Toidunurgake

#61
Alfa Romeo 33 wrote:
cyber wrote:Kui see nüüd küsimusena oli mõeldud, siis vastus on ei ..:) Plaanin kogu aeg, et peaks lõppude lõpuks ikkagi lambaliha tegemise ka ära proovima. Seni pole ma seda proovida veel jõudnud... :oops: Aga üldiselt ma keskturu lihaletis pettuma pole pidanud. Kraam on värske ja hind poehindadega võrreldes väga jupp maad odavam..;)
inz164 wrote:
oled ostnud
Ma olen ka keskturult liha ostnud ja pole ka pidanud pettuma,ning hind on poodidega tõesti tükk maad odavam :D




noh kui kasuka maiset tahate siis jah

kuna turul müüakse seda, mida sul täpselt vaja on

olen paaril korral petta saanud ja enam sinna ei käi



mis vahe on heal ja halval sital

mingit vahet pole sitt on sitt



tegemist on isikliku arvamusega

maitse asi 8)

Toidunurgake

#62
Koostisosad.

Vesi - 4 tassi

Odratang - 1 tass

Suitsuliha - veerand kilo

Sibul - 1 mugul

Pipar, sool, suhkur

Vürtsköömen

Muid ürte sobib ka panna: taaritill (pune), aed-liivatee (tüümian), valge pipar, moekas aed-harakputk



Tehnoloogia

Praeahi ~175 kraadi peale soojenema.

Lihakuubikud, hakitud sibul, teelusikas soola, teine pipart, praadida. Ikka kuni sibul hakkab juba klaasjaks saama.

Keevasse vette pestud odratang, teelusikas soola teine pipart, keeta veerand tundi. Segada juurde liha-sibulasegu, teelusikas suhkrut, segada läbi ja panna pooleks tunniks praeahju.

Segada sisse vürtsköömen, veerand teelusikatäit. Hautada veel pool tundi.

Vesi kadunud, puder valmis. Hea kui saab lasta pudrul soojas praeahjus, nii 50 kraadi juures, pikalt-pikalt järelhaududa.
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Toidunurgake

#63
naudin hetkel sellist hõrgutist



valmistamine



shampinjonid suuremat mõõtu

lõigata jalg välja

merevaiguga täita seest

peale asetada, kerge käe liigutusega

suitsutatud peekoni ribad

ja ahju, kuni pruunistumiseni



jahutada maha ja tarvitada koos

imehea härmas absolut viinaga



nagu pildilt näha



enne ahju



Image


By inz164



pärast ahju



Image


By inz164



aga proovige ise järgi 8)

Toidunurgake

#64
Kiikame natuke ka Bulgaaria kööki,ning väike tutvustus enne Bulgaaria köögist :)



Bulgaaria kööki iseloomustab tervislikkus ja toiduainete mitmekesisus. Rikkalikult kasvab siin igasuguseid taimi, mille saadusi kasutatakse värskelt või konserveeritult. Põhiliseks rahvatoiduks peetakse aedube, mida suvel süüakse kauntena, talvel konserveeritud kauntena või kuivatatud ubadena. Väga palju tarvitatakse sibulat ja küüslauku. Neid lisatakse toitudele rohkem kui ühelgi teisel maal.



Rasva allikana on esikohal taimeõlid: oliivi-, päevalille-, pähkli- ja puuvillaõli, võid ja loomarasvu kasutatakse vähe.



Lambaliha on kõige rohkem söödav lihaliik, vähem tarvitatakse sea- ja veiseliha. Rohkesti kasvatatakse veelinde, parte ning hanesid.



Toiduvalmistamist iseloomustab lihtsus: iga toit peab olema valmistatud nii, et sellele vaadates selge oleks, millest see koosneb. Maitseks ja lisaditeks kasutatakse ainult selliseid aineid, mis põhitoiduaine maitset rõhutavad või parandavad, kuid ei varjuta. Soola lisatakse vähe ja sedagi valmistamise lõpul.



Väga palju juuakse iseseisvalt või igasuguste teiste toitude juurde hapupiima – jogurti. Selle tervislikkus on tuttav üle maailma. Jogurti lisatakse kastmetele ja suppidele meil kasutatava hapukoore asemel. Mõnikord seda ka keedetakse.



Küpsetatakse palju, seejuures eelistatud on leht-, mure- või pärmitaignast pirukad, täidiseks spinat, sibul või mitmesugused puuviljad ja marjad.



Ning nüüd paar retsepti!



Hapupiima supp munadega

1 l hapupiima (jogurti), 2 värsket kurki, 4-5 muna, 2 sl petersellilehti või tilli, 4 sl taimeõli, 1 suur küüslauk, soola, 2-3 klaasi vett, (äädikat), (1 klaas kartulipüreed), (pipart).



Hapupiim klopitakse, lisatakse väikesteks kuubikuteks lõigatud kurk ja kõvaks keedetud munad, maitseroheline, taimeõli, tambitud küüslauk, külm keedetud või allikavesi. Maitsestatakse soola ja (soovi korral) äädikaga. Taratorile võib lisada ka kartulipüreed, maitserohelise võib asendada pipraga.



