Re: Alfa Romeo 156 Crosswagon 1.9 JTD 110kW Q4 2005 a. Pildi

teager wrote:Slicer pani sellise omale. Millegipärast Crosswagon on välistatud listist. Ilmselt pead ikka ise laskma teha, saarel meistreid küllaga ja tuleb kindlasti ka odavam kui Tallinnas või kui tellida.

terv, teager
ilmselt on Crosswagonil kardaani probleem.
kui originaal on veel terve siis kisu alt ära ja ürita alumiiniumist või terasest midagi analookset teha (saad kasutada vähemalt samu kinnituskohti)
venemaal pakutakse sellist, aga ka ainult esiveolistele http://www.karter.ru/catalog2/1334/

ja link 4x4 foorumist karterikaitse teemal http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=19665
Seitsekümmend Viis

Kate on terve aga huvitaval kombel oli ainult 1 kinnitus polt alles, tõin uued 4 6st polti +4 suurt seibi ja ka vedruseibid. hind 23 senti :D
Nüüd kate korralikult kinni ja ei kolise vastu sillatala. Ja loomulikult sai ka avastatud paar juppi mis tahaks vahetust.

Kardaani tugilaagril on mingi quickfix tehtud :thumbdown: ilmselgelt 1 asi mis tekitab vibratsiooni. hinnaks 136Eur
Image
Siis vahekasti tugipuks on läinud :thumbdown: :evil: hind: 560 eur :crazy: see vist koos pukiga.
Kahe kummipuksi eest nii palju on ikka idiootsus küll.
Image
Image
Võtsin ühendust leedu lammutajatega kellel 3 Q4 crosswagonit sees ehk saab norm hinnaga sealt ja siis teisele mingi
muu puks aretatud.

Veovõllidel loksud puudu ainult väike piki liikumine mis peabki olema.

Kas see element on lihtsalt ohutuse pärast või ka mingi puks puudu kuig tundeb et mitte.
Image
Ussi ja Risti fänn! Pese oma suu puhtaks enne kui Alfa Romeost räägid ja õpi parem autode ajalugu!

Alfa Romeo 156 repair manual http://dl.dropbox.com/u/6232429/Alfa...6%20eLEARN.zip ehk leian sealt vastuse mis :evil: varuosa otsima pean. Ei taha ikka eriti küll 560 ühe kummipuksi pärast välja käija. no ei anna see proge ka vastust.

Leidsin https://www.fiatdalys.lt/diagrams/7D/7D ... 69578F.png
Alg hind oli 461 eur ja lõpphind koos alega 392 eur see siis originaal varuosa. :crazy:
Ussi ja Risti fänn! Pese oma suu puhtaks enne kui Alfa Romeost räägid ja õpi parem autode ajalugu!

Sai siis täna ka natuke heli poolt vaadatud, kuna nagunii oli üks uksepolster katkise kinnitusega ühtlasi ka see korda teha.
Üks kõlar ka rohkem krõbises kui mingit heli väljastas. Avasin siis katte ja pole ime selline porolooniga papijunn ei saagi häält teha :think:
Image
Kuna mul oli vedelemas üks Focal K2 Power komplekt saigi see paigaldatud, juba suuruse vahe oli mega :twisted:
Image
Sai siis ka tweeterite vahetus plaani võetud
Image
Alumine kõlar istus ilusti aga tweeterite pesa ja kinnitus tuli muuta, siin siis kõlarid paigaldatuna.
Image
Tweeteri nurk sai ka paremaks muudetud
Image
Ütleme nii, et nagu alfadega ikka saab neisse korraliku heli luua.
vaja veel leida fullrange kõlarid taha ustesse ongi valmis. :D

:mrgreen:

autode originaalkõlarid on üks müstiline teema - see papijunn maksab poole sellest, mis korralik kõlar maksab. Kui tellid omale tehasest über-hi-fi-saund-ediššioni, siis maksab see umbes miljoon raha ja kõlarid kurat on ikka papist :mrgreen:

Muidugi- aus olla, siis sellist kõlarit pole ma näinud umbes vist mitte kunagi (ma arvan, et kui, siis võibolla 89 aasta corolla originaalkõlarid... mis olid katki)... ma olen ka 156-l näinud ainult viisakamaid kõlareid (aus olla, siis ma ei oleks kunagi uskunud, et Alfa kunagi nii saksa auto on olnud, et ilma lisa maksmata päriselt mitte midagi ei saa :wave: )
Tegelikult ma olen normaalne....

ts wrote::mrgreen:

autode originaalkõlarid on üks müstiline teema - see papijunn maksab poole sellest, mis korralik kõlar maksab. Kui tellid omale tehasest über-hi-fi-saund-ediššioni, siis maksab see umbes miljoon raha ja kõlarid kurat on ikka papist :mrgreen:

