Auto Teemaline Suvaline Pläma VOL 3

starfild wrote:Eks see ving on nagunii üks oleKS

Aga ma just räägin eesti turust. Sest ma olen eestlane (mitte passist või vanaemast ma ei räägi vaid elustiilist)... ma tahan LIISINGUT :) Ei ole seda europakki, mida saksas letti lüüa. Ja ma kardan, et ükski pank ei viska pakki, et mine, pojake, luba omale midagi ilusat...

Teiseks ma pole ka ts (kasutagem seda siin kui üldist terminit asjatundja kohta), seega ma vajan Pilot Motorsit, kes vaataks, kui lääbakas on veermik, kas on hoopistükkis ülesloodud masin jne jne.. sellel ühel, mis oli, selgus, et roolilatike tahab vahetust (vähemalt 700 eur), öötshoob läbi (jälle mitusada) jne.

Seepärast ma õhkan auto24 poole.
Ma lihtsalt toidan teemat ja kurdan muret... :phonecall:
Saksast saab osta docs.ee vahendusel. ja liisingusse ka võtta.

ts wrote:kas oled proovinud nendega natuke ringi sõita :roll: kui mitte siis proovi- hing on alles...

nägu on nagu kõigil Alfadel - kas meeldib või mitte :roll:
eks see ole paljude tehislike toodetega nii, kas meeldib või mitte, kohvimasin, föön, pesukuivati - kahjuks nüüd ka uus hingetu alfapõlvkond :S

Mitoga proovisin sõita... ebamugav mälestus on - kordamiseks hetkel veel soovi ei ole...
giuliettaga kogemus puudub ja lähiajal pole ka plaanis... ei tunne seda kutset nagu 156, 147 brera ja 159 puhul... (kurat, uue opel astra peale ei jookse ka ju proovisõidule)...

never say never, äkki meel muutub veel kunagi nende uute poekoti kujuga fiati põhjal ning alfa embleemiga tuunitud aparaatide osas...

Aga ilus pisike turbo oli mitol, nagu taskukell - siuksele annaks suud ja paneks öökapile ;)

___

NB! Kuulukse, et ka Piloti poolel on ülipositiivseid tuuli puhumas ja loodetavasti saab taas ka vahepeal koomasse vajunud alfaentusismile uut elu sisse taas :)

starfild wrote:Kas on keegi kuulnud turvavöö pikendamisest? Sõbra Vectra B (90ndate keskpaik) turvavöö ei ulatu ühelgi istmel ümber turvahälli. Mis teha? Mingi muu masina vöö lasta panna?
OT , Ütle sõbrale et nüüd peab alfa ostma :D

pikendamine vaevalt poleks ju enam nii turvaline see vöö ... pigem jah mingi muu auto oma külge panna !

starfild wrote:Kas on keegi kuulnud turvavöö pikendamisest? Sõbra Vectra B (90ndate keskpaik) turvavöö ei ulatu ühelgi istmel ümber turvahälli. Mis teha? Mingi muu masina vöö lasta panna?
Mitte vööd ei pea pikendama, vaid vahetüki muretsema.
Image
(kui ei näita klõpsa siia, seal teemas töödud lingi taga muidugi enam ei ole näha sellist toodet, aga vähemalt on aimdus, millega tegu...

siin on ka näha
Eesti Saabiklubi ja foorum

:icon_hi:

alates tänasest on läbi see haige sünnitis, mis kohustab autos olevat tulekustutit iga-aastaselt taatlema :icon_thumbup: :icon_thumbup: :icon_thumbup:

WEEE..... ja kustuti võib üldse metsa visata :mrgreen:

kellel huvi- trükkige välja ja pange autosse... ÜV punktis ja patrulliga vaieldes võib vaja minna :coplights:

https://www.riigiteataja.ee/akt/129122010163?leiaKehtiv" onclick="window.open(this.href);return false;

Nõuded tulekustutitele ja voolikusüsteemidele, nende valikule, paigaldamisele, tähistamisele ja korrashoiule
§ 5. Tulekustuti vajadus ja valik (3) Tulekustutite minimaalselt vajalik hulk on:
9) sõiduautos – üks vähemalt 1 kg tulekustutusaine massiga tulekustuti;

6. peatükk
RAKENDUSSÄTTED

§ 19. Määruse paragrahvi 5 lõike 3 punktide 7, 8, 9 ja 10 rakendamine
(1) Määruse § 5 lõike 3 punkti 10 rakendatakse alates 1. jaanuarist 2011. a.

(2) Määruse § 5 lõike 3 punktid 7, 8 ja 9 muutuvad kehtetuks 2011. aasta 1. juulil.
Tegelikult ma olen normaalne....

ts wrote:WEEE..... ja kustuti võib üldse metsa visata :mrgreen:

kellel huvi- trükkige välja ja pange autosse... ÜV punktis ja patrulliga vaieldes võib vaja minna :coplights:
eeee... ei ...

Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuded ning nõuded varustusele
Lisa 1 Nõuded alates 1. jaanuarist 1997. a liiklusregistrisse kantud või kantavale sõidukile, välja arvatud enne 1. jaanuari 1984. a valmistatud või esmakordselt kasutusele võetud sõidukid ning 30-aastased ja vanemad sõidukid
Kood 108. Tulekustuti
Nõuded: 1) mitte üle 3,5 t täismassiga M1 ning N1 kategooria sõidukil peab olema üks
vähemalt 1 kg tulekustutusaine massiga tulekustuti;
....
4) nõuded M ja N kategooria sõiduki tulekustutitele on kehtestatud Tuleohutuse
seaduse
§ 32 lõike 5 alusel kehtestatud siseministri määrusega ja nõuded nende
asukoha märgistamisele on kehtestatud „Töötervishoiu ja tööohutuse seaduse“ § 4
lõike 4 alusel kehtestatud sotsiaalministri määrusega;
5) tulekustuti peab olema töökorras ja asuma kättesaadavas kohas ning olema
kättesaadavalt kinnitatud selliselt, et kinnituste avamine oleks võimalik ilma
abivahenditeta.
Kontrollimine: vaatlusega.

Ehk siis, see et ühe seaduses kehtetuks tunnistatakse, ei tähenda veel seda, et teise kaudu see kehtiv ei saa olla..:P
Eesti Saabiklubi ja foorum

:icon_hi:
nõuded M ja N kategooria sõiduki tulekustutitele on kehtestatud „Tuleohutuse seaduse“ § 32 lõike 5 alusel kehtestatud siseministri määrusega
selle määruse rakendamine ongi seesama, mida ma tsiteerin :mrgreen:

tööohutus puudutab tööautosid (sisuliselt tuletööde "brigaadiautod", kaugsõidu autod, taksod jms) ning on teine teema :wink:

EDIT: reeglina meil seaduses vastuolusid ei ole
Tegelikult ma olen normaalne....