Alfa 156 1.9 (2000) jtd tagumised pidurituled ei tööta

Sai käidud ülevaatusel oma masinaga ja kõik muidu kena, aga avastati (ja ka ma ise avastasin), et tagumised äärmised pidurituled ei tööta, ainult keskmine läheb põlema kui vajutada.
Pirnid tunduvad olevat OK ja ühendused ka.
Olen netist leidnud sellise teema, et probleem võib olla hoopis pööretelugejas st seal mingi kiip läbi ja vaja ära vahetada (või siis kogu pööretelugeja asendada, mis on eriti hea laisk variant).
Kas on kellelgi sellise probleemi ja lahendsuega kogemusi?

:icon_wtf: :icon_wtf: :icon_wtf:

pööretelugeja ja pidurituled :icon_wtf: on muidugi ülim tehnoloogia (ma ei näe seal mingit ühenduse loogikat)

pigem panustaks sellele, et probleem on kaitsmetes (peaks olema vist kolm kaitset... pole 100% kindel) või siis tulede jagunemises-> lisatuli tuleb mälu järgi kimbust välja enne jagunemist-> võibolla on viga kuskil peale seda (ilma autot nägemata on seda pagana keeruline hinnata)

Võib muidugi olla, et pirnid ongi läbi (proovi vahetada- need ei maksnud vist mingit hirmsat raha)
Tegelikult ma olen normaalne....

Uurin seda kaitsmete asja veel korra.
Muidu see pööretelugeja probleem on üsna levinud 156-l, nagu ma siit lugesin:
"its possible that the rev counter might be faulty & therefore stopping these from working, as they are part of the 'blown bulb' circuitry & the rev counter monitors brake/sidelights/number plate light for blown bulbs"

http://forum.alfa156.net/forum/forum_po ... ?TID=55930

Ega ise sellise asja peale ei tuleks.

::itpnt::

samast teemast

After many hours I spent checking fuses, pulling out seats, checking connections, I gave up. Booked it into auto electrician today for next Monday. When I got home I thought I have one last look, checked my handbook and noticed I had checked the wrong bulbs.

One had blown and cleaning the connectors to the other one brought that one to life

tundub loogilisem-> nagu sealt välja lugesin on jutt siiski mitte pööreteandurist vaid tahhomeetrist (s.t. "katkise pirni" andur ei anna signaali edasi)- see on loogilisem

esmalt siiski kaitsmed ja pirnid kontrollida :icon_thumbup:
Tegelikult ma olen normaalne....

sk00p wrote:Sai käidud ülevaatusel oma masinaga ja kõik muidu kena, aga avastati (ja ka ma ise avastasin), et tagumised äärmised pidurituled ei tööta, ainult keskmine läheb põlema kui vajutada.
Mitte asjast otseselt, aga lihtsalt huvi pärast: said ikka selle asjaga ülevaatuselt läbi?
Mulle meenub kunagi, kui 155 spoila pidurituled ei läinud põlema, taheti mind sellepärast kordusülevaatusele saata. No küll me veensime, et 'alfadel ongi nii, et spoileri piduritulede puhul peab süüde sees olema ja/või mootor käima' või muud siukest paska, vend lõpuks leebus. Jee rait, ilmselge, et probleem on kere ja pagassi vahelises juhtmepuntras.

Ma oma 156l pole väga jälginud, aga äkki tasuks seal ka see pagassi ja kere vaheline juhtmekimp üle vaadata? Et kust see ühendus kaob. Kas enne seda või pärast seda. Ts ilmselt oskab paremini öelda, kas see on 156l sama nõrk koht kui nt 155l.
I teleport myself everywhere. Walking is for faggots. (Credits to the rightful owner of the saying on bash.org)

zakalwe wrote: Mitte asjast otseselt, aga lihtsalt huvi pärast: said ikka selle asjaga ülevaatuselt läbi?
Käisin ülevaatusel TRK-s ja pean minema tagasi tulesid näitama, kui asi korras.
Üritan tänase päeva jooksul selgusele jõuda, kas asi võib olla milleski muus või tuleb tahhomeetri kallale minna.

ts wrote::icon_wtf: :icon_wtf: :icon_wtf:

pööretelugeja ja pidurituled :icon_wtf: on muidugi ülim tehnoloogia (ma ei näe seal mingit ühenduse loogikat)
Tahhomeetris on mingi teema mis tulesid kontrollib. kuna minu 156 sw l jäid piduri tuled põlema, siis nagu normaalne mees ikka kontrollisin juhtmeid ja piduri konna . Viimaks lugesin alfaownersclub foorumit ja seal selgus et tal on mingi tulede kontrolli plokk tahhokas, lahenduseks oli tahhoka juhe korraks tagant, ja siis tagasi taha. Ja peale seda kõik töötas nii nagu peab.

Kui aga diisel unustab gaasipedaali asendi ära, siis see on juba teine jutt...

kallurautojuht wrote:Kui aga diisel unustab gaasipedaali asendi ära, siis see on juba teine jutt...
Kas selle kohta polnud DIY rubriigis mingit juttu...ja samamoodi mingi arusaamatu pistiku eemaldamisega teema.

/end OT
I teleport myself everywhere. Walking is for faggots. (Credits to the rightful owner of the saying on bash.org)

kallurautojuht wrote:
ts wrote::icon_wtf: :icon_wtf: :icon_wtf:

Tahhomeetris on mingi teema mis tulesid kontrollib. kuna minu 156 sw l jäid piduri tuled põlema, siis nagu normaalne mees ikka kontrollisin juhtmeid ja piduri konna . Viimaks lugesin alfaownersclub foorumit ja seal selgus et tal on mingi tulede kontrolli plokk tahhokas, lahenduseks oli tahhoka juhe korraks tagant, ja siis tagasi taha. Ja peale seda kõik töötas nii nagu peab.
Seda tahhoka juhtme eemaldamist ma juba proovisin, mul sellest abi kahjuks ei olnud.