159 Sportwagon 1.9 JTDM

#1
veidral kombel polnud ma enne Stellat üldse Alfasi vaadanud ega ka vähemalgi määral neist huvitatud olnud. kuna Supra mida ihaldasin juba pikalt võimatuks enda kütusekulu tõttu muutus (ja ka muude igapäeva elu vajaduste kapriissuse) siis otsustasin pilgu peale visata Alfadele. nii siis läksingi üks hommik Lasnamäele üht mõistlikuna tunduvat pakkumist uurima. ja tolle ka peale proovisõitu kohe ära 'kosisin' :D hetkel olen juba vist muutumas nimetatud margi fänniks. tohutult mugav ja veidralt ökonoomne arvestades kere suurust, väikse võitu mootorit ja automaatkasti
Pilt
väljast üks pilt ka siis ikka. seest on must samet (?)

Re: 159 Sportwagon 1.9 JTDM

#5
Faidia kirjutas:...
läksingi üks hommik Lasnamäele üht mõistlikuna tunduvat pakkumist uurima. ja tolle ka peale proovisõitu kohe ära 'kosisin' :D...
Kusjuures.
Ma olen 159'sid nillinud pikemat aega ja unistasin ikka Ti'st või vähemasti 2008+ full options masinast. Aga siis vana auto hakkas :crazy: tegema ja tuli kiire peale.

Istusin oma Alfasse ja istusin kõrval ja vaatasin, kuidas vana omanik sõidab ja tegin otsuse ära... venitasin emotsioone veel teh.kontrolli ajani, aga nii see läks :) Kunagi ilmselt saab see Ti ikkagi ära ostetud ;)

Ma ei ütleks, et minu teiste valikute kõrval (2008+ VW Passat, Škoda Octavia, vbla Audi A4) see mingi väga öko ja praktiline valik oleks :) Aga Alfa on ilus ja sinu oma samuti!

On autoga mingid plaanid ka?
--
Urmas

Re: 159 Sportwagon 1.9 JTDM

#6
@urmask: 2006.a, 110kW
hetkel ei oska isegi suuremaid plaane teha. esmaspäevased plaanid on lõhnakuusk, piduriklotsid ja õlivahetused. edasi võib-olla touchscreen orginaal stereo asemele :D kuna sai võetud just eeskätt mugavuse pärast ja väga edev inimene pole, siis vast igasugu vidinad jäävad ära. minu jaoks on Stella ilus ilma meik appita :D

EDIT: unustasin ära mainida et ma vist ei tahagi ennam ühtegi teist automarki oma garaaži. see hulluse pisik pole sugugi naljaasi :D

Re: 159 Sportwagon 1.9 JTDM

#9
urmask kirjutas:Ma ka vaikselt otsin puutetundlikku ekraani oma autole. Järelturult pole seni ühtegi leidnud. Uut ei raatsi osta.
Androidi omad maksavac ca 450-500€ ja üle selle.

Kui mingeid lahendusi leidma hakkad, anna märku ;)

kusjuures nii €300 on ka võimalik miski Androidikas saada. iseasi kui vastupidav variant see on. igatahes thumbs up et varsti rikkaks saaks et midagi korralikku aretada (sest subwoofer oleks ka hea paika saada irv)

Re: 159 Sportwagon 1.9 JTDM

#10
Faidia kirjutas: kusjuures nii €300 on ka võimalik miski Androidikas saada. iseasi kui vastupidav variant see on. igatahes thumbs up et varsti rikkaks saaks et midagi korralikku aretada (sest subwoofer oleks ka hea paika saada irv)
Kus kohas sa 300€ varianti nägid?

Ma endale supakat ei taha- põhimõtteliselt ei meeldi need :D Küll aga arvan, et vahetan kõik 4 suurt kõlarti välja paremate vastu. Hetkel veel ei tea, mida panna, kuna ei tea, kui palju seal ukses ruumi on bassidel liikuda.
--
Urmas

Re: 159 Sportwagon 1.9 JTDM

#11
Kas tegu selle sama masinaga mida endised Magasini tänava autoärikad müüsid? Sel firmal muutuvad nimed sama kiirelt nagu mõni mees naisi vahetab. :mrgreen:
Kuidas muidu 159 automaatkast end üleval peab? Sujuvalt vahetab käike?
Jõudu ja paksu rahakotti. :wave:
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Re: 159 Sportwagon 1.9 JTDM

#12
offtopic autoteemas... jeeeee (back to the roots)

159 audiost- kui masinal on Bose süsteem (7 kõlarit), siis ei ole midagi juurde vaja.

kui originaalis Bose kõlareid ei ole, siis:
MId-id - ustesse mahub enamvähem ilusti kuni 65mm sügavusega kõlar (üle selle tuleb juba kõlarirestiga mängima hakata- kuna kõlarirest on eraldi, siis esteetilise pildi kallale minnes saab muidugi mida iganes sinna paigutada).

