Tühikäigupöörded üleval

Tere üle pika aja! :icon_hi: :D

Probleem järgmine: Liikuva autoga vabakäiguga on mootori pöörded tühikäigul 1500-2500 rpm. Peatudes langevad pöörded reeglina normaalseks vahepeal jäävad ülesse. Vahepeal lülitab jahutusvendi ka külmalt taha

Mis andur/juhe/voolik siis nüüd võib olla? :icon_crazy: :P

AR 155 1.6 TS
159 2.4 JTDm:
Image

Tühikäigupöörded üleval

:roll:

16V mootori eripära ongi selles, et liikuval autol hoitakse tühikäiku kõrgemal (muidugi mitte 2500 juures aga kuskil 1100-1400 kanti)

kui vahepeal ka seisval autol pöörded üles jäävad, siis aga pakuks, et Sul hoopis tühikäigumootor sodi täis :wink: seega- see maha, läbi pesta ja peaks korras olema

Jahutusventikal on mitu võimalikku põhjust-> kui Sul kliimaga sõiduk olema juhtub, siis ongi asi selles, et Sul on kliima taga :wink:

kui kliimat ei ole, siis panustaks uitavale massile, mis vahepeal releed lülitab (see peaks olema sellisel juhul alati seotud mingi teise funktsiooni toimetamisega - kahjuks hetkel ei meenu, kuskohast ning millega koos see signaal jookseb) või siis on temp andur vigane ning saadab ajusse valeinfot
Tegelikult ma olen normaalne....

Tühikäigupöörded üleval

Kliimaga jah, aga arvan et viga ikkagi kusagil mujal. Selline asi ka veel et kui ventika taha lükkab tõmbab pöördeid ka vahel ülesse natuke ja vahel plõksutab seda venti ikka päris tihedalt sisse välja.

Pöörded peaks üleval olema jah kulgedes, aga siiski normaalsuse piirides. Varem oligi kuskil 1100 kanti.

Tühikäigumootorit olen juba puhastanud pool aastat tagasi aga eks ma kontrollin ta üle;)
159 2.4 JTDm:
Image