Sorry, enamasti postitan siin pärast päeva pikkust ajun*ssi garaazis ja juhtmed üldsielt siis juba suht sõlmes. Üritan siis vastata küsimusele:
Praeguse ilmaga pole asi sotud, sest ma pole autot praktiliselt 9 kuud liigutanud (ja ka tulevasel paaril kuul ta liikuma vist ei hakka, aga vähemalt peaks kõik ammukripeldanud vead korda saama

). Ka ei saa väita, et termostaadis viga pole, sest vaadates pilte mu esimeses postituses selle teema all, paistab seal purunenud termostaaditihend, mis kohe kindlasti jahutusvedelikku lekitas. Selle asnedamine tundub üsna kahtalne, sest see paistab olevat sinna valatud. Aga iseenesest termostaat töötab - viskasin keevasse vette ja avanes ilusti. Nii et viga ilmselt ikka tihendis. Põhjus miks hakkasin üldse termostaadi korrasolekus kahtlema oli see, et kui ma auto eelmise talve lõpus ostsin, siis maanteesõidul jahtus mootor vist kuskil 40 kraadini (väljas vast ca -10'). Et vähegi mõistlikumat temperatuuri saavutada, pidin radika pea täielikult papiga katma.
Ma loodan, et ma ise nüüd lolliks ei jää, aga ma arvan, et algdiagnoos on "vettpidav"

.(Me: muheleb rahulolevalt viimase sõnavaliku üle."
EDIT:
Konteksti järgnev ehk kõige paremini ei sobi, kuid hakkasin mõtlema, et äkki sisaldab see kohati infot mida võiks ka siin teemas välja tuua. Vabandan, et ei viitsinud seda selle teema jaoks eelnevalt töödelda. Originaalis on see vastus Magsi kirjale.
TRKsse helistasin, aga meistrid oli lõunal ja pärast unustasin tagasi helistada
. Homme uurin sealt kah. Ma tegelikult isegi ei kahtle eriti, et sealt saaks, aga nii piinlik kui seda ka tunnistada pole, siis olen sunnitud praegu täielikku säästuremonti tegema, sest olen töötu ja lihtsalt raha ei ole. Eelarve millega plaanin parandada siduri, pea kõik puksid ja taastada kõik kuulliigendid jääb kusagile 2000 piirimaile :S. Rohkem raha lihtsalt pole (uued puksid on juba varasemast riiulil oma aega ootamas). "Kalleid" variante olen juba tagelikult leidnud. soomest tellides saaksin päris õige tüki koos saatmisega 907.- ; Pilotist 1207.- ; 166 termostaadi lihtsalt varuosapoest mingi 450.- ga (seda ma ei tea kas see täpselt istub, kataloogis tundus väga sarnane). Aga kuna tõesti rahasäästmine on hetkel väga oluline, siis proovin praegu kõik DIY variandid omale selgeks teha.
Loomulikult suudan ma ikka ka kainelt mõelda, mingit käkki mis mul järgmiseks suveks jautuskanaleid avastama läinud on, ma kah sisse ei taha toppida. Tegelikult peangi kõige mõistlikumaks variandiks praegu seda 166 termoka ära tellimist ja proovimist (kui ei sobi, siis tagasi peaks saama saata mingi 10% raha kaotusega). Kuid kuna sellega just ei põle, siis mõtlesingi, et proovin uurida mõnelt kogenumalt alfistilt, kas on mingeid kindlalt toimivaid säästuvariante.
Mu enda termostaat ise toimib korralikult, ainult see kumm on katki. Kui sa viitsiksid tegelda, siis ma oleksin tõesti huvitatud su vanast termostaadis. Me võiksime mingit postiteenust kasutada või kui see liiga tülikas pole, siis võiksid bussijuhile näppu visata selle ja ma läheks bussijaama vastu
. Kui viitsid mässata siis võiksime numbreid vahetada
Ette tänades, Aadu!