Re: Suvaline pläma 2015

Noh, eks, ma ei tea.
Räägin oma kogemusest lihtsalt.
I teleport myself everywhere. Walking is for faggots. (Credits to the rightful owner of the saying on bash.org)

zakalwe wrote:Noh, eks, ma ei tea.
Räägin oma kogemusest lihtsalt.
Ma olen tänulik, ma lihtsalt pole teiste Alfa 159 omanike käest soodsamat kulu kuulnud ja välismaised foorumid samuti ei näita väga säästupillina seda mootorit. So 110kw isend.
--
Urmas

Re: Diisli soojenemine 5 kraadi juures

urmask wrote:... Kui kiirelt diisel talvel soojeneb? ......
Oma kogemused, küll teise diisliga.
Kas su masinal ka ahi on peal? Mul auto soe 4min, kuni 70kraadi peale pmst viskab peale käivitust, aga siis tunne, et ahi lõpetab töö ja kohapeal temp tõuseb olematu kiirusega, sõites see-eest aga kiirelt.
Teine kogemus, salongisoe Toyota ProAce, on küll ahi peal, aga ma ei tea, kas pinksipalli suurune, no 12-15 min vähemalt -10 kraadiga, enne kui on tunda, et nüüd puhub +kraade. Täiesti mõttetu. Ometi peale käivitamist u minuti pärast on kuulda kohinat, ehk siis ahi lülitus tööle.
Kolmas kogemus. Peugeot Partner, alatas -20 ei läinudki soojaks, ja hommikul oma 20min ikka, enne kui autos hea hakkas, seda siis sõites, kohapeal võis ka 2 tundi käia. Täpselt sama ka õe suht värske Focusega, 1,6tdci, vahetas termo ära, ei midagi. Fakt- kui masin võtab ikka 4,x kütust, siis sooja pmst ei toodetagi. Käis tööle 25km, käpikutega talvel.

Sa oled ses suhte ikka "või sees" oma 5minutiga, arvestades keskmist diislit.
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar :)

Re: Diisli soojenemine 5 kraadi juures

bnd wrote:
urmask wrote:... Kui kiirelt diisel talvel soojeneb? ......
...
Kas su masinal ka ahi on peal?
...
Kui ahi on peal, siis kui kiirelt peaks sooja õhku tulema? Jääs klaasi sulatab küllaltki kärmelt, kuid pole -10 kogemust.
Kuidas ahju ära tunda? Ma ise pakun, et pole, kuna itaaliast toodud auto. Isegi istmesoojendusi polnud küljes. Kuid +3 ilmaga teeb salongi leigeks mõne minutiga. Kuumaks siis, kui mootor kuum.
--
Urmas

Mul nii, et u 20sek kuni minut, siis on kuulda kohinat. Nohh, nagu vedelküttekatel, siis saab aru, et nüüd hakkas ahi tööle. Aga kui temp on üle +7, siis ei lülita ahju järgi. Kusjuures ega mu Opelil ka polnud varustuselistis kirjas, et ahi peal, sain sellest alles hiljem külmadega aru, kui kohinat kuulda oli.
Ilma ahjuta võtab ikka sitaks aega, audi 2,5d läheb ka ikka oma 15min, enne kui sooja hakkab tulema.
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar :)

Eks ma üritan nüüd aru saada järgmisel korral, kui autosse istun.
See teeb üldse igasugu imelikke hääli. Näit kliima sisse pannes on tunne, nagu keegi aeg-ajalt saeks midagi mootori rütmis. Kahtlustan kliima rulliku laagreid vms :)
--
Urmas

loogiliselt ülevaatuse garantii peaks tähendama seda, et auto läbib ülevaatuse (ja kui ei läbi, siis teeb carstop selle ise korda)

ARK i akt ei tähenda rohkemat, kui seda, et auto on üle vaadatud ning selle saab arvele :roll: niipalju, kui mäletan, siis ARK-i akt ei aegu.
Tegelikult ma olen normaalne....

Citroen Berlingo uks varastati ära

Ühel mehel varastati täna öösel autol uks ära. :)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 180&type=3
Öösel varastati autol uks ära. Seisis auto Kungla-Tööstuse nurgal. Oskagi midagi kosta selle peale.
Ja kommentaaride järgi saab aru, et tegemist oli vanarauaga, mis ootab kuusakoskisse minekut, aga no siiski..

Autoks sinist värvi Citroen Berlingo. Müstika! :clap:
--
Urmas
Attachments
12250099_1636635876598469_6693454965242698628_n.jpg
Citroen Berlingo uks
12250099_1636635876598469_6693454965242698628_n.jpg (61.34 KiB) Viewed 6410 times

supp wrote:noh pole hullu, mul kunagi 90nendatel varastatti tuttaval 164 öösel kapott ära
Rariteetsete second hand osade edulood :)
--
Urmas