SUVALINE PLÄMA

:roll:

juba mainisin, et eestisse tuleb tuumajaam alles siis, kui meie energiatarbimisele sobiv jaam on välja töötatud... allveelaeva reaktor jääb väheseks kõige väiksem reaktor liiga suureks...

Seega on lootust, et ehk leedukad või sommid meid pardale võtavad... või et töötatakse välja pisike reaktor, mis narva jaamu osaliselt asendaks (osaliselt= 90%)

koht on tegelikult juba peaaegu, et olemas.... Ida Virumaal tõenäoliselt ning mõne mahajäetud kaevanduse šahtis umbes 200m sügavusel (nii lambist pakkudes) :wink:

Tõusu-mõõna katsetusi on juba ammu ammu tehtud... aga... reaalset kasutust ei ole ette näha veel aastaid...

mis rootsi mägedesse vee pumpamisse puutub, siis... jah kindalsti oleksid kõik mägesid omavad riigid raskelt huvitatud EE järvekesi omama :lol:

Mis osmussaarde jms puutub, siis seane energiatarbimine on nii minimaalne, kui võimalik (ei mingeid liigseid mugavusi)

Mis tuulikutesse puutub, siis keskmine tarbitav energiahulk aastas on oliline vaid kliendi osas... vihje: Ükskõik millise riigi energiabilanss arvutatakse umbes 2xpäevas. Kuna täpselt eitea, siis ei julge väita, et meil seda tihemini tehakse aga...
Tegelikult ma olen normaalne....

SUVALINE PLÄMA

Kuna ET siin soovitas vähem koduses majapidamises energiat tarbida, võtsin ta nõu kuulda ja ostsin 60m kuusepuu tulukesi, need moodsad LED- tuled :lol: ja panin kuusele. Oi bljää, naabri puu kahvatus minu 5 meetrise kaunistatud kuuse kõrval ja minu oma tarbib aind 18,4W, tema tavaliste pirnide vastu.

Aga ta raip pani nüüd akendele ilgelt palju "ohukolmnurki" , mulle need aga ei meeldi ja ostsin poest miniatursed kuused, LED-idega taas ja panin need aknale. Nüüd pani ta ka teise korruse akendele riputatavd punutud ja tulukestega 5-nurgad. Krt lähen ka katlamajast otsin kohe enda omad välja. Mul neid vist 2 tk järel, täna ajab asja ära.

Homme õhtul aga panen päris 8h õueküünlad teeotsa, vot seda naaber juba üle ei löö, sest temal on sissesõit metsast, minu maja tagant ja tema küünlaid ei näe keegi.

:P :P :P :P

Raske on, koli siia metsavahele rahu ja vaikust nautima ja siis tuleb mingi naaber oma tulukestega mind veel üle trumpama. Perse vallavanem!!! Pean kohe minema vaatama, millega tema see aasta üllatab!?! :?

Krt, mul on närvid nii läbi, ei tea, kas see on seotud ka kuidagi pikalt remondis oleva autoga :?:
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar :)

SUVALINE PLÄMA

inz164 wrote:vanad majad tuleks keelustada :evil:

liiga palju tahetud ...

eks se sõltu ka, sellest palju energjat ja raha võtab see majade säästlikuks tegemine, kas tasub ära

eriti, kui puudega kütta - oma metsast ...

no nagu hübriidautod :roll:

ja ks see 18 ja 16 kraadine toa temperatuur ka mugav on ...

ma isiklikult vihkan kampsunite kandmist oma korteris :evil:
Seitsekümmend Viis

SUVALINE PLÄMA

no eks igaüks valib ise omale sobiliku temp... mulle sobib 23C

aga vanade majade keelsutamine on mulle vastuvõetamatu mõttekäik.

kui osta maalärakas no nii 30 hektarit, millest ca pool on mets, siis ainuüksi tormimurrust ja jalapeal surnud puudest saab kütta selle maja ja sauna ära... lisaks teha 3 päevase jaanitule ja ikka 2/3 puitu lihtsalt mädaneb metsa ära ...

moodsa ja hyperisoleeritud majaga mädaneks veel rohkem metsa ära... st rohkem putuikaid ja haigusi ja ...

no... niipidi mõttekäik siis.

ja 30h maatükke on saada alla poole miljoni krooniga... nad on veidi eemal lihtsalt surnud maatükist nimega Tallinn.