Lauale antakse külmalt, võib lisada jäätükikesi.



Sageli puistatakse taratorile kreeka pähkli tuumi.



Küpsetatud kala

750g sibulaid, soola, 3/4 klaasi taimeõli, 6-7 tükikest küüslauku, 1 sl tomatipüreed, vett, 15-20 tera pipart, 1-2 loorberilehte, 1 kg kala (koha, karp- või soomkala), soola, sidrunit või tomateid.



Sibulad lõigatakse õhukesteks ketasteks, puistatakse soolaga üle ja kuumutatakse taimeõlis koos küüslauguga klaasjaks ning pehmeks. Lisatakse 1,5 klaasi kuuma veega segatud tomatipüree ja vürtsid, keedetakse 5-6 min, siis valatakse vormi või äärisega pannile. Kastmesse asetatakse portsjonitükkideks lõigatud kalad, nendele sidruni- või tomativiilud. Küpsetatakse kuumas praeahjus, kuni kala on küps (25-30 min). Lauale antakse külmalt.



Hautatud lambaliha

1 kg noore lamba liha, 18-20 rohelist sibulavart, 7-8 tükikest küüslauku, 1 tl paprikapulbrit, kimp petersellilehti, piparmünti, 1/2 klaasi taimeõli, 1 klaas vett, 1 sl jahu, hapupiima, soola.



Liha lõigatakse tükkideks, pannakse hautamisnõusse. Sibulapealsed ja küüslauk tükeldatakse, lisatakse lihale koos paprikapulbri, soola, hakitud maitserohelise, taimeõli ja veega. Kuumutatakse algul ägedal tulel, siis hautatakse nõrga kuumuse juures kaanega kaetult. Kui liha on peaaegu pehme, pannakse hautamisleemesse vähese külma veega segatud jahu ja keedetakse veel 5-6 min.



Lauale antakse kuumalt, lisandiks hapupiim. Juurde antakse keedetud kartuleid või riisi.



Järgneb :twisted:
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Toidunurgake

#65
Seda asja teen suvel tihti grilli peal..;) Panniga grillile, pole ahju vajagi. Peekoniga pole proovinud. Merevaigu asemel on väga hea kasutada ka miskit küüslauguga määrdekraami, miski Creme Bonjour tuleb meelde kohe..;) Või misiganes maitsestatud kraam. Küüslauk on lihtsalt üks lemmikuid.
inz164 wrote:naudin hetkel sellist hõrgutist...
Eesti Saabiklubi ja foorum

Toidunurgake

#66
Tomativorm

1 kg tomateid, 2 peotäit petersellilehti, soola, 1/2 klaasi riivsaia, 5-6 sl taimeõli.



Tomatid lõigatakse ketasteks (1cm paksusega), petersellilehed tükeldatakse. Vormi või äärisega panni põhjale puistatakse maitserohelist ja pannakse pool tomatitest, soolatakse kergelt. Siis pannakse teine osa petersellilehti ja 2 sl riivsaia. Peale laotakse ülejäänud tomatilõigud, puistatakse riivsaia ning soola ja valatakse üle taimeõliga. Küpsetatakse kuumas praeahjus, kuni tomatid on küpsed.



Toit antakse lauale enamasti külmalt, kuid võib ka kuumalt, liha- või riisitoitude juurde.



Tomateid võib osaliselt asendada baklažaanide või oakauntega.



Kaste tervete sibulatega

15-20 väikest sibulat, vett, 3-4 sl rasva või taimeõli, 2 sl jahu, 1-1,5 klaasi piima, soola, peent pipart.



Kooritud sibulad kallatakse üle keeva, soolaga maitsestatud veega ja keedetakse 10-12 min, tõstetakse siis vahulusikaga veest ja lastakse nõrguda. Rasv või õli kuumutatakse, selles praetakse terved sibulad helekollaseks. Jahu segatakse juurde, kuumutatakse kollaseks. Sibulate keeduvesi valatakse peale, keedetakse ja lisatakse nii palju piima, et saadakse vedelavõitu kaste. Keedetakse koos piimaga veel 4-5 min, maitsestatakse soola ja pipraga.



Kastet süüakse praetud kalade, muna- ja lihatoitude juurde.



Aedoad riisiga

1 klaas kuivatatud aedube, 1 sibul, vett, 1/2 klaasi riisi, petersellilehti, 1/2 klaasi oliiviõli, sidrunimahla, peent pipart, veidi soola.



Pestud oad leotatakse, keedetakse koos hakitud sibulaga pehmeks, lõpuks lisatakse sool. Riis keedetakse eraldi, segatakse ubadega. Enne lauale andmist valatakse toidule kuum oliiviõli, milles on petersellilehed ja sidrunimahla, puistatakse peent pipart või paprikat.
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Toidunurgake

#68
cyber wrote:Kas sa oled neid asju ise ka teinud või lihtsalt kopeerid kusagilt retsepte??


