,6 moto pärast jalgu rakku talla millegi ERILISE tagaotsimisel.
PS! AR33 - kui subjekt nüüd laseb laia kaarega oma õhufiltri silikooniga üle, siis kas on võimalik ka silikooni lendumine õhulugejale? Taas ootaks pädevat põhjendust silikoonisoovitusele!
#5Mina küll purolaatoris kindel ei ole. Paar kurba kogemust on(küll hakkab tihendi vahelt läbi laskma ja keermetega on ka jamasid oln'd). Õli ja filter on sellised asjad mille pealt ei tasu küll kokku hoida, hilisem remont läheb kallimaks. Aga see kõigest minu arvamus. 

#6Õlist niipalju,et jah seda poolsündi soovitust olen kuulnud remondimeeste käest,kuna vanem mootor umbes 20-25 aastat vana hakkab vaikselt oma elu elatud saama,ning talle sobib ideaalselt poolsünt(see on siis kui läbisõit hakkab ulatuma 500000km).Ma ei mõelnud sellega seda,et vähese läbisõiduga autole tuleb poolsünt sisse panna!E.T. wrote:AR33 ehk võtab vaevaks põhjendada poolsündi soovitust? mõni konkreetne viide, millele tugineti?
_
Castroli tabelite järgi:
0W-40
5W-40
10W-60
_

See õhufilter oli minu näpukas sorry,luban et sellist viga ei tule enam

kypsa wrote:Mina küll purolaatoris kindel ei ole. Paar kurba kogemust on(küll hakkab tihendi vahelt läbi laskma ja keermetega on ka jamasid oln'd). Õli ja filter on sellised asjad mille pealt ei tasu küll kokku hoida, hilisem remont läheb kallimaks. Aga see kõigest minu arvamus.![]()
Purolatori kohta pole jälle mul ühtegi halba sõna öelda!

Kindlasti on ka veel paremaid filtreid,kuid päris kõik firmad hoobilt pähe ei tule.

P.S See Purolator on tegelt päris tavalise hinnaga,nagu teisedki filtrid,näiteks õlifilter plekkib üle 50 eegu,ning õhufiltrid on ka päris hinnalised,kusagil 200 eegu juures.

If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.
#8Sain ühe hinnapakkumise, kas oskab keegi kommida? huvi oleks just mootori rihmade ja rullide kohapealt teada miskit
Nimi Kogus Hind Ah% Summa
PIDURIÕLI --0,5 34 0 17
JAHUTUSVEDELIK --7 55 0 385
MOOTORIÕLI --4,5 195 0 877,5
OIL FILTER --1 161 0 161
ÕHUFILTER --1 526 0 526
MOOTORIPESUAINE --1 265 0 265
TIMING BELT --1 1328 0 1328
FIXED TIGHTENER --1 653 0 653
BELT STRETCHER --1 1356 0 1356
TRANS BELT --1 478 0 478
FIXED TIGHTENER --1 454 0 454