Tunneks huvi kas eestimaa pinnal on inimest kes oskaks, viitsiks ja tahaks aegajalt kontrollida mõne sellise vanakese tervist ja käe õliseks teha nö:
GT 1300 Junior
GT 1300 Junior Zagato
1750 GTV
2000 GTV
GTV 6
Alfetta GT
Montreal
...plaan on üks selline kaunitar eestisse vedada lähitulevikus, et mõnikord temaga suvel jalutamas käia. Otsin inimest, kes soovitavalt fänniks alfat kogu hingest, teaks ka tehniliselt nendest mudelitest midagi ja suudaks asja vajadusel arstida. Soovitavalt Tallinna läheduses, aga sobivad ka muud variandid. Tasu kokkuleppel.
...kui pakub pinget siis räägiks lähemalt:
leslielaasner@yahoo.com
...tänan abi ja info eest!
Alfa ihuarst
tehniliselt kattuvad kõik autod suuresti omavahel

praktiliselt poolelt- kui jutul tõsi taga, siis proovi enda jaoks natuke täpsustada mis mudelit taga ajad (montreal

kui otsid inimest kes on nõus montreali või suvalist veloce´d täiemahuliselt timmima, siis neid leiduks kindlasti. Probleemiks võib aga muutuda vastutus- kuna tegemist on vägagi väärtuslike sõidukitega, siis ainuüksi tõenäosus midagi p..sse keerata maksab sulle korralikku raha remontija riskikindlustuse näol.
seega riskid sellega, et ostad kalli raha eest auto (sinu poolt mainituid odava raha eest ei saa) ja satud kuskil töökojas remondimehe otsa, kes sul sarniirid kinni keevitab, kruvikeerajaga iluliistud lahti kangutab jne. Lisaks maksad talle selle eest veel meeltut raha

sõbralik soovitus- muretse garaaz, harjuta vajadusel väheväärtuslikuma sõiduki peal (kasvõi alfa 75- kui suudad kuskilt leida, nimelt 75 kasutas esialgset alfetta põhja kuni võiduka lõpuni) ning alles siis, kui juba endal asi käpas hakka mõtlema pärlite ostule. Siinkohal kindlasti abiks manuaalid, mida peaks saada olema (jällegi olenevalt mudelist)
probleemide puhul leiad kindlasti ka siitsamast foorumist kedagi, kes on nõus aitama
Tegelikult ma olen normaalne....
Alfa ihuarst
#3...kui kõiki maailma autosid arvesse võtta, siis on mul juba väga konkreetne valik/soov, lihtsalt need mudelid väga meeldivad ja on pikka aega orbiidil, oleks õnne tipul, kui ükskõik milline neist hoovis oleks...
...montreal on tõesti neist kõige kallim, eks ma ole ikka uurind ka tean oma võimalusi ja päris umbes siin ei lahmi... või miks utoopiline? ülal pidada?
...selles point ongi, et ma ei ole huvitatud 75 peal harjutamisest, vaid sooviks vaid asju mis on rohkem nagu kinnisidee... praegu on 156Ti ja GT perse all, aga ikka on vähe, haigus on fataalne... ja tahaks ju jubedalt omada...
...suvaliste "mehhaanikute" juurde asja ei vii jah, seepärast siin trükingi, et jagaks oma rõõmu mingi fanatist meistrimehega...
...ütlen ausalt, et omal pole putitamiseks aega ja oskusi, aga on võimalus asi kohale toimetada. Ja kuna päris romu ka ei plaani tuua, siis ei tundugi oma plaan-mõte-küsimus väga imelik
...igasugu soovitused ja mõtteavaldused on muidugi most welcome
...montreal on tõesti neist kõige kallim, eks ma ole ikka uurind ka tean oma võimalusi ja päris umbes siin ei lahmi... või miks utoopiline? ülal pidada?
...selles point ongi, et ma ei ole huvitatud 75 peal harjutamisest, vaid sooviks vaid asju mis on rohkem nagu kinnisidee... praegu on 156Ti ja GT perse all, aga ikka on vähe, haigus on fataalne... ja tahaks ju jubedalt omada...

