Ma kirjutan siia vahele ühest niisama huvitavast uuest skeemist, mis vähemalt Pärnu ühe automüügi firma puhul töötab väga hästi. Kahjuks/õnneks on seda kasutatud juba pikemat aega ja hetkel pangad kaaluvad selle ettevõttega lepingu lõpetamist, ehk neilt liisingut enam ei saa. Hetkel veel ettevõtte nime ei ütle.
Skeem siis järgmine. Kuna mul tuttav otsib juba pikemat aega endale masinat, kindlad nõudmised, diisel, univ, konks, autom jne ja alates 2006 ja kuni kindla hinnani. Leidis ühe Pärnust, käisin vaatamas, oli ilus jah, küsisin ka vin-koodi enne lahkumist. Vana lahkelt andis. Sõber tegi info-autosse järelpäringu, kus ajalugu klappis justkui ideaalselt. Oli küll suht palju nagu sõitnud, aga see eest paberite järgi hooldatud masin. Kõik nagu klappis. Sõitis siis Tartust Pärnusse, et ostab ära, igaks juhuks vaatas veel kapoti alla, kas vin ikka sama- EI OLE. Müügimees andis vale koodi, neile teadaoleva korraliku masina koodi. Kui lasime Info-A-st läbi õige koodi nüüd, siis tuli välja, mis tavaliselt ikka tuleb, viimased 3a on masin sõitnud tagurpidi ja kuskilt Ameerikast läbi Leedu toodud jne. Müügimees kehitas aind õlgu- ega ma ei sunni teid seda autot ostma, see on nii hea välimusega, et nädalaga müün ta niikuinii ära. Uks on seal....
Ehk teadlik skeem vale vin-koodiga ja usun, et see töötab autokaugemate inimeste peal väga hästi.
Kuna olen nüüd ka ise auto otsingutel (tegelt 2tk sõelale jäänud), siis oleme sõbraga kahepeale muljetavaldava koguse autosid üle vaadanud, kuna ka tema pole veel leidnud. Tegelt ei ole Eesti autoturg üldse naljakas, krt, hinnaga 16-20k masinatel keritakse kasvõi 30000km maha, peaasi, et natuke kerida saaks. No krt, mis seal vahet on, kas masin on sõitnud 132000 või 162000km? Ühte autot läks vaatama päev varem, kuna viibis seal lähedal ja see hetk vahetati just 2008 a autol mootorit, kuna vana oli lihtsalt liiiiiga palju sõitnud tegelikkuses, aga spidokal ilutses ikka 178000km
Oehh, ma võiks seda jada jätkata, aga lähen nii närvi..... Varsti ongi selline tunna, et osta julgeb aind uut autot, mille spidokal ees 12km.
Krt, tegelt uue autoga saad ka petta, töökaaslane ostis salongist uue Škoda, spidokal oli 58km, küsis miks nii palju, vastati, et ei tea, aga nii ta Soomest siia saadeti ja sõitnud ei ole. Juhtus aga kord, et oli Tallinnas tööl ja hoolduseaeg tuli peale. Läks siis sinna mingisse salongi-töökotta, ja müügimees vaatas kohe, aa, see on ju see masin, mis sai Eestis esimesena arvele, tegime vip- külaistele siin linnas mõned prooviringid!
Eee, kuhu ma nüüd jõudsingi, kasutatud autoga saad 99,9999999% petta ja sama ka uuega????
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar