ts wrote:mrt wrote: Esindus oleks mul need küll ära vahetanud, aga garantiid nad tehtud tööle ei tahtnud anda, pole ju nende poolt müüdud osad.
tehtud töödele antakse alati garantii
ostetud juppidele antakse alati garantii

ühesõnaga. meil on olnud nii niisuguseid kui naasuguseid juhtumeid.

Kõige lihtsam ja kiirem ja turvalisem on kliendi jaoks see, kui ta tellib meilt varuosad (lihtsalt infoks - EL seaduste järgi ei eksisteeri enam A-osa ja B-osa) ja laseb need ka meie juures paigaldada. KUI midagi juhtub ei ole vaja ringi seigelda ja jahmerdada. Siis on juba minu mure suhelda tehase või tarnijaga ja leida mingi lahendus.

Kõige odavam (mitte küll alati) ja aeglasem ja ebaturvalisem on see, et klient läheb ise juppe linna pealt kokku korjama - tihend siit, rullik sealt, hammasrihm kolmandast kohast. Me ei ole kunagi kliente ära saatnud kes oma juppidega tulevad AGA ei ole olnud ka harv juhus see, kui on ostetud (kas siis kliendi enda või müüja valearvestuse või asjatundmatuse tõttu) vale jupp. Üks kord juhtus ka see, et auto võeti lahti enne kliendi toodud juppe kontrollimata ja poole peal selgus et klient oli vale asja toonud ja õiget juppi kohe kuskil saada polegi.. 3,5 h asemel läheb hoopis 3,5 päeva.
KUI nüüd juhtub see, et klient tõi erinevast (või samast) kohast ise jupid ja tahab et me need peale paneme ja me teeme seda ja rihm lendab, siis on meie (või misiganes paigaldaja) kohustus teha kindlaks kas probleem oli paigalduses või varuosas. KUI probleem on varuosas, siis tuleb kliendile (kes üldse mitte õnnelik ei ole) selgitada ja näidata ja tõestada et tõepoolest oli põhjus vigases varuosas. KUNA meie seda varuosa ei müünud ei ole meie kohustus ka hakata varuosa müünud kohaga vaidlema vaid seda peab tegema klient. MINU kogemus ütleb et sellised vaidlused mitte kunagi kuhugi ei jõua ja süüdi jääb ikka klient - või siis antakse talle näiteks lihtsalt purunenud rihma eest raha tagasi .. aga kes muu osa kinni maksab? lõppkokkuvõttes siiski klient.. ja esindusele (kes tegelikult on teinud kõik korrektselt) jääb plekk külge SELLEPÄRAST et ta tuli kliendile vastu ja nõustus kliendi jaoks soodsama variandiga nii, et oli nõus kliendi varuosasid kasutama ja ainult töö eest arvet esitama.
do the thinking..