Probleem järgmine, Alfa Romeo 147 autol nimelt see viga et tal poolsidur nagu ma kuulsin ja pedaal kui selline ültse puudub. Ühesõnaga auto jätsin seisma ja nüüd vilgutab N- ehk neutraali-märki. Enne pidurit vahetades lasi käike vahetada ka siis kui auto ei käinud. Ütlen igaksjuhuks veel et tegu on mingi imeliku kasti ja siduriga, mida mina näen esimest korda. Käigu vahtus tomub natgu tiptroonic+ üles ja-alla. Milles probleem võib olla, kõik õlid on vahetatud.
Küsimus oleks kus oleks Tallinnas kõige parem kuhu viia see auto?
Alfa Romeo 147 2002 a.
#2tegemist on Selespeediga
sisuliselt on tegu robotiseeritud järjestiklülitusega manuaalkastiga :icon_thumbup:
koha peal käike vahetada muuseas EI ole hea mõte ja selle kasti hingeelu tundvaid inimesi ei ole just eriti palju :icon_wave: isiklikult kirjelduse järgi pakuks, et kast on lihtsalt lolliks läinud (aga tausta teadmata ei hakka spekuleerima)
Kindlasti saad kõige kiirema vastuse selle kohta, kuidas edasi käituda või mida see tähendab saad siis, kui võtad telefoni ja proovid Jano-ga kontakti saada numbril 58015798
sisuliselt on tegu robotiseeritud järjestiklülitusega manuaalkastiga :icon_thumbup:
koha peal käike vahetada muuseas EI ole hea mõte ja selle kasti hingeelu tundvaid inimesi ei ole just eriti palju :icon_wave: isiklikult kirjelduse järgi pakuks, et kast on lihtsalt lolliks läinud (aga tausta teadmata ei hakka spekuleerima)
Kindlasti saad kõige kiirema vastuse selle kohta, kuidas edasi käituda või mida see tähendab saad siis, kui võtad telefoni ja proovid Jano-ga kontakti saada numbril 58015798
Tegelikult ma olen normaalne....
Alfa Romeo 147 2002 a.
#3Kas juhiukse avamisel on kuulda pumba töötamist? Kui jah siis võib viga olla andurites, klappides vms. Kas armatuuris põleb ka selespeedi veatuli? Kui põleb siis kõige targem arvuti järele ühendada
Kas hüdroõli tase on normis?
Kas hüdroõli tase on normis?
Alfa Romeo 147 2002 a.
#4Milline aku olukord? Väsinud aku võib mittetöötava mootori puhul Selespeedi toimetamist pärssida.
@TS: esimest korda kuulen, et kohapeal ei ole soovitav käike vahetada
...kuidas muidu käiguga parkida.
@TS: esimest korda kuulen, et kohapeal ei ole soovitav käike vahetada
Alfa Romeo 147 2002 a.
#5Esimene, tagumine ei ole probleem; aga lapata (nagu ma teemapüstitaja postist lugesin) ei ole kohe kindlasti soovitatav (kehtib muuseas kõigi kastide kohta - )
Tegelikult ma olen normaalne....
Alfa Romeo 147 2002 a.
#6Kas see, kui ukse lahti teed ja miski pumba hääl hakkab...tähendab, et miskit läbi ja peaks asja uurima ? Eeldanud, et see normaalne
... (ehk yks autovõhik 147 omanik). Endal hakanud tagurdades neutrali peale lööma see selekas.

Alfa Romeo 147 2002 a.
#7chargr wrote:Kas see, kui ukse lahti teed ja miski pumba hääl hakkab...tähendab, et miskit läbi ja peaks asja uurima ?
See täiesti normaalne, kui ust avades pump rakendub.(Minu arvates täiesti mõttetu funktsioon, pumpab õlirõhu enne oodatavat käivitust ülesse. Iga kord kui autost midagi võtma minna paneb pumba undama. Oleks nad võinud ju pumba koos süütega lülituma panna.)
Igatahes neutraali peale viskamine võib olla seotud katkise hüdroaku membraaniga. Keera süüde sisse ja kuula kas pump lööb pikalt ja harva või tihedalt impulssidena(4-5 sek pausi, paar sek tööd). Kui viimane variant siis hüdroaku läbi. Testida saab ka nii, et korras masinal peaks saama vähemalt 3 korda käiku vahetada, enne kui pump uuesti rakenduma peab.
Alfa Romeo 147 2002 a.
#8Kas reservuaaris õli on? (kapotti avades paremas servas must potsik)
Peale selle kontrollimise muud tarka omal käel teha ei saagi. Pilot Motors, TRK aitavad. Ma võin küll eksida aga kas äkki kasutaja Alfistmanil on ka võimalus asja tsekkida.
Ukse avamisel lööb pumba käima sellepärast, et kui auto jääb seisma käik sees, siis oleks piisavalt rõhku, et jaksaks käivitamisel kohe sidurdada ja neutraalile vahetada.
Peale selle kontrollimise muud tarka omal käel teha ei saagi. Pilot Motors, TRK aitavad. Ma võin küll eksida aga kas äkki kasutaja Alfistmanil on ka võimalus asja tsekkida.
Ukse avamisel lööb pumba käima sellepärast, et kui auto jääb seisma käik sees, siis oleks piisavalt rõhku, et jaksaks käivitamisel kohe sidurdada ja neutraalile vahetada.
a.k.a Anthrax