Digikaamerad

...hellad velled...

mu digikas minestas ära ja tahaks uut osta kuna olemasoleva remont läheb mõttetult palju maksma, kas meiehulgas ka fotopedesid on kes head kaamerat oskaks soovitada?...võibolla mõni maaletoojagi siinkandis surfib, ju nou vadai miin :lol:

otsin väga head kompakti, või hea hinnaga peeglit, kes mida kasutab, soovitab? Leica kämmid meeldivad väga, aga olen näppind ka Nikoni 70D-d midagi siiakanti peaks olema, väga hulluks pole mõtet minna soovitustega :lol:

...väike trip ees ja enne jaanuarilõppu tahaks ära osta, saab nõmedaid turistifotosid teha :lol: :lol: :lol:

Digikaamerad

tegelen küll fotodega... http://mort.lahe.net/gallery/bestof

kasutan ise canoni peeglit...

soovitan ka julgelt canonit... olgu siis compact v peegel... hind määrab üldiselt kvaliteedi...

Leica on vägagi stiilne valik, pealegi, milline optika... ahhhh, õhkama võtab lausa, aga leica on kallis suhteliselt... mina ei jaksa ise pidada kahjuks...

Nikon on ka OK...

muude tootjate kohta isiklik sümpaatia puudub...

mõte lihtne, tootja kes suudab proffidele vastuvõetavaid kaameraid toota (canon. nikon) saab deforsseerides päris tublisid harrastajapille tehtud.

kui valid compacti, siis soovitusena vaata selline kus on lisaks displayle võimalik ka läbi aparaadi piiluda ;) mõningad kirkad valgustingimused (näiteks kirgas päike) panevad muidu su nägemise proovile... teeb suht sama välja kui läppariga fototöötlusega tegeleda rannas.

edukat valimist.

Digikaamerad

Kasutan ise Canon S3 IS ja julgen soovitada. Selline mitte päris seebikas aga ka SLR kaamera veel mitte ehk siis minu jaoks hea kompromiss - eelmine Canon (nn seebikarp) jäi nagu natukene väheks aga peegli omadusi ei kasutaks mitte väga tõsine fotohuviline alati ära - seega pead mõtlema, et kas on mõtet peegli eest maksta. Kui väga kirglik fotograaf ei ole, siis pole alati mõtet neid tuhandeid välja käia ressursi eest, mida ära kasutada ei pruugi osata. Või noh nii põhjendasin ma endale seda valikut :)

Ainukesed 2 häda, mis oskan hetkeseisuga välja tuua - katik kipub liiga kergelt oma tööpostilt lahkuma ja ISO800 kasutades on müra liiga suur. Samas ei lähe seda viimast just eriti tihti vaja...

Üks enda kogemusest tulenev soovitus veel - eelista fotokaid mis tavalisi AA akusid kasutavad. Sel juhul saab reisil häda pärast esimesest putkast patareid asemele osta, mitte ei pea järgmise laadimisvõimaluseni ootama.
Last edited by WaVe on 11 Jan 2007, 00:24, edited 1 time in total.

Digikaamerad

Nikon'it soovitaks... minu teada viimased kaks mudelit tulnud testivõitjateks. D80 oli mingis Tehnokratis (vms ajakiri), kus sai kõige professionaalsema ja parema hinnangu. Sõbral on D70, lasi Hollandist tuua... ja ütleme nii, et endal hakkas ka suu vett jooksma :)

Muidugi tuleb kindlaks teha, kas peegelkaamera või turistiplõks(seebikarp) on see, mida otsid!

D80 praegu suhtkoht kallis ka veel.

Peegelkaamerate eelis on see, et neid saab vajadusel kiirelt kasutusele võtta: väljalülitatud olekust pildini on aega vaid murdosa sekundist! Ja kui on olemas veel erinevaid objesid, filtreid konvertereid ning statiive ja välkusid.... võimalused on piiramatud :) Samas kogu see jama maksab suhtkoht terve varanduse ning fotoalbumi ja reidipiltide klõpsuka saab tänapäeval kätte juba mingi kehva objektiivi hinnaga.

Kui fotohuvi olemas ja soov klõpsutamisega katsetada natuke laiem, kui seebika võimalused lubavad, kuid profifotosid ei tee, siis mingi vanem peegeldigi mudel on küll väga hea... näiteks Nikon D50, Canon EOS 300D vms...

Digikaamerad

...jäin ikka Leicale truuks, küll kompakt aga vägahea selleest... Leica peegel maksab paraku terve varanduse, saaks päris korraliku alfa selle raha eest :lol: aga soojendasin küll pikalt, ehk järgmine kord :) ...samas Nikoni 70D tööjuures igapäevaselt käeulatuses ja hea kompakt siis meeldiv alternatiiv, natuke väiksem et põõsas ja autoall roomata :) ...tänan heade nõuannete ja soovituste eest!

...samas müüa Burtoni lumelauasaapad, peaaegu tutikad, number 45 (natuke väiksed tahan suuremaid) kel vaja saaks odavalt :wink: ...ei see ei ole nali :)