AUTOTEEMALINE suvaline PLÄMA vol 5

ts wrote:Vahepea AGA on Jano sellega väga kurja vaeva näinud (mootor on kapremonditud, lagi vahetatud, airbägi aju vahetatud, sillad üle käidud, elektroonika korrastatud jne jne jne...)
... jah aga kas see kõik toimib siiani ja laitmatult ka tulevikus :grandpa:

Algul tundus, et on odavmüük?
Aga vaatasin ka Saksa lehelt ... tegelikult ka seal on nad suht sama hinnaga müügis.
Seitsekümmend Viis

noh- tegelikult eks see suht odavmüük ongi (16 tuh sõitnud QV ikkagi)

ja mis laitmatut toimetamist puudutab, siis eelduslikult toimetab see auto ka edaspidi samamoodi nagu teised sama läbisõiduga autod (kuulu järgi oli eelmine omanik suutnud auto selle lühikese ajaga ikka korralikult äestada :mrgreen: )
Tegelikult ma olen normaalne....

Kui nüüd Mito mineviku puudutata, siis ega ta nüüd päris uppunud olnudki. Nina oli tõesti vees, aga peale mootori sisemuse midagi kahjustada ei saanud (ma mõtlen mootoriruumi). Salongist jõudis vesi märjaks teha airbagi aju ja istmesoojenduse relee ( mis otse loomulikult said uued). Kõik ülejäänud detailid ( ma mõtlen elektroonikat) hiilgasid puhtusest. Kontrollisin igaks juhuks kõik peensusteni üle ja ei usu, et mõni aju jäi halvemasse seisu kui tehases pandud. Tuled oli korralikud ja ega muud polnudki ravida. Mootor sai kindlasti puhtam kui eelnevalt (kusagil on ka sellest sopast pildid mis seal sees oli). Kaunis lollikindel sõiduk. Garantiiga lugu aga selline, see saab läbi 7 kuu pärast. Muidugi kui see kehtiks, aga kerele pidi siiski rakenduma. Eks neid sõidukeid ole ka väiksema asja pärast maha kantud, et uute sõidukite müüjatel ikka käivet oleks. Hind on tõesti naeruväärne ja isegi selle peale ei liigutata. Mõne uue pilliga on jamasid mitu korda rohkem, aga vähemalt remonti teostatakse esinduses. PS. Kindlasti ei soovita QV mootoritel õli vahetada 20000 km. pealt vaid poole selle pealt.

Jäi üks näide lisamata. 2005.a. ostsin mõned korralikult uppunud ja veel soolases vees kahjustunud sõidukid. Kõik sõidavad siiani ja tooksin esile ühe MB Vito bussi mille ls. oli siis 50 t. ja praeguseks 280 t. Mootoriga pole midagi tehtud (vahetatud küll mõni pihusti, aga see kehvast küttest)ja üks rattalaager sai vahetatud. Teine oli Jaguar XJ-8 ja midagi ei vahetanud ja sõidab siiani. Kõige hullem töö oli uus Renault Espace ja täislisadega ning ka see õnnestus täiesti laitmatuks saada. Muidugi müügil peavad hinnad olema ka vastavad, sest väike risk on alati olemas. Kui itaalane poleks oma lolluses Mito mootorit kuni starteri läbipõlemiseni käianud siis poleks praktiliselt midagi remontida olnudki. Mina kardaksin ennem mõnda kõva esiotsa litriga pilli mis üle nurga valmis ehitatud.

Jan1 wrote:Kui nüüd Mito mineviku puudutata, ...
Sellise jutu peale julgeks juba osta ... muljed peale uppumist olid hullemad :twisted:

Aga müüa on seda sellepärast keeruline, et need kes tahavad ja jaksavad ostavad, uue garantiiga auto.
Kes tahaks, neil sellist raha tavaliselt pole ... 3-5kEUR-i on selline tavaline "raha kätte" hind.
ehk sellise hinnaga müük on keeruline (mäletan oma GT müüki - kus lõpuks tuli ostja Soomest)
+ veel imelised "müüki soosivad legendid" Alfast :P
Seitsekümmend Viis

Täna oli hea päev :-)

Linnast väljasõidul uhas minust mööda ilus helesinine 145- paistis olevat sama 1,4 mis eelmisel suvel tee ääres pooliku rihmaga seisis B-)

kallurautojuht wrote:ei tea 2,4 jtd on ikka püss, kohapeal käib nagu diidel ikka aga kiirendades kui pöörded üle 2,5k möirgab mõnusalt :icon_thumbup:
krt, ikka alfad ja diislid võiks lahus hoida, no ma olen ka 2,4 166 sõinud, see pole ikka alfa - tavaline auto oli, nagu vw või midagi

IMHO: siinkohal räägiks külmast risottost...

kõhu saab täis ja näeb hea välja aga kaotab siiski väga palju :icon_wave:

Mitte, et diisel paha oleks aga ... :icon_think: ei ole kuidagi täiesti see... (emotsioon jääb kuidagi kaugeks)

Kusjuures tegelikult ju erilist vahet ei ole (peale reaktsiooni, pöörete ja pöördesse mineku) :icon_think: aga siiski...

Naljakal kombel aga on Alfa diislid tegelikult väga head...paberi peal näitajate poolest, uued kui vanemad. Itaalias vuras vastu kindlasti üle 50% diisleid, mis oli täielik šokk minu jaoks. Praktilisuse küljest saan aru aga no ei meeldi absoluutselt mitte mingist otsast need diislid.