...suvaliste "mehhaanikute" juurde asja ei vii jah, seepärast siin trükingi, et jagaks oma rõõmu mingi fanatist meistrimehega...
...ütlen ausalt, et omal pole putitamiseks aega ja oskusi, aga on võimalus asi kohale toimetada. Ja kuna päris romu ka ei plaani tuua, siis ei tundugi oma plaan-mõte-küsimus väga imelik

...igasugu soovitused ja mõtteavaldused on muidugi most welcome
Alfa ihuarst
#4jaa...
ka mul oli/on plaan endale GTV6 soetada, aga see on kauge tuleviku plaan, sest ega raha puu otsas kasva. Mõte oli siis ta eestisse tuua, garaazi lykata ja vaikselt täiesti korda teha. 33 ma tean täiesti läbi ja lõhki kuna olen neid lahti ja kokku lapanud päris mehiselt. Aga GTV on muidugi natuke teisem alfa
kuigi usun et kui vaikselt ja rahulikult nokitseda, saan ka temaga hakkama. Teiste autosi ja veel ALFAsi ei julgeks puutuda, vastutus liiga suur.
igatahes edu otsimisel ja ehitamisel

ka mul oli/on plaan endale GTV6 soetada, aga see on kauge tuleviku plaan, sest ega raha puu otsas kasva. Mõte oli siis ta eestisse tuua, garaazi lykata ja vaikselt täiesti korda teha. 33 ma tean täiesti läbi ja lõhki kuna olen neid lahti ja kokku lapanud päris mehiselt. Aga GTV on muidugi natuke teisem alfa

igatahes edu otsimisel ja ehitamisel
Alfa ihuarst
#5sry, kui natuke etteheitvas toonis tekst välja tuli- ei olnud sellisena mõeldud
Plaan isenesest ei ole imelik ja minu post oli mõeldud hoiatavana
montreali utoopilisus seisnebki selles, et ostuhind (alla 20kEURI midagi korralikku ega ei saa küll) ei ole sugugi nii probleemne, kui edaspidine:
Mootor on ju 33stradalelt vinnatud V8- juppide leidmise võimalus nullilähedane (kombineerida vast onnestub, kuid...), lisaks veel asjaolu, et hoolimata modifitseerimisest veermikus ja veosüsteemis on alusvanker siiki nähtud ette taluma pea poole väiksemat võimsust ning mõnevõrra vähem silindreid
(pärit see ju tolleaegselt GTV-lt)
meie teed + kütuse kvaliteet =
(kütuse juures pean silmas SPICA pritsesüsteemi, mille komponente hea-kui-üldse kuskilt leiab; samas teise süsteemi juppe peale aretada
ei ole hea mõte
)
üldiselt ts@ aitaks hea meelega
kuid mitte mingil juhul raha eest ja ainult oskuste ning (olematu?) vaba aja piires (elektrivead leian-teoreetilised kitsaskohad on teada, sümptomid samuti; juhtmete ühendamine ei ole probleemiks; kruvikeeraja ja mutrivõti püsivad käes jne) kuid kohe kindlasti ei julge võtta endale riski klassikalise Alfa p..sse keeramisega
eriti veel kellegi teise oma...

montreali utoopilisus seisnebki selles, et ostuhind (alla 20kEURI midagi korralikku ega ei saa küll) ei ole sugugi nii probleemne, kui edaspidine:
Mootor on ju 33stradalelt vinnatud V8- juppide leidmise võimalus nullilähedane (kombineerida vast onnestub, kuid...), lisaks veel asjaolu, et hoolimata modifitseerimisest veermikus ja veosüsteemis on alusvanker siiki nähtud ette taluma pea poole väiksemat võimsust ning mõnevõrra vähem silindreid

meie teed + kütuse kvaliteet =

üldiselt ts@ aitaks hea meelega

eriti veel kellegi teise oma...
Alfa ihuarst
#6...läheme siis konkreetemaks 
mida tuleks silmas-pidada-tshekkida peale elementaarsete asjade GTV 2000 või 1750 ostmisel kui pole tegemist restaureeritud asjadega?
...kas mingeid ekstrakonksuga asju mõne nurga all varuks?
Niipalju kui euroopa ja usa foorumid ja omanikud asjast pajatavad on asi suht lihtne, aga...? Minuteada pole ju siinkandis ühtegi eksemplari ja omanikku kelle käest midagi uurida... või on?

mida tuleks silmas-pidada-tshekkida peale elementaarsete asjade GTV 2000 või 1750 ostmisel kui pole tegemist restaureeritud asjadega?
...kas mingeid ekstrakonksuga asju mõne nurga all varuks?

Niipalju kui euroopa ja usa foorumid ja omanikud asjast pajatavad on asi suht lihtne, aga...? Minuteada pole ju siinkandis ühtegi eksemplari ja omanikku kelle käest midagi uurida... või on?
Alfa ihuarst
#7üldiselt kui sa originaalset täiuslikkust taga ei aja, siis peale elementaarsete asjade ei tulegi midagi erilist pähe
iseenesest on mõlemad autod suhteliselt lihtsa ehitusega.
soovituslikult võiks siiski panna südamele muretseda suurema mootoriga isend (kas siis 1750GTAm -vähetõenäoline jälle või 2000 GT Veloce) kuna 84x88,5 kolvikäik ning twin cam kirjutatakse ka minu 2,0TS mootoril, seega originaali mitte taga ajades õnnestub vast mootoriosi kergemini leida
lisaks veel- proovi hoiduda pritsega mootoritest- 2 karpat on ikkagi 2 karpat
ja weberi hingeelu tundvaid inimesi on eestis raudselt rohkem, kui neid, kes spicast jagu saavad
(ja praegu ehk siis 30 aasta pärast ei ole sellist inimest üldse mitte vähe vaja)
EDIT: kogu jutt on kirjutatud lähtudes sellest, et noolid 71-77 GTV-d

