Ost: Minu esimene (soodne) Alfa

Hei!

Kuna minu hetkel kasutatav auto läheb paari nädala pärast õigele omanikule tagasi, siis pean omale uued rattad leidma. Oma lühikese elu jooksul on mul õnnestunud veeta aastakene Itaalias, Torino linnas ning sealt sai alguse ka armastus kohalike autode vastu. Seega on mul selge siht oma tulevik ühe kena Alfaga siduda. Kahjuks / õnneks jõudis tegutsemise hetk kätte varem kui oskasin arvata ning rahakott ei ole veel piisavalt suureks paisunud. Vaatamata sellele on silma hakanud kõiksugu huvitavaid pakkumisi, sest ostjate õnneks paistab kasutatud Alfade hind siin riigis üsna madal olema. Eriti tänasel päeval, tundub et mõni masin kipub suisa käes hapuks kipub minema...

Seega, esiteks on oodatud kõik pakkumised kuni ~50k väärtuses kuni ~10 aasta vanustele autodele. Need numbrid on suhtelised, aga kuna mul puudub igasugune automehaanika alane teadmine, siis vanale ja väärikale masinale ei ole veel piisavalt hea omanik ning raha jääks ka remondi jaoks.

Teiseks, kuna siinkandis paistab liikuvat tõsiseid spetse, siis äkki oskab keegi ka mõnd müügikuulutust kommenteerida.

Esimesena jäi silma see sinine 146: http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pidid on ilusad ja nahk on äss. Veidi teeb muret, et 12 aastat vana masin vaid 150k maha on sõitnud, aga ei taha siinkohal tühja spekuleerida.

Teiseks üks 156: http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Hind on jube hea, aga karta on et vähemalt 10-15-20 läheb remondina lisaks?

Kolmandaks veel üks 156: http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kui jutt vastab tõele ostaks kohe ära. Omanik väitis, et tal naine sõitis sellega ja nüüd kolivad välismaale ning vaja kähku lahti saada. Kahjuks ei ole ma esimene huviliste järjekorras, aga eks nädalavahetusel selgub.

Ja viimaseks 166: http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tundub väga kena jutt ja omanikul paistab olla raha vaja kiirelt.

Parimat!
Martin

Umbes aasta tagasi hakkasin ise ka alfat esmakortselt otsima. Vaatasin ka samast hinnaklassist. Kuid peale proovisõite ja jutuajamisi otsustasin ikkagi natuke kallima ja uuema mudeli kasuks. 156, 2002 , 2,0 jts. Ka sellega on putitamist ette tulnud, kuid olen siiski õnnelik ja rahul et ostsin uuema mudeli.

Kuid nüüd on ta jälle müügis, kuna kolin Eestist Kreekasse ja kahjuks ei saa kaasa võtta teda.

http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html" onclick="window.open(this.href);return false; ;)

Kui tahad, helista ja tule tee proovisõitu.
(Hinna osas annab ka veel tingida)

Väike update vahepeal.

Seda 156-te lähen homme vaatama, kuid tal pidi olema mitukümmend tahtjat...? 146 läks aga nina alt ära ja ei jõudnud vaatamagi. Sellest on kahju, kuna ta hakkas mulle juba meeldima ning Trk-st öeldi, et 146-te on kõvasti odavam hooldada ka (veermiku jupid kattuvad Fiatiga).

Seega, äkki keegi teab mõnda 146-te mis on kuskil ripakil? Auto24-s on vaid üks müügil ja see jääb vähe lahjaks.

Parimat!
Martin

soovitan : jäta 146 mängust välja ei ole auto meie teedele (hullem kui kiikhobune :icon_crazy: , pluss veel salongi plastiku värin),Autol on ka jupid suht kallid ja pole saada kohe.Ütleks veel et kui 4 inimest autos siis tagarattad on koopas, paras ühe inimese auto. olin selle 146 omanik veel kuu tagasi ,mis sinu eest ära osteti.Säästa ennast peavalust. :icon_thumbup:

Aga kas seda õõtsumist vedrustuse valikuga reguleerida ei saa? See muidugi maksab üksjagu vist...

Juppide hinna kohta ei oska ma muud öelda, et ega vist 156 omad ka odavad ei ole, aga 146 pidid veermiku detailid miski Fiatiga samad olema. Ma ei tea kas on õige topic, aga tõstataks küsimuse, et kumma varuosad on kallimad kas 146 või 156? Oskab keegi midagi arvata.

Ma lihtsalt kardan, et see 156 mis ma oma praeguse eelarvega saaksin lubada läheb mulle väga kalliks maksma...

Martin

inz164 wrote:ei tea miks sa ei saa kreekasse oma alfat kaasa rebida
mul tuttav elab seal ja kasutab oma eestis arvel olevat masinat

Ma uurisin natuke, ja saaksin ainult 6 kuud autot seal kasutada, ning seejärel ei tohi 6 kuud auto seal riigis olla, ilma registrisse võtmatta. Muidu oleks läinuf külla, aga tahaks ikka pikemaks jääda.
(sorry OT :icon_roll: )

Tere taas!

Tänud kõigi pakkumiste ja nõuannete eest, kuid selle teema võib nüüd kinni panna, kuna olen alates tänasest ilusa punase Alfa 156 2.0 JTS-i omanik (usininz-u vana masin)
Samas jätkub minu saaga tehniliste probleemide alajaotuses peale seda kui TRK-st esmaspäeval teada saan, et miks ta Selespeedi kast kolm tundi peale ostu õlist tühjaks jooksis ning kui palju see nali maksma läheb...

Vähemalt on ta ilus...

Parimat,
Martin