AUTOTEEMALINE suvaline PLÄMA vol 5

:icon_wtf:

deja vu

:thinking: seda on loetud juba vähemalt neli aastat vist

KUIGI:
Spider; 4C; uus MiTo; Giulietta FL; Giulia +Giulia SW; QP baasil rwd sedaan ja 4,8m SUV kõlab ikka hästi :icon_angel: jääb pisike küsimus...
KUI e-segmendi Maserati saab omale V6 ja päris V8... siis mis kurat Alfale jääb :thinking: :thinking: :thinking: JTS V6 on maas, Hemi ei ole sobiv... 2,2 r4 multijet(?) ja uus V6?
Tegelikult ma olen normaalne....

Eiei, mitte QP baasil sedaan vaid Ghibli baasil. QP baasil oleks natuke liiga suur ja kallis Alfa jaoks.

Mootorid on jah hetkel natuke hall-ala, selle kohapealt ei ole väga midagi teada. Kuid arvatavasti praegused 1,4 turbo ja 1750 TBi mootorid jäävad pikemaks ajaks, ning nende edasi arendamine jätkub. Seda küll väiksematel mudelitel. Samas aga ei tea ka , kuna 1750 TBi jõu lagi on kuskil 300hp juures ning see võiks ka suuremal Alfal vabalt olla hobujõu poolest, lihtsalt Alfal hetkel ei ole veel sellist kaasaegset käigukasti millest see läbi lasta.

Kuid võttes arvesse Alfa pealiku öeldut ning Alfa üldiseid tulevikuplaane end rohkem Maseratile lähendada tahaksin uskuda, et Maserati V6 mida saab näha nii Ghiblis kui Quattroportes tuleb ka Alfale. Võib-olla natuke väiksemas hobujõu astmes(see on 2 turboga 3.0 V6, vb üks turbo võetakse ära?).

Seletuseks siis, et Alfa boss ütles umbes midagi sellist teemal Alfa ja mootorid mille mõte oli (pidades silmas JTS'ide tulevikku), et "ärge võtke seda isiklikult ameerika kolleegid aga osasid asju tehakse paremini itaalias, Alfades saavad olema tulevikus ainult itaalaste mootorid". Kuid ma usun, et arvatavasti on oodata ka mingisugust uut mootorit. (Samas litraaži poolest on 1,75 ja 3,0 väga suur vahe aga need 2 mootorit katavad 230-410hp vahemiku probleemita ära ning 1,4 105-170hp seega tegelikult poleks nagu vaja üldse mingit mootorit juurde sellises olukorras... :icon_think: )

Ning Maseratile lähendamine: 166 järeltulija Ghibili põhjal, Alfa SUV Maserati Levante SUV põhjal, 4C juba toodetakse Maserati tehases. Plus ka siis ametlikud ütlused selle kohta Alfa-Maserati poolt.

Aga jah stiil on endiselt sama...lubatakse palju mudeleid aga reaalseid autosid kuskil veeremas ei näe.

::itpnt::

peaaegu viis ühe vastu, et ghibli jaoks võetakse eelmine QP põhi ja tõstetakse käigukast mootori taha :mrgreen: (seda enam, et ka uus gran turismo lubatakse sama põhja peale :roll: ja chrysleri olemasolevad põhjad seda küll välja ei mängi)

QP enda jaoks tõenäolsielt tehakse lihstalt uus

TEGELIKULT tahaks hirmsasti näha Alfa Romeo käe alt tulnud Maserati V6 versiooni (arvatavasti jääb siiski vabalthingav ja QV tuleb siis puhuriga)

EDIT: 1,4QV ja 1750TBi katavad ära kuni Giulia/Spiderini-> SUV ja suure sedaani jaoks jäävad väheks (samas jälle tulla sellele turule kahe mootoriga - diisel ja bensiin- on kuidagi :icon_wtf: seega eeldaks siiski vähemalt ühte "vahepealset 2,2-2,4 stiilis" bensiinimootorit lisaks V6-le ja 1750TBi-le)
Tegelikult ma olen normaalne....