Ostuabi: Alfa 166 V6 166kW BRC autokeskuses

Automaat peaks ju jala vastu põrandat surumise peale kickdowni tegema ja käigu äkilisema vastu vahetama. Ma oma auto puhul ei saa küll kurta, et seda peaks 2-3 sek ette mõtlema... Samas pole ka Alfa ja pole ka mingit elektroonikat kastis segamas..:) Aga jalg tuleb ikka päris lõpuni suruda ja mitte järgi anda..:) õigel kiirusel kistakse isegi 2 käiku vähemaks.. :twisted: Jube, kui turske afrikaan kaikaga selga lajatab...

Ja neid iseõppivaid kaste peab aegajalt ümber õpetama... Harjuvad laisa inimese moodi sõitma ja siis on uimased... Aga tallate neid pisut aega korralikult ja tulevad meelde jälle kiiremad liigutused.
Eesti Saabiklubi ja foorum

Ma ei tea, mis kast sel 166-l peal on, aga 159 2,4jtda? kast veeldis mulle väga, olin siis auto ostule ka väga lähedal.
Kui vaja, oli vaikne, ja kui kukkusid vajutama, lasi kast ka käigud pikalt tühjaks ja vahetused käisid kiirelt alla, kui oli ektra kiirenust vaja. Ainus naljakas asi oli see, et kui nüüd tulid linna ja enne seda olid just maanteel hulle möödasõite teinud ja kast "äkilises" meeleolus, siis paar esimest foorialt minekut hoidis pöörded enne vahetust veel suht kõrged, siis sai aru, et nüüd on aeg rahuneda.

Muidugi aut kast pole ka eriline kiirenduspüssi "lisaseade", pigem mugavus piisava kiirendusega.
Muidugi ei tea antud masinast midagi, äkki ongi megauimane e midagi vajab kõpitsemist?
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar :)

Alfa 166 kast on sigahea ja kiire ning täpne... aga see kast ei ole automaat :mrgreen:

üldiselt- automaatkast EI SOBI Alfa enda 24V mootorite karakteristikaga (kohe mitte natukenegi)- viimane enamvähem asi oli täishürdauliline ja automaatikavaba kast (aga ka see andis 12V mootoril palju parema tulemuse- vähemalt nii räägitakse... 12V ja aut kasti kombot pole maitsta saanud- 24V oli nagu kastreeritud igatahes)

ehk siis mugavaks kulgemiseks on kindlasti 166 aut kastiga hea aga :icon_shifty: no mida kuradit te saada tahate- kiirendust kah veel :captain: käsi pole otsas või :lol:

[ehk siis enne möödasõitu vajutad käigu alla, siis pedaali põhja ja läheb nagu... ee.. kindlasti on seda parem teha kuuekäigulise käsikastiga]

P.S. mul üks natuke tuttav ostis omale 2,0 mootoriga Rover 75-e[masendav auto... pedaali vajutad, midagi ei juhtu, keerad rooli... ikka midagi ei juhtu... ja isegi piduripedaali vajutades ei juhtu suurt midagi], kuna see reageerivat aut kastiga paremini, kui 2,5 24V... go figure
Tegelikult ma olen normaalne....