zakalwe wrote:Pidin munandid kõhuõõnde ehmatama, jooksin parklasse, käsi telefoni otsimas: keegi reo virutas mu kullakese ära. Noh, õnneks oli ikka alles...
Mul oli endal kord peaaegu et sama olukord. Tallinnas, Kristiine keskuses, panin auto parkla... X korrusele ja lipsasin poodi. Suht kiire oli, kuna pidin mõned tuttavad sõidutama Chris Rea kontserdile, mis algas kusagil 20:00 paiku. Kell oli juba peale 19:00'i ja ma pidin veel nendele inimestele järele minema ja siis Saku halli poole kiirustama.. Niisiis, käisin poest kähku läbi, et osta... eh.. midagi, mida tol hetkel oli mingi asja pärast väga vaja, mis iganes see ka oli, ja tulin siis poest tagasi. Marssisin kiiruga oma auto parkimiskoha juurde, võtsin taskust võtmed kõnni pealt välja, vajutasin puldi nupule ja.. mitte midagi. Ei piiksu ega puu.. piiksu veelkord. Tõstsin silmad ülesse ning mida ma näen - tühi parkla koht. Mitte midagi ei seisa seal, vaid tuuleke keerutab nätsupaberit. Esimene mõte oli "WTF!?", siis "kus pagan mu mobiil on, pean politseisse ja liisingufirmasse teatama", siis aga mõtlesin, et see ei ole loogiline. Rahvast palju, auto lukus ja valve all, rääkimata roolilukkudest (need rauakobakad) jne, milleks peaks keegi üritama varastada masina, mida on raskem kätte saada kui mitmed teised - ja ka kallimad - masinad tema ümber. 156 oli tollal mõnevõrra haruldane pilt Tallinnas, seega oleks asi ikka silma hakanud. Ning klaasikilde maas ei olnud ja muid "jõumärke" samuti mitte, seega kuidas keegi sai nii kiirelt autosse sisse, jagu kõikidest tehase ja mittetehase lukkudest..
Ning siis koitis. Küsisin sõbralt, millisele nupule ta liftis vajutas. Ta ütles, et... X'le (unustasin juba numbri ära, see oli aastaid tagasi). Küsisin siis, et kas maja number X või garaazhi number X, kuna need olid erinevad. Siis selguski, et ta vajutas maja korrusenumbrile, garaazi korrus X aga oli veel ühe korra kõrgemal. Põrutasime ülesse ja seal ta seisiski, kogu oma ilus ja võlus. Aga jah, külm higi ikka korra laksatas otsaette küll, ning seletamatu soov "süüdlast vigastada, kui kätte saaks". Õnneks sai siiski see kaaslane tema koju viidud, teised peale võetud ja ka kontserdile jõutud, napilt enne algust.