Twiitritega on pisike probleem-> originaalid (mitte Bose omad) on veidi kehvad ja nagu ikka- kehva paigutusega. Need tuleks muretseda samuti korralikud (soovituslikult siis pinnapealsed ja ees näiteks peeglikolmnurga külge- originaaltwiitrite asukoht töötab hea helipildi saamiseks ainult koos keskkõlariga) kui õnnestub leida originaalimõõdulised (lapikud) aga paremad twiitrid, sisi nende asendamine annab pisikese efekti juurde.

Võimendi- soovituslikult kahele kõlaripaarile (kõlarid ise crossidega kokku) ning selles mõõdus, mis mahub ettenähtud pessa (pesa on küll pisike aga kahe kanali puhul on see teostatav)

supakas-> Nice to have (aktiivsupakas on universaalkerega 159 puhul mõistlik valik- sarnaselt Bose süsteemile on võimalik see seinale paigutada ning korraliku kinnitusega ei juhtu midagi- esteetiliselt jääb üpris talutav). Suure kastiga supakas eeldab korralikku ümberehitust (ja seda, et Sul ei ole plaanis kunagi midagi vedama hakata) VÕI seda, et rikud auto olemuse ja välimuse ära.

Kokkuvõtteks-> sihtima peaks kogu süsteemi üheaegsele upgrade-le ilma esteetikat hävitamata (ja muidugi võiKS mõelda ka täiendavale isolatsioonile- mitte et 159 oma kehva oleks AGA kui juba siis juba)

Kogu süsteemi materjalide jaoks arvestaks umbes 600 raha (lisaks sellele siis HU)

ainult madalasageduskõlarite vahetamisest või subwooferi paigaldamisest mingit head nahka ei tule :-D
Tegelikult ma olen normaalne....

Re: 159 Sportwagon 1.9 JTDM

#13
ts, selle jutu võiks eraldi teemaks hoopis teha ja sinna koguda ka soovituslikud kõlardi ja juhendi ;)
Ma enda auto kõlareid kontrollin ilmselt kevadel. Hetkel veel ootan oma klambreid ja juhtmeid... Ma pakun, et mul ei ole Bose süsteem.. tundub suht kopikas kogu variant olema, isegi MP3'e ei mängi mu makk :eh:
--
Urmas

Re: 159 Sportwagon 1.9 JTDM

#14
urmask kirjutas:ts, selle jutu võiks eraldi teemaks hoopis teha ja sinna koguda ka soovituslikud kõlardi ja juhendi ;)
Ma enda auto kõlareid kontrollin ilmselt kevadel. Hetkel veel ootan oma klambreid ja juhtmeid... Ma pakun, et mul ei ole Bose süsteem.. tundub suht kopikas kogu variant olema, isegi MP3'e ei mängi mu makk :eh:
Kui kõlarimajanduseks läheb, siis kõlarite ostmisel soovitan jälgida dB-d, ehk siis kui suure tundlikusega kõlarid on. Mida tundlikumad on seda parem. Sest tundlikuma kõlari jaoks ei ole vaja helinuppu eriti palju keerata, kuna toodab kvaliteetset heli madalama volüümi juures. :hi:
Enamus kõlareid on 86dB-sed. 90+dB on juba asisemad kõlarid, kui alla selle. :beaver:
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Re: 159 Sportwagon 1.9 JTDM

#15
Alfa Romeo 33 kirjutas:Kas tegu selle sama masinaga mida endised Magasini tänava autoärikad müüsid? Sel firmal muutuvad nimed sama kiirelt nagu mõni mees naisi vahetab. :mrgreen:
Kuidas muidu 159 automaatkast end üleval peab? Sujuvalt vahetab käike?
Jõudu ja paksu rahakotti. :wave:
eraisiku käest ostsin. vahepeal nagu veniks käigud, hetkel suuremat hullu pole. esmaspäeval läheb vahetab õli ära, ehk on paksuks läinud vms. kui ei aita siis tuleb mõtlema hakata



ja €300 ekraani võib eBayst leida. seal variante ikka oli :P