Aku ei lae

Alfa Romeo 145 2,0l QS aku ei lae ilmselt kui aku tyhjaks jookseb aga armatuuris aku tuli ei näita midagi,milles asi,peaks ju näitama kui akuga mingi probleem,genekas ise ka sellise koha peal et äkki miski muu viga ja ei pea seda maha võtma,kas võib olla miski relee,kui siis kus asub või mingi muu teema,sõitsin ypris kiiresti kruusa teel ning peale seda ei lae

Aku ei lae

kui kruusa peal jõudsalt lasta, siis on suht lihtne juhtmestikule või genekale viga teha (eriti, kui põhjakaitset ei ole - 145 on tegelikult ikka jube madal)

esmalt võta tester ja vaata mis pinget Sul genekas välja annab- tuli hakkab põlema siis, kui ka ergutust enam ei ole (s.t. kui genekas laeb 12,1V pealt, siis on tule järgi kõik hästi)
Seejärel kontrolli üle kas aku klemmid korralikult kontakti annavad (kuna laadimistuli toimib geneka enda pealt, siis kui aku klemmid on lahti vms ei saa tuld põlema aga aku voolu ei saa)

mitte ühtegi releed ega muud sellist laadimisel ei ole (peale maxikaitsmete ja pingeregulaatori)
Tegelikult ma olen normaalne....

Aku ei lae

Mida tähendab vahest? Kuidas see avaldub või tuvastatav?
Kas väljendub punase aku märguande tulena armatuuris?

Kui tunnusena punane armatuuris vilgub, väbeleb või lühikest aega vahest põleb siis üks levinumaid põhjusi on generaatori harjad. Vilkumist tekitab tihti see, et üks harjadest on piiri peale kulunud.
Power85 wrote:mõõtsin ära pinge ja oli 14,... ja vahest laeb ja siis jälle mitte

Aku ei lae

asi ongi selles et aku tuli ei näita et ei lae kuigi tulega on kõik korras,põleb kui syyde sisse panna,avaldub selles et kui proovisin klemmi ära võtta siis korra jäi käima ja siis teinekord mitte,ja tundub et kui ei lae siis pööretel alla 2000 auto ei käi hästi

Aku ei lae

töötava MPI mootoriga autol ei tohi kunagi akujuhet maha võtta (!)

muidugi võib kogu puterdamine olla tingitud ka sellest, et genekas on kinni kiilumas ja lihtsalt poob (koos tekkivad sümptomid tuleks siiski ühe teema alla panna)
Tegelikult ma olen normaalne....