Page 2 of 5

Toidunurgake

Posted: 29 Oct 2007, 13:37
by Alfa Romeo 33
Ma pean ka hakkama üritustele tulema kui selliseid hõrgutisi pakutakse :)

Toidunurgake

Posted: 29 Oct 2007, 14:17
by E.T.
:D



sa rohkem sööma peal väljas jah?

Toidunurgake

Posted: 29 Oct 2007, 16:02
by Alfa Romeo 33
:D ei ole aga kui selliseid hõrgutisi pakutakse eks siis ikka sooviks süüa küll neid hr kotkase ja ts-i hõrgutisi :D ning imetleda ilusaid itaalia autosi ehk siis Alfasid :)

Toidunurgake

Posted: 29 Oct 2007, 18:18
by E.T.
kas siis ferrarid ja lambod on nagu kuidagi inetusega löödud?

või ehk maseratti on võikuse võrdkuju?



no fiat... kas siis seda kätt hammustatakse mis toidab?



:lol:

Toidunurgake

Posted: 29 Oct 2007, 18:21
by Alfa Romeo 33
E.T. wrote:kas siis ferrarid ja lambod on nagu kuidagi inetusega löödud?
või ehk maseratti on võikuse võrdkuju?

no fiat... kas siis seda kätt hammustatakse mis toidab?

:lol:


Ei ole koledad :D aga ferrarid lambod maseratid kuuluvad teise hinnaklassi need nagu superautod aga alfa on tavaline sõiduauto :D ja fiat no hetkel liiklen fiatiga või siis ehk fiati järeltulija Lada 21011-ga :D

Toidunurgake

Posted: 29 Oct 2007, 18:25
by ts
Hõissaaa OT :lol:



isegi söögilaud pole püha :wink:



muuseas-> 01 ei ole mitte Fiat 124 järeltulija vaid derivaat (nagu tegelikult kõik ladad kuni Samara'ni :wink: )



muuseas-> mitte küll täiesti toiduteema, kuid peaaegu :lol:



Iga autohuvilise kohustuslik joogike-> Rimis müüdav õlu "Old Engine Oil" :roll:



retsepte ei tea kas enam lisangi :wink:

Toidunurgake

Posted: 29 Oct 2007, 18:32
by alfanatico

Hõissaaa OT

isegi söögilaud pole püha


:lol: :lol: :lol:

Toidunurgake

Posted: 29 Oct 2007, 18:59
by E.T.
OT:

see õuld enzin oil ei maicce mulle mitte

seal pole geografica tipicot isegi mitte üks raas...



tegelikuses muidugi kurb, sõbrik toob seda maale ja igast muid peeneid importõllesid pealekauba... ma peaks neid solidaarsusest hea sõnaga tunnustama...



aga tema toodetest 1 lahedamaid oli 360 kokteil (paraku enam ei tooda maale)



________________________



aga söögilauast:

ma kirjutaks retsepte, kui suudaks. paraku olen ma praktik ja suupoolis sünnib loomingulises mängus. ma ei suuda järgida ettekirjutusi... samas ma loen neid hea meelega inspiratsiooni saamiseks...

ja nagu proua ütleb, olen ma parim lihaköögis... suus sulavad lihahõrgutised sünnivad mängleva kerguse ja lauluga :)

ma wokin meeleldi... mida siis iganes kätte satub, sünnib sellest hõrk roog

ma küpsetan ja mässan taignaga (tegelikkuses tahaks nüüd õppida jogurtileiva tegemise ära [nagu restoranis elevant]).



paraku on nii, et kui midagi selgeks saab, siis ma sellest ka tüdinen :(

kuigi aegajalt on mõni taasleitud vana, päris armas nauding :)



oeh

heietused...



no kotkaja ts-ga võiks köögis toimetada kl puhtalt ka isikliku ja inimliku sümpaatia alusel :)

Toidunurgake

Posted: 29 Oct 2007, 19:00
by Alfakass
:roll: Ja saigi ühendatud, tõsise eesti mehe, 2 lemmikumat teemat :)

Toidunurgake

Posted: 29 Oct 2007, 19:02
by E.T.
nojah...

ihule ja hingele toitu

Toidunurgake

Posted: 29 Oct 2007, 22:11
by H.E
K.Kotkas wrote:Ostad poest Ciabattat, soovitavalt Hagari või siis viimsi marketi kohalikku. Hea, kui nad on nii värsked, kui vähegi võimalik.

Suvisel ajal tood turult tomateid, kuid talvisel ajal võib edukalt kasutada ka kooritud purustatud tomateid.

Veel vaja veiniäädikat, värsket basiilikat, küüslauku (vähemalt 4 poeküünt ja kui on tegu vanaema või oma aia küüslauguga, siis võib 1 küüne vähem panna :p). Pipart soola

Protsess kui selline aga on järgmine:

Kui on värsked tomatid, viskad nad kuuma (keevasse) vette minutiks ning siis koorid nad. Peale seda purustad tomatid esimese nuiaga, mis kätte juhtub.

Purustatud tomatid viskad kuuma potti, kuhu on juba alla valatud oliiviõli, sinna sekka maitse järgi sorakas veiniäädikat. Lased sellel sodil soojaks minna, ning siis lisad sinna sisse pressitud küüslaugu (mulle meeldib seda pidi, siis on küüslauk karmimalt tunda). mõnusal tulel segad, lisad sinna soola, pipart ning hakid sisse ka basiiliku. Basiilikul hakid kõik, mis on juurtest ülespoole, varred on samahead, kui lehed. Tulemus on õige, kui potist tõusev lõhn ila jooksma paneb, segu aga on tugevalt aromaatne ning küüslaugu vürtsine.