Enamus asju olen ise ka teinud,nt Tomativormi,aedubasid riisiga,küpsetatud kala ning hautatud lambaliha ainult hapupiima suppi munadega ja kastet tervete sibulatega pole teinud ja seda hapupiima suppi munadega vist ei soovita,sest vähemalt ise tulevad külmavärinad peale,sest ma ise hapupiima eriti ei tarbi,aga teisi olen teinud ja päris head olid,vähemalt kõhu sain täis ja maitse elamus oli ka väga võrratu :D :roll:
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Toidunurgake

#69
8) ALFISTI KARTULIVORM MUUGA MOODI 8)



Image






mis see siis on

kanahakkliha

kartul

eelmisest toiduvalmistamisest üle jäänud shampinjonide jalad

sibul

majonees

rama köögikoor 1 pudel (mingi mögin)

sibula ja seente praadimiseks võid

ja loomulikult maitseained



kõigepealt praadisin hakkliha, sibulad ja seene jalad



Image




samal ajal abiline toimetab kartulitega



Image




küpsetus kausi põhja veidi määret

kartulidja hakkliha kihtidena

kihtidele möginat, majo ja maiteaineid

pealmiseks kihiks jätta kartuliviilud

mida katta õrna majo kihiga

ahi peab olema selleks ajaks juba broooo

20 minti lasin 200 ga

ja siis põrutasin 4 minti 275 ga

kuumus maha ja järelvalmimisele

visuaalsel vaatlusel hindasin kartuli pruunistumist

ja voalaaa siin tanüüd on

kaalujälgijatel mitte vaadata



Image


Image




ja nüüd sööma



Image


Image


Image




ja kui see kõik on läbi siis

lipp vardasse

alfa võtmed diivani alla



Image


By inz164 8)

Toidunurgake

#70
Tervitus taas,lisaks üle pika aja siis ühe retsepti ka siia.



Tangupuder :: kruubipuder

toiduretseptid : tangupuder valmistamine



Koostisosad.

Vesi - 4 tassi

Odratang - 1 tass

Suitsuliha - veerand kilo

Sibul - 1 mugul

Pipar, sool, suhkur

Vürtsköömen

Muid ürte sobib ka panna: taaritill (pune), aed-liivatee (tüümian), valge pipar, moekas aed-harakputk



Tehnoloogia

Praeahi ~175 kraadi peale soojenema.

Lihakuubikud, hakitud sibul, teelusikas soola, teine pipart, praadida. Ikka kuni sibul hakkab juba klaasjaks saama.

Keevasse vette pestud odratang, teelusikas soola teine pipart, keeta veerand tundi. Segada juurde liha-sibulasegu, teelusikas suhkrut, segada läbi ja panna pooleks tunniks praeahju.

Segada sisse vürtsköömen, veerand teelusikatäit. Hautada veel pool tundi.

Vesi kadunud, puder valmis. Hea kui saab lasta pudrul soojas praeahjus, nii 50 kraadi juures, pikalt-pikalt järelhaududa.
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Toidunurgake

#71
tere suvitajad :)



täiustasin oma grillmasinat

sellist mis meenutab koduaeda kunagi maandunud ufot

millest on kogu tehnika ja lihakehad eemaldatud 8)



sellex, et liha paremini küpsetadatuleb teda veitsa kõrgemale tõsta

paraku ufo ehitus seda eriti ei võimalda

aga kummaliste asjade leiutaja, nagu ma olen

toimisin järgnevalt



junkersi gaasikatla esipaneel sobis tagurpidi asetatuna

ideaalselt nii laiuses kui ka kõrguses

see eriti oluline omadus võimaldab esipaneeli kasutada

nii grillimisabinõna kui ka katla korpusena :D



järgnevalt tuli geenius hiidaju mõttele, et kasutades 2-te

terasest armeerimisvarrast diameetriga 5 mm ja pikkusega 1 m

kuhu peale saab toetada liharesti ja hiljem katta kaanega

mis osaliselt soojust tagasi kiirgab



liha mida esimesel korral valmistasin pälvis perekondlikus

grillimise meistrivõistlustel esikoha ja ohtralt kiidusõnu 8)



supergrill on ise selline:



Image


Image




grillitud lihale lisasin veel riivjuustu mida sai kah veitsa grillitud

jube hea 8) :)



Image


Image

Toidunurgake

#72
Teeme vahelduseks midagi magusat ka :D



Ahjupannkook

Valmistusained

2 dl piima

2 muna

1,5 dl jahu

0,5 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

1/4 tl soola

50 g võid



Valmistusviis

1. Kuumuta ahi 200°C-ni.

2. Sega omavahel piim ja munad.

3. Lisa jahu, suhkur, vanillisuhkur, sool ja sulatatud või.

4. Vala tainas küpsetuspaberiga voodertatud vormi.

5. Küpseta 20 minutit.



Ise proovisin ka teha,ning väga hea jäi soovitan kõigile! :wink:

Head Isu! 8)
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.