SUVALINE PLÄMA

no aga miks te pole mõelnud selle peale, et maja ehitades

võib seda teha ka õieti

jälgida ilmakaari, et tarbida passiivset päikesekütet 8)

mitte omama rohkem pinda kui vaja oleks 8)

teha ta kuhugile tuulte poolt varjatumasse kohta,

et liigselt maha ei jahtuks

jahedam elamine on põrandakütte puhul mõeldav 8)

kuid jaheda põranda puhul, toas 18 kraadi, on jahe küll :cry:

võrumaale rajame vennaga koos talu ja saime päris

hea pakkumise, et rajada sõltumatu energiasüsteem

0,5 muliooni ja 35 aastat peaaegu hooletu.

kasutatakse päikesepatareisd ja tuulegeneraatorit

energiasalvesti vajab iga 10 aasta tagant vahetamist 8)

metsast tuleb muidugi ka meeletult kütet peale :x

aga see nõuab aega, et tegeleda

puudega kütmine :evil: on :evil: jube töö :evil:

olen oma majas katlakütja ametit pidanud küll

praegu kasutan ka elektrit lisaküttena

ja mind abistab ka hulk automaatikaseadmeid

millega olen oma maja mugavustanud

targad majad on mõnnad 8) 8)

omast kogemuset tean, et

esimese majaga seda mugavust ei saavuta

SUVALINE PLÄMA

nu vott

kui juba "tark maja" teha, siis ikka täis laks 8) ja tutikas

kas midagi sellist http://www.passiivmaja.ee

vanadest majadest neid enamasti teha ei anna - kuskil miski ikka ei ...

ja ajalugu võiks kah alles jääda, näiteks talumajad :P ... koos ahju küttega :wink: (kuigi, ka neid võiks natuke tuunida - kas või päikese patareidega)
Seitsekümmend Viis

SUVALINE PLÄMA

Targa Maja ja sealse süsteemi välja töötanud firma kohta olen just väikest uurimust tegemas.

Kui sa mõtled majanduslikult, siis korteri eest rohkem makstav summa tõenäoliselt on suurem, kui süsteemi abil kokku hoitud raha, AGA kui sa oled roheliselt mõtlev, siis on südamerahu suurem.. programmeerid ise kütte, vendi jms. Ei lahma sul tuba kütta 22 kraadi peale, kui sind näiteks kodus pole jne... siuksed pisikesed asjad, aga mõjusad. Saab ka kontorites kasutada, kus sageli tulesid põlema unustatakse ja aknaid lahti.

http://www.yoga-intelligence.com/Yoga_e ... utada.html - seal on demo ka.

SUVALINE PLÄMA

inz164 wrote:targad majad on mõnnad 8) 8)

On.. kuid vaid niikaua, kuni pole liiale mindud. Vastasel korral avastad ükspäev, et Su targa maja tark uks sind enam tuppa ei lase, tark ahi sulle külma teeb ja tark külmkapp enam süüa kätte ei anna...

SUVALINE PLÄMA

MorzokMan wrote:On.. kuid vaid niikaua, kuni pole liiale mindud. Vastasel korral avastad ükspäev, et Su targa maja tark uks sind enam tuppa ei lase, tark ahi sulle külma teeb ja tark külmkapp enam süüa kätte ei anna...
Vajutad RESET-i peale ja jälle uksed lahti ja ahjud soojad. Halvemal juhul formateerid fundamendi ära.

SUVALINE PLÄMA

tegelt olen 100% kahe käega timteilorilaadsete võistluste poolt 8)

kui ei elaks korteris, kus siis lammutaks jõulutuledega... 8)

tegelikult võiks kohalikud omavalitsused mingit laadi preemiaid isegi anda-> tegelikult on suht masendav vaadata suuri maju, suurte aedadega, kus on aknal üks näkane kolnurk ning raagus kibuvitsapõõsal põleb sinine meetripikkune valgusvoolik :roll:
Tegelikult ma olen normaalne....