Siis lõigud ciabatta, ning pistad selle rösterisse, et saada klassikaline röst sai - pealt krõbe, seest pehme.

Rösterist tulnud tootele soovi korral lisad peale kerge tõmbe oliiviõli ja asetad potist sinna seda punast, aroomidest nõretavat segu ja garneerid basiiliku lehega.

Serveerida soojalt, nagu ahjust tuleb ning sinna kõrvale juua oma lemmik punast kuiva veini..


(kurat, ila jookseb, ma tean mida ma lõunaks söön ... )


Selle proovin järgi. Juba lugedes on maitse peaaegu suus.

Toidunurgake

Posted: 29 Oct 2007, 22:21
by Alfa Romeo 33
hr kotkase toitu proovin ma homme järele teha lugedes tundus küll isuäratav suu hakkas ila jooksma :D

Toidunurgake

Posted: 29 Oct 2007, 23:01
by cyber
K.Kotkas wrote:Veel vaja veiniäädikat, värsket basiilikat, küüslauku (vähemalt 4 poeküünt ja kui on tegu vanaema või oma aia küüslauguga, siis võib 1 küüne vähem panna :p). Pipart soola
Värske basiilika saamiseks lähed lammutad mõne kena varase keskaja kiriku..;) Mind lausa kohutavalt häirib see pisiasi, et inimesed basiiliku asemel basiilikat toidu sisse panevad... ;)



Aga pakuks ka teile ühe hää tomatisupi isiklikust varasalvest.



4 purki (need poes müüdavad 400g purgid) purustatud tomateid (või kui on võtta siis värskeid, koorite ja pudistate ära, saabki tegelikult parem), pool liitrit puljongid, paar sibulat, paar riivitud porgandit, pakk frikadelle või muid lihapalle, ohtralt küüslauku, punet, basiilikut. Mina panen veel tandoori karrit pisut ja cayenne pipart ning palsamiäädikat sortsu.



riivid porgandid, tükeldad sibulad poolringiks. viskad poti põhja oliivõli sisse vaikselt podisema. Mõne aja pärast viska sisse tomatid, maitseained. Mina kasutan neid nn vanaema küüslauke, paar küünt on juba suurem kui see hiinas kasvatatud "poeküüslauk". Neid küüsi võid 2-3 tükki sinna purustada. Et kole paksuks supp ei läheks, siis lisage umbes pool liitrit puljongit, loom või kana, ise teate. Pisuke maitsevahe seal on. Keetke mõnda aega lõpuks visake lihapalliid/frikadellid ka sisse. Üldiselt, mida kauem podiseb, seda parem tuleb..:) Lihtne teha ja jube hea..:) ülejääkidest võib järgmisel päeval näiteks pasta peale kastme teha, kui pisut vedelikku välja keeta..:) Teine variant - kerge pohmakaga hommikul on külmalt ka väga hea..;)



Seda kraami tehti suvise Saabneti kokkutuleku ajal ~50 liitri ringis..:D Kahjuks ei õnnestunud küll ise teha, aga lähedal olnud kõrts keetis umbes sarnaste õpetuste järgi üsna korrliku kraami valmis..;)

Toidunurgake

Posted: 29 Oct 2007, 23:44
by H.E
Anthrax wrote: Selle proovin järgi. Juba lugedes on maitse peaaegu suus.


Selle asja nimi on ju bruchetta :lol:



Basiiliku ja küüslauguga mängimine on suhteliselt keeruline. Et nad üle ei küpseks, ega vähe ei küpseks. Mida vähem haudub, seda rohkem on aroomi.

Toidunurgake

Posted: 30 Oct 2007, 11:33
by ts
LIHTNE JA MAITSEV PUUVILJAKOOK. :lol: :lol: :lol:



1 dl suhkrut

4 muna

2 dl kuivatatud puuvilju

1 tl soola

4 spl sidrunimahla

pähkleid

2 liitrit whiskyt



Võta keskmise suurusega kauss. Kontrolli whisky kvaliteeti seda maitstes.

Vala whisky detsiliitrimõõdunõusse ja joo. Korda. Pane elektrimikser tööle.

Proovi uuesti kas whisky on ikka veel kvaliteetne. Sega 1 dl võid ühte

suurde kaussi, lisa 1 spl sukurt ja vahusta jälle. Maitse kas whisky on ikka

veel hea, joo veel üks mõõt. Lhüllita mikser välja. Toksi kaks kanamuna ja

valla kaushshi, koos kuivatatunud puruviljadegaa...

Käivvitta

mikser jälle... Kui need viljjad kuivutunud jäävad kaushshi külje kinni,

tiri lahti kruffikeerajja abil. Maitshe shiis kas whisky on ikka veel

kõlbbulik. Sciish scha lischad 2 dl soola või mischkit taolisht. Shee polle

nii tähtish. Ploovi whischkyt. Lisha shidronimahhl, lisha üks õõks.

shupi... lushikas... shukruth, või midagi, äsch... mida kuradit... Määri

ahju. Keri ahhjuvorrm 220 kraadhi pääle, ära unusta miksherit vällja

lhülittadda. Vishka kaushsh aknast väljja ja ...niishiish proovi sheda

whischyt mish on veel järgi jäänud shinna paganama pudhelishe.

Mine maggama... Kesh kurat tahab sheda puuviljakookhi...?