spark kirjutas:Kristop kirjutas:Ma arvan et te saaksite kõik Nobeli preemia kui suudate väiksem kuluga rohkem jõudu kätte saada.
Vabam filter peaks teoorias rohkem õhku läbi laskma ja siis antakse ka rohkem kütust peale et gaasid normi saada. Kui kulu väheneb siis järelikult mootor ei saa õhku vajalikul hulgal kätte ja kütust ka niisama juba mootorisse siis ei valata. :offtopic:
aga samas olla olnud enamikel Tulika Omegatel vabamalt hingav õhufilter ja sellega saadud 2L mootorist umbes ühe liitrine kütusesääst.
Tee nüüd siis kindlaks ...
asi on väga lihtne-> bensiinimootor on üks tänamatu loom... tegelikult maha jõuab kogu kulutatud energiast vaid napp 60%- ülejäänud läheb sisekadudeks, elektriks, loomulikult soojuseks ja napp osa ka töötamiseks selleks, et töötada (näiteks hooratas ja sisselasketrakt).
Kui sisselasketraktil on liiga suur takistus, sööb see ära selle osa jõust, mida võiks kasutada näiteks selleks, et jõud maha saada- samuti on probleem siseneva õhu temperatuuris: mida soojem õhk seda kehvem on panna kokku ideaalsegu.
Liitrist kulukokkuhoidu on võimalik enamvähem iga autoga saavutada puhtalt sõiduvõtete arvelt (see ei ole koonusfiltrist tingitud-> küll aga on põhimõtteliselt võimalik saada ca 5-6% kütuse kokkuhoid sellega, kui elimineerida "lag", sisselasketrakti takistus ja väljalasketrakti liigne takistus-> samas saab sealt ka jõudu juurde)
Kokkuvõtteks-> igal autol ei anna koonusfilter juurde samapalju, mõnel rohkem, mõnel vähem (ideaalsegu koostamine käib ju täiesti erinevalt sõltuvalt pritse tootjast-> kui tegemist on õppiva ECU-ga, siis saab rohkem jõudu/kui on tegemist stabiilse ECU-ga, siis väiksema kütusekulu)
Ja kui Sa ei usu, et jõudu kulub väiksema takistusega trakti puhul vähem, siis proovi tõmmata õhku läbi jämeda lühikese sirge kõrre ja selle vastu siis poole pikema, peenema ja krussikeeratud kõrre (sisselaskesse ei tule õhk kuskilt mujalt kui mootorist)
Tegelikult ma olen normaalne....