Suvaline PLÄMA vol 2008

...Õli tuleb vahetada iga 10 000 km tagant ning selle taset peab pidevalt jälgima...
Paistab, nagu see oleks ainult Alfadele loomulik. Teistes liikurides on õli tase ja vanus ebaoluline...

Suvaline PLÄMA vol 2008

Kontrollima ikka peab, aga kas tõesti peab kõigis iga 10 000 tagant õli vahetama? Alfas olen ise kogenud, et peab, aga tavamobiilis oleks see juba törts liiga kretiinne. Õlivahetus välp on antud 20K, siis ka 20K tagant vahetama peab. Kurjad monopolistid on nii säädnud, et vastavalt hoolduvälbale tegutsedes on auto varsti kutu ja pead uue ostma?

Täiesti OK artikkel ju. Enamus probleeme, mis seal käsitletud, leidub ka siin foorumis kajastamist. Põlevad andurituled, selespiidi jamad ("Helistage Janole, tema aitab") jms.

Suvaline PLÄMA vol 2008

starfild wrote:Kontrollima ikka peab, aga kas tõesti peab kõigis iga 10 000 tagant õli vahetama? Alfas olen ise kogenud, et peab, aga tavamobiilis oleks see juba törts liiga kretiinne. Õlivahetus välp on antud 20K, siis ka 20K tagant vahetama peab. Kurjad monopolistid on nii säädnud, et vastavalt hoolduvälbale tegutsedes on auto varsti kutu ja pead uue ostma?

Täiesti OK artikkel ju. Enamus probleeme, mis seal käsitletud, leidub ka siin foorumis kajastamist. Põlevad andurituled, selespiidi jamad ("Helistage Janole, tema aitab") jms.

156 hooldusvälbad kuulutati välja algselt

motomahl - 30 000

jaotusrihm 120 000km

siis hakkas nalja saama:

alfadel rihmasid lendas plika ja plaks - süüdi oli plastist pingutusrull (v oli juht v leevendus). plast rulliga oli 2 häda... esiteks läks ta ise hapraks põhjamaises pakases, teiseks kulus pika kasutamisega hammastik tal teravaks ja hakkas rihma kahjustama... (tänapäeval pidavat seda rulli ka metallkujul olema võimalik hankida juba :D)

LongLife õlivahetus on kuritegelik kõigi tootjate poolt... marketingitrikk, mille tõttu oooo 2,5 tdi nookurid ja nukad ntx saavad otsa ja lendavad nuka vahelt laiali mööda kaanealust kui ikka hoolsalt järgida LONGLIFE juhiseid ja aina kasvavast lärmist mitte välja teha. höhö 4 nukka ja 2 peotäit nookureid... palju õnne...

Alfadel tõmmati rihmavälp 60 000 peale

Õlivahetus 10 000 peale

üldiselt üle 10 000 hakkab 156 TS mootor muutuma aina häälekamaks, hea märk sellest, et oleks aeg mahla vahetada... saab taas vaikus salongi.

Suvaline PLÄMA vol 2008

ja vahepeal oli ka eestis, kus rihmad katkesid 50000 ja 3...4 aasta järel (ehk enne ettenähtud aega)

tean kindlalt 1 juhtumit, suht hiljuti ... (aga neid olla rohkem ;) ) ja loomulikult see varasem katkemine garantii alla ei lähe :P

ehk tasub muretseda kui rihma on vahetatud 2004 ... 2005

(vähemalt mina sain asjast nõnnaviisi aru)
Seitsekümmend Viis

Suvaline PLÄMA vol 2008

Ma nüüd tagasi :D

Paar päeva ei postita - tuleb enne kõik tehtud postid läbi lugeda. Te olete hullunud siin vahepeal!!!! :lol:
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar :)

Suvaline PLÄMA vol 2008

bnd wrote:Te olete hullunud siin vahepeal!!!! :lol:

Hullanud ikka :? Mitte hullunud :roll:

Me kogu aeg nii hullud olnud ju (lihtsalt, kui igapäevaselt samas seltskonnas oled, siis ei märkagi) kui mitmepalgelised me siin olla võime :wink:

Image
Tegelikult ma olen normaalne....

Suvaline PLÄMA vol 2008

Alfa Romeo 33 wrote:
bnd wrote:Ma nüüd tagasi :D
Welcome Back :D :lol:

Jah... meil nüüd kah talv käes...ja lausa 20cm lund on maas :lol:

Image

Suvaline PLÄMA vol 2008

E.T. wrote:ja ärge mölisege lada sooritusvõime kohta
quarterpaipi laseb naeruga

http://niva.huppes.pilk.ee/

8) Niva on lahe... suvel sai koristustööde käigus natuke mööda põldu logistatud :roll: mmmm...aastur ikkagi (mitte nagu igatsugu pooletoobised lukspargiasjad-> Niva: tõelise mehe auto... lärmakas ja ebamugav) :lol:

aga muret kah...

Olles hetkel juba pea nädal e36-ga linnas ringi liigelnud hakkan juba signaalist puudust tundma vaikselt (sellel isendil nimelt on praegu pasun lühises...)

Sõites sama trajektoori samal kellaajal sama kiiruse ja samade sõiduvõtetega olen täheldanud radikaalset suhtumise muutust enda, kui liikleja suhtes.

Kui enda autole ei ole kunagi ette kiirendatud, ristmikul türgima tuldud, naglalt kõrvaltänavast ette keeratud jne... siis millegipärast tundub, et e36 lihtsalt käivitab osades liiklejates mingi arusaamatu ärategemise vajaduse.

Muuseas->ristmikul vahelelaskmise temaatikaga seonduvalt... isiklikult olen sellega bemmiroolis kõige rohkem hädas-> kuna need, kes seal ootavad jagunevad kaheks: Ühed on need, kes ette süstivad ning teised on need, kes ei julgegi välja sõita (isegi tuledega märguandmise peale mitte) Alfaga sõites sellist jagunemist ei kohta-> kui teed anda, siis viibatakse ja minnakse.

Suunatuld ei julgegi enam varsti näidata... kui reastumiseks suund sisse lülitada, siis hakkab kõrvalreas olijatel kohe nii kuradi kiire, et suisa masendav... Alfaga suunda näidates on nii mõnelgi samuti kiire, kuid ainult mõnel...

Maanteel hakkab taganttulijatel samuti kiire kohe, kui kontuur ära tuntakse ning siis surutakse 90-ga sõitvast bemmist mööda, reastutakse vaevalt 3m eespool tagasi ning... jäädakse kõige paremal juhul 95-ga ees liikuma :roll:

Oeh... raske on see bemmimehe elu :mrgreen: