166 probleem (roolivõimendi ja roolilatt)

#1
Foorumit lugedes ei ole ainus hädaline roolivõimendiga. Igastahes, paar päeva tagasi kadus autol kohapeal manööverdades roolivõim ära. Õli pidevalt peale valades sain mingitmoodi koju ära sõidetud. Õlikulu on kuskil 0.5 liitrit mõne kilomeetri kohta. :icon_crazy: TRK-ga konsulteerides sai esialgu arvatud, et põhja alt voolik lahti. Täna viisin auto ühte ligidal asuvasse autoremonti ja tuli välja, et õli lekib ka salongi ja põhja all voolikud okei. Seega viga ilmselt roolilatis? Mis sellises olukorras mõistlik ette võtta? :thinking: Uus taastatud latt muretseda ja lasta ära vahetada? Vana remontida? Kui kellegil endal kogemusi sarnase olukorraga võiks kirjutada.

EDIT: Rääkisin just Janoga, kes ütles, et ilmselt piisab ka ainult roolilati otsatihendi vahetamisest. Kas kellegil juhtub olema roolilati ja tihendite joonist koos mõõtudega? Või keegi ise otsatihendit vahetanud?

166 probleem (roolivõimendi ja roolilatt)

#3
Kui kehv õli ja külma palju siis pidi seda voolikute laialilendamist juhtuma. TRK sõnul olevat ma juba mitmes 166 omanik viimaste päevade jooksul, kellel sama probleem. Välismaa foorumeid lugedes ja TRK räägitu põhjal tasub külmas kliimas 166 puhul kasutada hea kvaliteediga sünteetilist õli roolivõimus. See õli mis mul pagaasnikus seisis oli ka ikka väga paksuks läinud seega ei imesta, kui kuskilt midagi järgi annab (eriti veel külgboksi tehes). Minu õnnetuseks ei andnud järgi mitte mõni voolik vaid ilmselt roolilati otsatihend. :icon_thumbdown: Auto24 foorumis üks vana teema ka selle kohta, kus mitmel inimesel samamoodi õli salongi lekkima hakkanud, nende sõnul see tihend isegi võimalik roolilatti maha võtmata ära vahetada. Kahjuks pole ise kunagi sellist tööd teinud, ning pole õrna aimugi milline tihend täpselt on. Teaks täpselt mõõte ja andmeid saaks tihend.ee või töö juurest kataloogist sobiva asendustihendi tellida. Kuna ma niikuinii sõidan kaheks nädalaks minema siis kiiret ei ole aga praeguse seisuga vist oleks kõige mõistlikum auto tagasi tulles TRK-sse või Pilotisse viia ja siis lasta neil täpselt üle vaadata asi ja ehk siis leiab sobiva tihendi ka, vastasel juhul tuleb remontkomplekt osta või uus roolilatt - eparts.ee müüb URW roolilatti Alfa foorumlasele 288 euroga (muidu 320 euri). :icon_thumbup:
cron