iseenesest on mõlemad autod suhteliselt lihtsa ehitusega.
soovituslikult võiks siiski panna südamele muretseda suurema mootoriga isend (kas siis 1750GTAm -vähetõenäoline jälle või 2000 GT Veloce) kuna 84x88,5 kolvikäik ning twin cam kirjutatakse ka minu 2,0TS mootoril, seega originaali mitte taga ajades õnnestub vast mootoriosi kergemini leida
lisaks veel- proovi hoiduda pritsega mootoritest- 2 karpat on ikkagi 2 karpat

EDIT: kogu jutt on kirjutatud lähtudes sellest, et noolid 71-77 GTV-d
Alfa ihuarst
#8duett jätkub 
GTAm on üsna kättesaamatu mulle (loe kallis) ja tavaliselt seest "tühi", noh ma ei taha ringrajal elama hakata, see juba kõrgem pilotaazh
, GTA ja Veloce on mõeldavad jah, paar on isegi uurimise all hetkel, eks paistab...
muidu sihin jah nii umbestäpselt 74 GTV 2000, keskmises ja heas seisukorras asju... ja muidugi GTA-d kui leiab...
howabout this bella motori?
http://www.zone.ee/sportwagon156/Alfa_R ... motore.jpg
kui saaks ts meiliaadressi vms kontakti siis uuriks lähemalt igast asjade kohta ja küsiks nö sõltumatu eksperdi arvamust paari raketi kohta
mis siin teisi ikka tüütada...

GTAm on üsna kättesaamatu mulle (loe kallis) ja tavaliselt seest "tühi", noh ma ei taha ringrajal elama hakata, see juba kõrgem pilotaazh

muidu sihin jah nii umbestäpselt 74 GTV 2000, keskmises ja heas seisukorras asju... ja muidugi GTA-d kui leiab...
howabout this bella motori?

http://www.zone.ee/sportwagon156/Alfa_R ... motore.jpg
kui saaks ts meiliaadressi vms kontakti siis uuriks lähemalt igast asjade kohta ja küsiks nö sõltumatu eksperdi arvamust paari raketi kohta

Alfa ihuarst

meiliaadressi panin sõnumiga tulema- ehk jõuab kohale

Alfa ihuarst
#12...jäägu see televaatajale üllatuseks, kui asi kohal, siis paiskan fotondust, äkki sõnun veel ära muidu midagi :/
...a muidu asi punane (tegelt ka vää
) ja aasta siis oli 74 ja selline näeb eest välja:
Oo-V-oO
krt lobisesingi välja juba
...a muidu asi punane (tegelt ka vää

Oo-V-oO
krt lobisesingi välja juba

Alfa ihuarst
#13Oo-V-oO
ja mulle veel tundus, et nädalase eemalviibisega ei muutu riigis midagi
õnnitlused, õnnitlused jne....
millal õnnestub siis pidulikult sõiduki saabumist tähistada?

õnnitlused, õnnitlused jne....
millal õnnestub siis pidulikult sõiduki saabumist tähistada?
Alfa ihuarst
#14...saabumiskuupäev veel lahtine, ümmarguselt öeldes lähima kuu aja jooksul loodetavasti...
...siis läheb kaunitar väiksele lahkamisele kodumaal, et kevadel uue interjööriga välja tulla, võibolla üht-teist kapoti alt ka veel näppida vaja, selgub siis kui asi kohal... ajastus selline, et saaks kevad-suveks kaifi valmidusse
...üllatavalt hea varuosade valik on veebi vahendusel saadaval laias maailmas, e. siis raha eest saab kõike
..jube hea, et omal ajal ikka apple aktsiaid ostsin
))
...no see viimane oli nali, jah
...nüüd tuleb ikka pikka aega ainult makarone süüa ilma kastmeta, a noh, itaalia värk
...siis läheb kaunitar väiksele lahkamisele kodumaal, et kevadel uue interjööriga välja tulla, võibolla üht-teist kapoti alt ka veel näppida vaja, selgub siis kui asi kohal... ajastus selline, et saaks kevad-suveks kaifi valmidusse

...üllatavalt hea varuosade valik on veebi vahendusel saadaval laias maailmas, e. siis raha eest saab kõike

..jube hea, et omal ajal ikka apple aktsiaid ostsin

...no see viimane oli nali, jah

...nüüd tuleb ikka pikka aega ainult makarone süüa ilma kastmeta, a noh, itaalia värk