Page 4 of 5

Toidunurgake

Posted: 05 Jan 2008, 14:10
by E.T.
pasta keeda

tofu prae



lisaks veidi ürte ja siis kogu kompott kokku segada...

veidi tomatit jms kraami võib ka praadida koos tofuga





täitsa ok saab





http://www.soja.ee/index.php?lang=est&m ... 3839380211

sealt saab ka ideid...

Toidunurgake

Posted: 05 Jan 2008, 15:40
by inz164
praadisin tofut võis

seejärel praadisin suure tomati

tükekdasin praetud tofu tomatitele

praadimise ajal maitsestasin

heinz ketchupiga

grande finaale-ks

kolm muna otsa

nüüd on järelvalmimis aeg

lõhn on super (shupbeeerr) 8)



maitseme 8)



tofu tükikene on pehme nagu slikrehv

aga hapuka maitseomadusega

kepsuti, praetomati ja muna hõrk maitse

täiendab rehvi sõiduomadusi minu suus

on tunda kuidas maitse varieerub

erinevatel temperatuuridel

mida jahedam seda parem

lõpuks on kõik ok ja naeratus vajub

koka näole, nagu talvine päike

mis tuletab meelde, et suveni on jäänud vaid

loetud kuud 8) 8)

Toidunurgake

Posted: 05 Jan 2008, 20:44
by Alfa Romeo 33
Väike pohmeluse retsept 8)

500gr pelmeene,1L vett,sool,puljong,hapukoor.

1L vett lasta keema,ning lisada puljongit,keevale veele lisada 500gr pelmeene,ning keeta kuni valmimiseni lõpuks võib lisada veel maitse järgi soola ning hapukoort ning laske aga heal maitsta ja pohmaka kadumine on garanteeritud :D

Toidunurgake

Posted: 05 Jan 2008, 21:27
by inz164
grillimise juures kasutan

ploomi ja õunapuu puitu

annab teravama tule ja

hea lisamaitse 8)



suuremate lihatükkide puhul

tavalise paki söega on vaev küpsetada

teravam tuli on siis vägagi vajalik



proovige ka 8)

Toidunurgake

Posted: 06 Jan 2008, 16:33
by Alfa Romeo 33
Väike retsept lambaliha armastajatele :lol:



Pilaff

pool kuni kilo lambaliha, osa võib olla ka hakkliha või seapekk

õli või rasva praadimiseks

paar sibulat

mõni porgand

mõni spl või klaas tomatiollust (pasta, ketsup, vürtsikaste vms)

3 kl vett või puljongit

1 kl riisi

pipart rohkesti

soola

suhkrut 1 tl või siirupit

paprikat



põhimaitse annavad lambaliha ja porgand, kerguse pipar

liha väikesteks juppideks ja üle praadida poti põhja pääl.

lisada hakitud sibul ja porgand ja praadida veidi koos.

lisada tomativärk, pipar, sool ning vesi ja hautada liha poolpehmeks.

lisada pestud riis ja hautada aeg-ajalt segades pehmeks.

serveerida potis. Süüakse näppude, pulkade või lusikaga.

Toidunurgake

Posted: 06 Jan 2008, 17:22
by inz164
lambaliha gruusia moodi



noore lamba liha :!:

maisestamatta, marineerimatta kindlasti

võimaluse korral samal päeval võetud

lõigata suuremad tükid kindlasti koos rasvaga

ajada vardasse



küpsetamiseks kindlasti head söed kividel

sütt peab olema piisavalt :!:



liha kõrvale maitse komponentideks

suured tomatid koos sama suurte sibulatega

samuti ka punane paprika

tükeldamatta vardasse :!:

ja küpsetada



nüüd eriti tähtis osa

toiduvalmistajat ei tohi koormata valmistamise ajal

muude ülesannetega ega segada muud moodi :!:



hiljem lõigatakse köögiviljad parajateks viiludeks

samuti ka liha



maitseaineid pole vaja kasutada kui siis vähe soola lihale

gruusia leiba peale haugata

joogiks sobib mis iganes



tulemus ülihea 8)



kust ainult saada õiget lambaliha :?:

Toidunurgake

Posted: 06 Jan 2008, 18:01
by Alfa Romeo 33
Kana, banaan ja rõõsk koor



kanafilee ligi pool kilo

pipar 1 teelusikas

curry 2 teelusikas

searasv praadimiseks



Praadida, ühes kihis pannil- 5 minta piisab





sool 1 teelusikas

suhkur 1 teelusikas

banaan 2 tk seibideks



Praadida kuni banaan pehmeks tõmbuma hakkab, umbest 5 minta





vahukoor 1 pakk (200 grammi 35%)



Valada peale ja kütta veel kuni 5 minutit, värk läheb paksuks





Valmistatakse keskmisel tulel.

Panni peal asjad, neid ju ikka segatakse aegajalt...

