giulietta 116

20a vana rehv on ju tuttuus (meenub üks teema kus racigklotse lahatakse) aga tule siis vaatma, kell 7.30 rõõmu kaubamaja ees kohtume
ps ei viitsi teemas tagasi otsida aga kes oli see mees kes mulle 2010a neid õllesid lubas - no pole saanud kätte neid, vaata mis kulleriga lasid saata - jube s.tta teenust pakub see kuller

giulietta 116

nii järjekordne uunikute taveralli läbitud, mulle oli see 7. ja alfale 3. Igaljuhul igav juba ei hakanud, sai autoga paarpäeva enne rallit liigeldud ja kõik oli ok, siis stardi hommikul spido enam ei töödanud ja ilam odokatta on suht kehv rallit sõita, stardis saigi otsustatud, et prooviks ikka spidotrossi kkasti poolset osa kinnitada, aga ega viisakas inimene ju ei hakka tungrauga mässma ja maas roomama, selleks sai tellitud kraana mis auto ilusti kummuli töstis:
Image
Image
spido korras ja sõit võis alata, 5km aga ostus rada rasketi läbitavaks ja tekkis ca 100 autone ummik ca kaheks tunniks, sealt läbi ja läbidud 29 km, kostus ragin ja kolin, ning autost välja minnes avanaes selline pilt:
Image
ratas kõigi muu vajalikuga jeehat pannud, sai siis üritatud seda installida ehituskaupadest saada olevate tarvikutega ja longatud laitse ralliparki, kust enamvähem normaalsed poldid sai, kogu see remont kestis ca 2-3h, seega alles peale lõunat sai hakkata ralli tösiselt mingei aegu sõitma, igaljuhul oli huvitav ja seiklusrikas, mis koht viperuste kiuste õnnestus saada selgub hiljem, aga igaljuhul pole see ei esimene ega ka viimane, meie ekipaazi pildid siin:
http://album.ee/album/95341/50300619

giulietta 116

noh, selle suve alfa hooaja avasin siis täna ehk hakkasin jälle masinat igapäevaselt kasutama, aga eks see vana alfa omaniku elu on igav ka muidugi, veebruaarist saadik vedeles lageda taeva all, istusin sisse keerasin võtit ja tuld, laupäeval vaja ju vanaautode rallil jälle osaleda, mis toimub hiiumaal
PS krt, kaardilugeja on kuidagi närviliselks muutunud - kaks korda päevas küsib kas rattapoldid on ikka kinni

giulietta 116

sai natuke tuunigut tehtud ja ilusad kollased tuled on selle tulemuseks:
Image
Image
Image
PS te ei taha teada kui kaua ma pidin neid vidinaid otsima (väljamaa netipoodidest ma muidugi ei otsinud) ja nüüd sain kohe mitu komplekti

nädalavahetus sai ka üks tore vanatehnika võidusõit maha peetud, kilumetraasiks kujunes ca 400km kahe päevaga
Image

giulietta 116

üldiselt pole mu masinal erilisi tehnilisi probleeme olnud, ja hoolimata sellest , et ma kohati kasutan seda ka ekstreema maastikul liikumiseks, on siiani olnud ikka "kalla ja talla"
Aga täna siis hakkas juhtuma:
Alustasin kella 18.30 ajal lasnamäelt liikumist rotermanni kvartalisse sünnipäevale, kõigepealt lauluväljaku mäel avastasin, et juhi ukseklaas ei keera ennast täitsa alla ja ei taha ka ülesse minna, siis jõudsin Jõe ja Sadama tänava risti, startisin foori alt ja kõk-mök, auto suri välja ja enam ei käivitu - vool on, küte on, starter on , aga ei midagi. Pukseerisin siis sünnipäevalapse abiga ta rotermanni ja alustasime seltskonnaga vea otsingut. Selgus, et jagaja kontakti vahe oli olematuks muutunud(hea, et olin 3 aastat tagasi testeri autosse unustanud), see sai paika regullitud, ukse polster maha kistud ja akna tross oli puru, see viga sai ka kangi alt leitud puukaigastega ravitud (siit ka avalikkusele üleskutse: ärge palun s.ttuge kangi all peenemate kaigaste peale, sest neid läheb kaaskodanikel vaja vahest autot remontides, laske jämetate palkide peale parem, kui te just peate). Noh nüüd pole muud kui Ehituse ABC-sse alfa juppe ostma, ehk trossi siis vaja

giulietta 116

no krt, 3. septembril täitub mu masinal jeesuse vanus ehk 32a, aga ikka näitab iseloomu, täna siis töölt koju plaanitud sõidul ei teinud starter mitte piiksugi ja otse ühendades ka midagi, samas aasta tagasi sai see remonditud, peab siis homme maha kruttima starteri ja uurima asja, sellised asjad mulle ei meeldi (õnneks oli teine auto aiaäärest võtta, aga krt kui selline asi oleks hommikul juhtunud, siis oleks pidand bussiga tööle minema), üldiselt ma sõidangi aastaringselt vanakooli masinatega just sellepärast, et sadagu või pussnuge - nad ikka sõidavad ja 30aastane auto on suht uus ka veel minu hinnangul

giulietta 116

kõigile kadedatele siis rõõmu:
mingi rõve kolks hakkas kostuma ainult 2000prm-i juures ja seda põhjustas kardaanivahepukk (mida loomulikult saada pole) , õnneks on mul üks kasutatud tagavaraks aga see on ka väesinud olemisega, seega järgmine nädal võtan vana maha ja hakkan silmajärgi mingi muu auto omat otsima (mingeid ideid juba on , niiet üle ühe päeva ma seda ei otsi), starteriga sai muidugi asi korda -ilmselt oli massi puudus, kuna see oli ainult ühe poldiga kinni
PS prsse, kõigi alfiatistide rõõmuks ostsin täna fiat stilo kupee ka veel, et saaks midagi remontida ja teiste alfa omanikega heietada, et kuidas itaalia autod lagunevad

giulietta 116

Stilo on väga lahe auto, aga kahjuks maailmas mitte eriti popolaarne. Tema kere disain on vähe oma ajast ees ja alles praegu levib ilmas. Muuseas, ajasin hiljuti E mersu univ. Stilo wagoniga sassi, nii sarnased olid nad tagantvaates. Mõtlen muidugi viimast E mudelit.

giulietta 116

novat tabasin ennast mõttelt, et autosid ajendapki ostma just nostalgjia, sest mul oli vaimusilma jäänud pilt kuidas loksusin trollis aastal 1992 ja vuras mõõda ar116, ningh just sellepärast ma sisuliselt oma 116 ostingi, ning stiloga on ka see lugu, et kui see mudel välja tuli töötasin neid maaletoovas firmas ja omasin ametiautoks sellist ja krt hea masin oli, kahju lihtsalt, et kaasagesed masinad tehinka poolest selliseda "eided" on
oh, nüüd on vaja veel nostalgija laksuks omale maser quttroporte I sebida , mida varateismelisna aastal 1988 koduhoovis näppisin
PS eriti s.tt lugu on , et tuttav müüb ka paregu 4 ukselist biturbot (qporte I -te niikuinii ei jaksa osta)

giulietta 116

Tuleval laupäeval lähen nillima ühte quattroportet, kerge luba on omanikult saadud et vöib söitu ka teha (auto muidugi autol hooldused tegemata)
Küsida vöib köike, vastuseid ei saa millegile.