Alfa 156 2.0 1999 Kliimaseadme eriparad?!?

Tere siit Iirimaalt jalle!
Mul selline kusimus ja hada, et kas see on koikide Alfade eripara voi aint minu omal aga olen hadas uduste salongi klaasidega. Klaasid pusivad udust,niiskusest puhtad vaid siis kui konditsioneer on sees. Nii kui kondi valja lulitan nii on kohe isegi pikal soidul koik klaasid udus?! Seda isegi siis kui soojendus on maxi peal? Ma saan aru kull,et konditsioneer votab salongist niiskust ara aga mis siis peaks tegema kui konti polekski. Ja kuttekulule mojub ta ka oi kui hasti.
Hommikul on aknad ikka kohe toredas veemullis. Nuud kus vahe kulmem talv ka meil siin on paaril hommikul olnud vaja jaad kraapida nii seestkui valjast :) . Ja ohtul parast tood on teistel masinatel korval klaasid puhtad aga Alfas on kena udu umberringi.
Lisan veel, et leket susteemis ei tohiks olla. Vahemalt juurde pole ma kull antifriisi pidanud valama. Salongi vaibad on kuivad, sisse ei saja(parast seda kui katuseluugi 2 aastat tagasi kinni teipisin :) ) Ja see jama on koik aeg aasta ringi kui vahe jahedam on.
On kellelgi sellist jama olnud voi teab keegi mis on pohjuseks? Olen tanulik iga nouande eest.
tarts iirist.

Salongiõhu filter ilmselt tilgub veest. Usun, et ka Alfal on seal olemas drenaazhitorud, mis peaksid filtrikorpusse sattuva veel ära juhtima. Need võivad umbes olla ja nii see filter seal ligunebki. Samas teeks head ka piilumine mattide alla (kuigi sa väidad, et on kuiv), ega seal mingit ujulat pole tekkinud või auke põhja.Selline seespool olev veekiht viitab üsna üheselt seespool olevale niiskuseallikale. Konditsioneeri järgihoidmine ei tohiks talvisel ajal su küttekulule väga mõjuda, sest tegelikult külma tootmiseks teda ei kasutata. Ma ei tea Alfasid, aga oma margi puhul võin öelda, et alla 7 plusskraadi konti üldse järgi ei võetagi..:) Küll aga kuivatab konditsioneer õhku. Aga äkki ongi kuivati peetis??
Eesti Saabiklubi ja foorum

Aitah elava vastukaja eest!
Ei uskunud ,et foorum nii elavaks on muutunud!
Niisiis algusest, siseohu peale pole kunagi lulitanudki, niigi koik udune ju. Filter paistab ka kuiv olevat, nii et ikka mustika.
Ja siinse uduse kliimaga ka see seotud ei saa olla, sest olen siin selle 9-10 aasta jooksul labi proovinud nii Audi,Mitsu,Mazda'
Volvo ja Saabi ja sellist nalja pole juhtunud.Peale Saab 9000 polnudki teistel kliimat aga sellist udutamist ikka ei olnud.
Nii et siis akki toesti mingi tuupviga? Motleks selle siin kuidagi foorumis lahti, saaksid teisedki abi.
Aitah veelkord!
tarts

Kas su masinal on ka nupp MAX window vms, kui lülitad selle sisse, mis ta siis teeb?
KAs sul sõites on õhk suunatud 100% aknale? või osa aknale ja osa alla?
Kui sul suunatud AINULT aknale ja käe paned sinna ette, kust puhub õhku, kas siis ikka sealt puhub kõvasti?

Ma lihtsalt ei mõista midagi oma 2 alfa kogemuse põhjal muud öelda. Kui ikka suunatud aknale, olenemata kas kliima sees või mitte- aknad puhtad, seda iga ilmaga.
Kui aga suunatud alla (paljud inimesed arvmastavad seda), on tulemuseks udused aknad. Kliima sees või väljas ei mängi rolli, kuna õhk hakkab nüüd alt üles käima.
PS! tee veel selline proov, sõida esiaken nt 1cm lahti, õhk suunatud aknale, kliima väljas. Mis hakkab toimuma? Avatud aken peaks seest suht kähku niiske ja seisnud õhu välja juhtima ja uus värske sisse.
Mul kunagi vw oli selline häda, et pagassis see vent ava oli kinni ja õhk ei pääsenud välja. st värske õhu pealevool oli takistatud, kuna vana ei läinud eest. Ja tulemuseks "tankist" = udused aknad, aitas ka avatud aknaga sõit.
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar :)

Ohtut!
Jep on kull max ja ikka 100% aknale on suunatud ka. Ja tundub, et puhub kull kovasti aga lugu nii et nagu kliima korraks valja lulitan nii aknad uttu jalle kaovad. Akna avamine veits aitab,tundub, et siis toesti paaseb ohk paremini ringlema?
Ei tea kus Alfal see ohu valjapaasu auk on?
tarts