Süüa pulkadega kausikese seest, sai sobib kenasti kõrvale.

Curry plekid on vastikud välja tulema.

Ning laske heal maitsta :P

Toidunurgake

Posted: 07 Jan 2008, 20:09
by cyber
umm... Keskturult näiteks. Seal on all korrusel üks lett mis põhiliselt lammast müüb.
inz164 wrote:kust ainult saada õiget lambaliha :?:

Toidunurgake

Posted: 07 Jan 2008, 21:49
by inz164
cyber wrote:umm... Keskturult näiteks. Seal on all korrusel üks lett mis põhiliselt lammast müüb.
inz164 wrote:kust ainult saada õiget lambaliha :?:




oled ostnud

Toidunurgake

Posted: 07 Jan 2008, 23:42
by E.T.
ma ostan lammast "maalt"



paari kuu jooksul on pakutud on ka hirveliha ja põdravorsti. metsanotsu keeldus poseerimisest püssi ees.



kui huvi on, siis võin uurida, kas ollakse nõus listi liitma uusi inimesi...

Toidunurgake

Posted: 08 Jan 2008, 00:02
by inz164
E.T. wrote:ma ostan lammast "maalt"

paari kuu jooksul on pakutud on ka hirveliha ja põdravorsti. metsanotsu keeldus poseerimisest püssi ees.

kui huvi on, siis võin uurida, kas ollakse nõus listi liitma uusi inimesi...


eelistan samu kanaleid

paraku varustamine on kaootiline

Toidunurgake

Posted: 08 Jan 2008, 01:50
by E.T.
taevale tänu jah :)

elus peabki üllatusi olema...



praegu olen kergelt närvis juba, sets mitu head nädalat pole ühtegi meilikest mis teavitaks liha saabumisest...

Toidunurgake

Posted: 08 Jan 2008, 11:26
by Alfa Romeo 33
Guljašš, ports neljale-

4 sibulat

killuke suitsupekki (suitsuliha, pekk, searasv)

kilo loomaliha

toiduretseptid : guljašš

paar küüsluguküünt

köömned

sool

2 spl paprikapulbrit

1 tomat

paar tulise pipra kauna

5 kartulit

toiduretseptid

Guljašš, tehnoloogia-

Praadida hakitud sibul ja suitsupeki kuubid nõrgal tulel klaasjaks, mitte pruuniks.

Lisada paarisentimeetrised loomaliha kuubid, praadida 10 minutit ägedal tulel. Vedelik ilmub, vedelik kaob.

Noa küljega mädida segamini hakitud küüslauk, teelusikas köömneid ja teelusikas soola.

Pott tulelt, segada sisse küüslaugumädi ja paprika pulber.

Kohe kui paprika on sulanud lisada klaas kuuma vett. Külma lisamine teeb loomaliha vintskeks.

Hautada madalal tulel tund aega.

Lõikuda sisse tomat ja roheline pipar. Salaja lisaks üks piripiri kaun. Lisada vett supi paksuseni, 2 klaasi. Teelusikas soola.

Hautada madalal tulel pool tundi.

Lisada kartulikuubikud ja keeta kuni kartul valmis on.

Võibolla on vaja veel timmida soola, lisada tulise pipra kaunu...



Ning täiskõht on garanteeritud! :D

Toidunurgake

Posted: 08 Jan 2008, 18:19
by cyber
Kui see nüüd küsimusena oli mõeldud, siis vastus on ei ..:) Plaanin kogu aeg, et peaks lõppude lõpuks ikkagi lambaliha tegemise ka ära proovima. Seni pole ma seda proovida veel jõudnud... :oops: Aga üldiselt ma keskturu lihaletis pettuma pole pidanud. Kraam on värske ja hind poehindadega võrreldes väga jupp maad odavam..;)
inz164 wrote:
cyber wrote:umm... Keskturult näiteks. Seal on all korrusel üks lett mis põhiliselt lammast müüb.
inz164 wrote:kust ainult saada õiget lambaliha :?:

oled ostnud

Toidunurgake

Posted: 08 Jan 2008, 18:27
by Alfa Romeo 33
cyber wrote:Kui see nüüd küsimusena oli mõeldud, siis vastus on ei ..:) Plaanin kogu aeg, et peaks lõppude lõpuks ikkagi lambaliha tegemise ka ära proovima. Seni pole ma seda proovida veel jõudnud... :oops: Aga üldiselt ma keskturu lihaletis pettuma pole pidanud. Kraam on värske ja hind poehindadega võrreldes väga jupp maad odavam..;)
inz164 wrote:
cyber wrote:umm... Keskturult näiteks. Seal on all korrusel üks lett mis põhiliselt lammast müüb.

oled ostnud


Ma olen ka keskturult liha ostnud ja pole ka pidanud pettuma,ning hind on poodidega tõesti tükk maad odavam :D