Toidunurgake
#16Ma pean ka hakkama üritustele tulema kui selliseid hõrgutisi pakutakse 

If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.
E.T. wrote:kas siis ferrarid ja lambod on nagu kuidagi inetusega löödud?
või ehk maseratti on võikuse võrdkuju?
no fiat... kas siis seda kätt hammustatakse mis toidab?
K.Kotkas wrote:Ostad poest Ciabattat, soovitavalt Hagari või siis viimsi marketi kohalikku. Hea, kui nad on nii värsked, kui vähegi võimalik.
Suvisel ajal tood turult tomateid, kuid talvisel ajal võib edukalt kasutada ka kooritud purustatud tomateid.
Veel vaja veiniäädikat, värsket basiilikat, küüslauku (vähemalt 4 poeküünt ja kui on tegu vanaema või oma aia küüslauguga, siis võib 1 küüne vähem panna :p). Pipart soola
Protsess kui selline aga on järgmine:
Kui on värsked tomatid, viskad nad kuuma (keevasse) vette minutiks ning siis koorid nad. Peale seda purustad tomatid esimese nuiaga, mis kätte juhtub.
Purustatud tomatid viskad kuuma potti, kuhu on juba alla valatud oliiviõli, sinna sekka maitse järgi sorakas veiniäädikat. Lased sellel sodil soojaks minna, ning siis lisad sinna sisse pressitud küüslaugu (mulle meeldib seda pidi, siis on küüslauk karmimalt tunda). mõnusal tulel segad, lisad sinna soola, pipart ning hakid sisse ka basiiliku. Basiilikul hakid kõik, mis on juurtest ülespoole, varred on samahead, kui lehed. Tulemus on õige, kui potist tõusev lõhn ila jooksma paneb, segu aga on tugevalt aromaatne ning küüslaugu vürtsine.
Siis lõigud ciabatta, ning pistad selle rösterisse, et saada klassikaline röst sai - pealt krõbe, seest pehme.
Rösterist tulnud tootele soovi korral lisad peale kerge tõmbe oliiviõli ja asetad potist sinna seda punast, aroomidest nõretavat segu ja garneerid basiiliku lehega.
Serveerida soojalt, nagu ahjust tuleb ning sinna kõrvale juua oma lemmik punast kuiva veini..
(kurat, ila jookseb, ma tean mida ma lõunaks söön ... )
Värske basiilika saamiseks lähed lammutad mõne kena varase keskaja kiriku..K.Kotkas wrote:Veel vaja veiniäädikat, värsket basiilikat, küüslauku (vähemalt 4 poeküünt ja kui on tegu vanaema või oma aia küüslauguga, siis võib 1 küüne vähem panna :p). Pipart soola
Anthrax wrote: Selle proovin järgi. Juba lugedes on maitse peaaegu suus.