AR 155 sidur

Selline asi veel, mulle tundus või ei, aga kui olin pidurivedeliku normi piiresse tagasi valanud siis mingi aeg viskas läbi salongiventika korraks teistsugust lõhna, sarnanes antud vedeliku lõhnaga mida sisse valasin dot-4.

AR 155 sidur

deuce wrote:Selline asi veel, mulle tundus või ei, aga kui olin pidurivedeliku normi piiresse tagasi valanud siis mingi aeg viskas läbi salongiventika korraks teistsugust lõhna, sarnanes antud vedeliku lõhnaga mida sisse valasin dot-4.

Tere,

Ma pakun,et piduri,siduri peasilinder laseb õli läbi,kui see viga,siis aitab peasilindri tihendite vahetus!? :wink:
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

AR 155 sidur

Kas ma mõne asja saan ära kontrollida käigukasti maha võtmata.

Kuna ise olen enamus ajst linnas siis äkitse saab midagi maja ees ka kontrollida auto alla ronimata :roll: siis saaks homme juba asja uurida :wink: muidu oota nädalavahetust.

Täname.

AR 155 sidur

Pistad pea pedaalide juurde, siis vaatad üles poole. Siduri pedaali külge läheb hoob, mis on ühendatud siduri peasilindriga. Uuri seda silindrit seal natuke ja vaata et see õline (piduriõline) ei ole. Kui on, siis on mansetid läbi.

Mansett=tihendus rõngas. :wink:

Põhimõtteliselt kui ingliskeelest natukenegi aru saad, siis võiks ju manuale sirvida.

MANUAL
155, 2x166, 159 ja 75?

AR 155 sidur

Viga sai alguse sellest, et siduri töösilindri tolmukatik oli katki läinud ja sodi kriipis ära kolvi tööpinna. Pärast seda kolb ei liikunud nii nagu peab ja see kulutas läbi mansetid.

Kuna Alfale eriti keegi siduri töösilindrit niisama sees ei hoia siis ostsin remontkomplekti ja lihvisin töösilindri seest ära, et kolb saaks kenasti oma tööd teha. :wink:

Nüüd töötab auto ja sidur jälle.

AR 155 sidur

Panen siia pildid kuidas siduri töösilindrit vahetada juhuks kui kellegil läheb vaja sama toimingut teha

Image
siin on näha aku aluse all olev peidetud polt mida on väga raske kätte saada :D

Image
need poldid on väga lihtsalt avastatavad 8)

Image
siin on juba aku alus eemaldatud et pääseks töösilindrile ligi

Image
siin siis see töösilinder ise pesitseb

Image
siin on töösilinder juba eemaldatud ise valid kas paned uue või kui võimalus parandad vana :wink:

AR 155 sidur

:roll:

Ja KINDLASTI MITTE UNUSTADA :!:

1. sidurisüsteem tuleb hiljem õhutada!
2. tegelikult tuleks toruots isoleerida, et sealkaudu vesi/sodi süsteemi ei saaks :) vesi süsteemis teeb igatsugu toredaid asju :lol:
3. pidurivedelik on võimeline vabalt värvi metallilt eemaldama :roll:
Tegelikult ma olen normaalne....