Muidugi- aus olla, siis sellist kõlarit pole ma näinud umbes vist mitte kunagi (ma arvan, et kui, siis võibolla 89 aasta corolla originaalkõlarid... mis olid katki)... ma olen ka 156-l näinud ainult viisakamaid kõlareid (aus olla, siis ma ei oleks kunagi uskunud, et Alfa kunagi nii saksa auto on olnud, et ilma lisa maksmata päriselt mitte midagi ei saa :wave: )
Ma pole ainuke kellel sellist küttematerjali atosse topitud on :lol:
http://www.ebay.de/itm/Lautsprecher-Sat ... 0892465826
Ja see originaal varuosa 2005 156-l :lol: ega see kes pole kunagi norm sql heli kuulnud ei oskagi midagi tahta ja on ilgelt õnnelik kui A4 ukses pläriseb :shh:

metz wrote:Kahjuks, ei ole ka mina hea helisüsteemiga Alfat kohanud. GTV sai korraliku ravikuuri, milletõttu on nüüd kange tahtmine ka 147 ette võtta, küll muidugi mitte niipõhjalikult. Aga siiski. Ise eelistasin iisrealis toodetud Moreli kõlareid, komplekt Tempo 6 kõlareid maksis suve lõpus miski 129 eerikut. Minu elevandikõrvale väga head. :)
Mäletan veel kui sai Heikiga nokitud tema Passati kallal :crazy: meeletu tahe ja raha mis sinna kõik läks. Ja loomulikult tuli ka tulemusi SQL klassis :D
Minu 164 oli ka soomes 3 koht SQL eks seal oli ka 100kg summutusmatte kah paigaldatud ja Focal -i peale aretatud.

ts wrote::eh:

däääääm- võtan sõnad tagasi-> 145 ja 156 tagumised kõlarid olid sama saast :mrgreen:

Aga räägi nüüd oma endisest 164-st lähemalt- ma tean Eestis ainult ühte SQL-i jaoks ehitatut... (ja hästi oli ehitatud) :geek:
See oli Siimu auto :D oli ka siin foorumi kasutaja vist SiimO päris kaua aega tagasi (ca 8-10 aastat), ja auto mul siiani alles. Olin ise ka selle masinaga siin foorumis, aga siis kurjad jõud kustutasid konto ära :evil:

ts wrote::mrgreen:

kurjad jõud pole siit midagi kustutanud -> kui Sa vanas foorumis ühtegi posti ei teinud, siis on põhjusega kadunud, kui tegid mõne posti, siis anna teada, mis Su eelmine kastaja oli ja toome selle tagasi :mrgreen:

Aga miks ma siis juba ei näe 164 teemat foorumis (kui auto alles on) vms :beaver:
Ei hakanud seda tegema kuna auto ei osale enam liikluses. Eks see summutusmattide hulk aitas oluliselt roostele kaasa :thumbdown: kuigi osa autost liikleb suvel merel :mrgreen: ja mootor on korras siis vb kui leian doonor auto kuhu asjad ringi tõsta saan taastan ta. Hetkel ootab garaažis 2 autot 164 ja scirocco 1986a. ja ei plaanigi müüa kumbagi. Scirocco oli minu esimene soetatud masin ja 164 esimene alfa. Lisan hiljem pildi kus ja kuidas alfa liigub ka merel :geek: või osa sellest, on ju mai kuust kuni detsembrini merel (Alfanautica) :twisted: .
Image
Tagaistmed :shh:
Image
Ja nagu loomulikult liikus alfa kiirelt maal ja nüüd ka merel :D
Image
55 km/h on siis max kiirus mis olen saavutanud tunne on nagu 200km/h autos ole ainult mees ja hoia kinni :shock:
ega see 50HPne rida 4 kiiremaks ei lähe ka, max kiiruse sain siis Avgas 100LL kütet kasutades 1:10 le aga no jah 20 L tunnis kütte kulu :mrgreen:
See siis minu taastatud 4,2m pikk 1,7m lai pool klisseeruv kaater Mercury 500 mootor sai ka putitatud.
Kaatri kaal ka ju määrav, kuna toruraamistik ja topelt paksus plastikul tapavad kiiruse :mrgreen: aga see eest võin vabalt 1,5m lainest läbi vurada
ja kerel ei mingit läbipainet.

Kui kellelgil vaja abi või nõu veesõiduki taastamisel remondil võib vabalt küsida. Klaasriie vabalt saadaval + vaik.

spark wrote:
Siis vahekasti tugipuks on läinud :thumbdown: :evil: hind: 560 eur :crazy: see vist koos pukiga.
meenus üks jutt, et 156 Q4 oli 159 Q4 testimiseks,
ehk kas 159 tükid ei sobi (või 159 on ikkagi teistsugune)
Vaatasin ja võrdlesin mõlemaid ja 159 ikkagi teine süsteem, sellist pukki nägin ainult 156-l
Mul juba üks variant soolas eks näe kuidas läheb sellega :mrgreen: