Re: Alfa Romeo 159 Ti, 2.4 Ranno

#16
Mingi 150km järjest kuskil.Minu meelest kui auto ostsin,siis paakis olid aurud,näitik peaaegu oli nulli ja ei olnud midagi viga. Hetkel nyyd viskan kanistri diisliga pagassi ja üritan suht lõppuni sõita.Eks siis ole näha,kui see anomaalia kordub,siis on midagi mööda.

Re: Alfa Romeo 159 Ti, 2.4 Ranno

#17
Oleksid pidanud paagi täis laskma ja siis uuesti proovima.

Pole 100% kindel, kuid 159 peaks kasutama ujukit ja keskmist nagu enamik uusi autosid. Ehk siis kui ujuk enam ei reageeri läheb auto keskmise peale üle ning korrigeeritud ujuki näit tuleb ka näidikule.

Üldreegel muidugi tulega on ca 7 liitrit (reserv on tavaliselt ca 9) ning range peaks nulli tõmbama.

Kui torud tühjad on, siis ilma eelsurvepumbata maain ei käivitu, kui pump korras on, siis läheb aega enne, kui surve üles saab.

Edit- 2005 407 on igatahes käsipumbaga veel... kuigi ka etteandepump on olemas. Põhjuseks starter - tyhja systeemiga peab starter liiga kaua tyhja käima ning võib sisse põleda
Tegelikult ma olen normaalne....

Re: Alfa Romeo 159 Ti, 2.4 Ranno

#18
Keegi oma brera/159 plastikuid ja konsoole on eemaldanud? Tekkis motte need liistud ja plastikud mingisuguse ilusa kilega üle kleepida aga ei kujuta ette kui mahuks see eemaldus töö olla voib.Eriti pelgan rooli plastiku eemaldust,kuna seal airbag.On ehk kellegil mingeid vihjeid voi nippe jagada? Ette tanades.....

Re: Alfa Romeo 159 Ti, 2.4 Ranno

#19
pole küll 159 oma eemaldanud aga üldiselt ei ole konsooli eemaldamine üle mõistuse töö (vajab ainult tähelepanu, et kõik kruvid ja tüüblid lahti saada). Palju abi on sellest, kui vaatad kasvõi eperist detailide kujud ja kinnitused üle.

Rooli osas ei ole vaja eriti põdeda (AIRBAG käib eraldi kinnitustest lahti ning ühes tükis välja - eelduslikult on seal taga kaks pistikut) ning rooli platik peaks tulema eraldi maha ilma tooli eemaldamata.

Küll aga vaata enne üle, et Sul oleks olemas kõik vajalikud koodid ning KINDLASTI võta akuklemmid eemaldamiseks maha. Igaks juhuks võid olla valmis ka selleks, et pead pärast minema tulukest kustutama (vanadel masinatel seda probleemi ei ole, kuid CAN võib kontrollida ühendusi ka ilma toiteta.)
Tegelikult ma olen normaalne....

Re: Alfa Romeo 159 Ti, 2.4 Ranno

#20
Leidsin pärnust firma kes teeb kogu liistude ja plastikude kiletmise ära 150.-nende poolt ka kogu eemaldus/paigaldus töö.Tundub nii moistlik hind,et ei viitsi ise jaurama hakkata.Aga Rooli nahadamise vottame ise see nädal ette,rooli ja bagi eelmaldus õnneks pole koige suurem ja keerulisem tegevus.

Re: Alfa Romeo 159 Ti, 2.4 Ranno

#21
Ma ei tea mis mul nende autodega iga talv on,üks ja sama jama aastast aastasse.Auto salongi ventikas ei tööta enam või siis täiesti lampi hakkab tööle ja siis sureb jälle ära.3 Masinal juba järjest iga aasta sama probleem olnud.Cayennel eelmine aasta oli ventika mootor läbi,õnneks selle vahetus oli 15 minuti töö. Hetkel aga on vist mingi muu jama ,kuna tundub et puhuri mootor on iseenesest korras,kuna kui töötab,siis ilusti ja sujuvalt.Pigem voib olla probleem resistoris või mingi muu elektri kala? On Kellegil 159 samasugust probleemi olnud?

Re: Alfa Romeo 159 Ti, 2.4 Ranno

#22
Õnneks on salongi ventikas väga normaalse kohapeal ja lammutama väga ei pea,salongi ventika mootori sain maha ja tagasi 15min,mootor oli ise korras,käppisin vähe pistikud üle ja voilaa kõik toimib nüüd jälle.järelikult oli lihtsalt lahti rappunud.

Re: Alfa Romeo 159 Ti, 2.4 Ranno

#23
Tekkis vaba pühapäev ja mõtlesime sõbraga,kes on sadulsepp, et võttame lõppuks rooli nahatamise ette täna.Kuna auto käis mõni nädal tagasi siseplastikude kiledamises aga rooli ümbrus plastik jäi tegematta.Kiletaja ei saanud voi siis ei osanud turvapatja maha võtta Roolilt.Nii siis votsin selle töö ise ette.Midagi keerulist pole,ainult turvapatja klabridega oli vähe jeblamist ja suuremjagu aeg kulus 2 klambri lahti saamisele.Kokku läks mingi tund ja rool oli käes. Mõtlesin et proovin ise kiletamise ära teha ja vaatasin youtubest näiteid.Midagi keerulist tegelikult pole,annab kodus rahulikult teha.Esimest korda tegin ja pole just koige lihtsam detail mida teha aga aega kulus mingi tunnike.Soomes küsisin hinnapakkumist ja selle ühe detaili eest küsiti 60 euri,3m kile oli minu poolt veel.Sellest ka otsustsin ise teha.Tulemus siis siin,rooli peaks homseks valmis olema,kuna TI Rool pole just koige lihtsam mida teha.

Algul,kriime,kraapse täis.
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Rooli lammutus
Pilt
Pilt
Rool tuleb selline,kui homme kuskilt tykki õiget värvi rohelist nahka leiame.Poes saab ainult osta terve naha ja naha tykke mis oleks õiget rohelist värvi pole kuskilt hetkel leidnud.Ehk ikka homme ühest poest saame ja kui ei siis tuleb originaal.
Pilt

Re: Alfa Romeo 159 Ti, 2.4 Ranno

#26
Algul jäi turvapatja tuli polema ja motlesin et lahen viskan täna arvuti järgi ja lasen ära kustutada aga peale 5 min soitu kadus ise ära ja enam tagasi ei tulnud.

Re: Alfa Romeo 159 Ti, 2.4 Ranno

#27
Ranno kirjutas:Algul jäi turvapatja tuli polema ja motlesin et lahen viskan täna arvuti järgi ja lasen ära kustutada aga peale 5 min soitu kadus ise ära ja enam tagasi ei tulnud.
Arvuti võid ikka külge panna ja veenduda, et tuli kustus ära, sest juhe ise läks külge tagasi vms :)
--
Urmas

Re: Alfa Romeo 159 Ti, 2.4 Ranno

#28
Panin järgi ja märget polnud datas.Nii palju kui mujalt foorumidest enne airbagi eemaldamist lugesin,siis viga jaab sellisel juhul,kui airbag votta küljest nii et akut pole lahti ühendatud.Ma tegin ohutuse mõttes vastupidi.

Re: Alfa Romeo 159 Ti, 2.4 Ranno

#30
Olen fb alfa romeo 159 gruppis,seal liikub igasugu pudi padi.Ti roolide eest oskavad italianod hinda küsida,paar viimast mis müügis oli hind 200.- ja 400.- Päris kirves,kasutatud rooli eest ikka.
cron