VML wrote:... enda mõistus asjast üle ei käi...
Sellest, et mõistus üle ei käi, ma saan aru ja see on väga normaalne. Ega kellelgi ei käi mõistus kõikidest asjadest üle ja kui just autoremondiga profilt ei tegele, siis sellel alal ei peagi käima ka ...
Mina ntx. tean IT-st ja arvutitest täpselt sama palju, kui mu taksikoer telekapuldist...- noh, et on hea kasutada (närida) ja mõnusad mummud on peal... :icon_thumbup:
Ja täitsa arusaadavad oleks siis ka vastavad küsimused, et ntx. mis see krdi bensurõhk on, kuidas seda mõõdetakse, palju ta olema peab ja kuidas ma seda teha saan, kui mul on ainult 100.- krooni raha...
Inimene sellisel juhul näitab välja, et ta vähemalt püüab.
Aga millest ma aru ei saa, on see,
kui ei tunnistata endale, et (nagu Sa tabavalt ütled) : et
VML wrote:... enda mõistus asjast üle ei käi...
Lihtne näide: ajal, kui ma veel ühe autoesinduse meistrina töötasin, kohtasin päris palju "autospetsialiste", kes oma autol ntx ise rattad ära vahetasid ja pärast esiratta kolksuga teenindusse pöördusid.
Väitega, et mutrit ma ju ometigi keerata oskan ja auto on mujalt katki ja tehke korda; põhiliselt oli tegemist kuni paariaastaste autodega. (kui omaniku juuresolekul rattapoldid lihtviisil 120Nm-ga üle sai keeratud ja kolks kadus, siis see jutt oma oskustest antud alal, muidugi, katkes poolelt sõnalt...)
Aga tegelikult see ei ole ju üldse häbiasi, enamus neist olid väga tegijad hoopis
mingil muul alal, edukad arhitektid, lillekasvatajad, IT-mehed, hambatohtrid, ehitajad jne.
Aga miskipärast on Eestis levinud arusaam, et kui Sul on auto, siis sa ka
pead sellest ühtteist jagama...
Isegi suvaliste seltskondade (peamiselt mehed, muidugi) smalltalk`i põhiteemad on autod. Kusjuures mitte keegi ei taipa sellest mitte midagi, aga kõik hirmsasti püüavad...
Surveaste, tagadifri ülekandearv, väntvõlli njuutonid jne on kõigil huulil...
Jne.
Või ma arutlen valesti?
Seega minu soovitus: kui ei tea, siis küsi, ole avatud uutele ideedele ja proovi/katseta.
Aga ära ignoreeri ideid ja soovitusi, mis Sinu maailmapilti autoremondist mitte kuidagi ei mahu... :icon_hi: