Trevi maki kõlarite kohta küsimus?

Täna sai ostetud Trevi automakk koos CD ja mp3 mängijaga,ning seal oli kiri kõlarivõimsuste kohta ->väljundvõimsus 2× 25 W + 4× 12 W .Oskate lähemalt öelda mis see tähendab,kas seda et ma pean nõrgemad kõlarid panema kui praegu on?Praegu on koduse muusikakeskuse kõllid peal,ning ma vahetaks nad välja kui see seda tähendab,et ma pean väiksema võimsusega kõlarid panema?

Ettetänades!
Last edited by Alfa Romeo 33 on 20 Sep 2010, 21:32, edited 1 time in total.
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Eips, see näitab seda palju võimsust annab see "makk" kanali kohta välja.

Kõlarid võid alati suurema võimsusega panna, lihtsalt makk ei hakka neid nii mängima nagu nad on ette nähtud, ehk siis võimsusest jääb vajaka.

Tulevikus viskad võimendi vahele ja fsjoo :wink:
155 Q4 / 159 jtdm / Kappa 16vT

veiks wrote:Eips, see näitab seda palju võimsust annab see "makk" kanali kohta välja.
Kõlarid võid alati suurema võimsusega panna, lihtsalt makk ei hakka neid nii mängima nagu nad on ette nähtud, ehk siis võimsusest jääb vajaka.
Tulevikus viskad võimendi vahele ja fsjoo :wink:

Aga need koduse muusikakeskuse kõllid liiga võimsad pole v? :oops: :roll:

Ehk peaks ikka auto omad panem? :roll: :oops:

Ning üks rääkis et kui liiga võimsad kõllid pidid olema siis rikub maki ära :roll: :oops:
Last edited by Alfa Romeo 33 on 16 Jan 2008, 20:48, edited 1 time in total.
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

E.T. wrote:ja koduse helitehnika kastid viska kiiremas korras autost välja oma ohutuse huvides!

kordan - kastid ohuolukorras on altid lendama ja üsna suure tõenäosusega midagi / kedagi tabama!

Mul on kasti seest välja võetud kõllid :roll:

E.T. wrote:ja kruvitud kinni ustesse/mütsiriiulile vms?

ma ei tea, ma olen rumal ja lihtne inimene...
autos kasutan autokütust, autokõlareid, automakki, autoshamooni jms...

milleks katsetada?

Ma lihtsalt küsisin,sest kavatsen homme panna peale ikka roadstari autokõlarid,sest ise kardan ka,et midagi võib ära rikkuda,ning pealekauba vist mul auto käima ka ei lähe korralikult,sest liiga võimsad kõllid taga :roll: :oops:

E.T. wrote: kastid ohuolukorras on altid lendama ja üsna suure tõenäosusega midagi / kedagi tabama!
Enda peal katsetatud- esimeses autos Citroen BX19 vedelesid tagaklaasi juures kaks kasti-kõlarid. Kui sõitsin täis hooga (linnas - 50km/h) otse vastu äärekivi, üks neist lendas esiistmele, vedas et reisija poolele...

Alfa Romeo 33 wrote:väljundvõimsus 2× 25 W + 4× 12 W .Oskate lähemalt öelda mis see tähendab,kas seda et ma pean nõrgemad kõlarid panema kui praegu on?

Ära kõlari võimsuse pärast üleliia muretse, selle numbri võtab tootja niikuinii üldjuhul "lambist". Trevi makk annab Sul võimsust 25w kanali kohta (optimistlik number) mis tähendab, et kui lisada tagakõlarid jääb alles sellest pool ehk 12w kõlari kohta.

Kodukõlari elemendi kasutegur võib olla kehvem kui autokõlari oma, s.t. sama võimsuse juures teeb ta veidi vaiksemat heli aga makil on sellest poogen - peaasi, et kõlari takistus õige on (üldjuhul 4 oomi).

Muuseas-> kodukõlarite kogemuse najal võin kindlalt väita, et 90W karbis kodukõlar mängib autos kordi kehvemini, kui 50W lahtine autokõlar

kurulla/sierrakogemus... :wink:

Ehk siis-> kui tahad, et asi õige oleks, siis osta omale tagaaknale karbikeses autokõlarid (boschmann ehk oli... 400.- paar ning kruvidega tagaaknale kinnitatavad...)

Kui midagi paremat tahad, siis tasub juba natuke rohkem raha koguda ning selle maki asemele midagi vähe kobedamat muretseda... (164 näitel... üsna asjalik 4x25W Roadstar, mis korollast ümber kolis - ja muuseas toimis täpselt ühe päeva üle garantiiaja- tegi kordi kehvemat häält, kui piuneeri 4x40W, mis seal enne sees oli. Ja kui siis lõpuks sinna kenn-mets siisse sai, siis oli lausa pidu kodutänavas)

Muuseas punase räti makk (4x40) kolis hiljem korollasse ümber ning pani teetähega võrreldes kodukõlari suisa elama :roll:

P.S. praegu meenus-> mul keldris 5" uhiuued Siepa paberkõlarid... kui huvi on siis anna teada... ah jaa... katted peaksid sel juhul ise muretsema-> neid mul kaasa anda pole... :wink:

EDIT: mul on Autosonic twiitritega 5" rämedate magnetitega kõllid kah veel... aga neil pole kah katteid... ega vist ka pistikuid kuid hea õnne korral võin ka need muidugi teha :wink: (koos juhtmestikuga afkoorss)

EDIT2: igale alfistile killuke Alfat :lol:
Tegelikult ma olen normaalne....

minu parim kogemus lähiminevikust kõlarimajandusega

on selline, et läksin noore tehniku poodi. ühe asjaliku müüjaga

valisime vastavalt ava mõõtudele ( sügavust mitte unstada mõõta )

mingid herz kõllid koos vajalike filtritega ning soovitusliku õige

ühendusskeemiga. vanadest kõllidest oli sihuke kopp juba ees, et

uute paigaldamine oli nagu preemia reis leningradi. niks-naks

neli tundi ja musa möllas. juhtmete ühenused tuleb hästi läbi mõelda

pärast midagi ringi teha on jube aja kulu. tulemus on herz-iga mitte just

super pluss aga raha ka eriti plju ei küsita. elektriku tööriistad

aitavad head ja kiiret paigaldus tulemust saavutada. kõige suurem ämber oil selles, et mõõtsi valesti kaabli kulu aga kuna poe parklas paigaldasin

siis erilist aja kulu polnud. no sihuke kopp oli vanast saastast 8)

Täna lisasin siis ette Roadstari kõlarid ja taha Alfa Romeo 33 mingid originaal kõllid tootjaks oli Ambrosia ning Rootsi toodang ja heli kvaliteet on tõesti hea,parem igatahes kui teiste kõllidega mis mul ennem peal oli. :roll: :D

Ning veel üks küsimus,et see elektri antenni juhe mis makist välja tuleb,kas ma pean selle ühendama antenni võimendajaga?aga antenni võimendil on varje ka ümber,aga see juhe mis makist tuleb see on tavaline juhe ilma varjeta,oskate te öelda kuhu ma selle elektri antenni juhtme mis makist tuleb ühendama pean?Ning veel kui ma auto tööle panen siis viskab makil pildi eest ja kui käima läheb siis on pilt tagasi see on sellest et käima panemine võtab nii palju voolu ära makilt,aga mis oleks vahend selle vastu,tahaks samasuguseks saada nagu teistel läänekatel,et pilti eest ei viska?Sooviks mõlemale küsimusele vastust.

Ettetänades Reijo!

See väljalülitamise teema on seotud sellega, kuskohast sa maki tarbeks voolu võtad. Kui kusagilt süüteluku tagant, siis on normaalne, et käik pimedaks läheb. Võetakse ju kõikvõimalikud tarbijad käivituse ajaks tagant. Selle vastu aitab otse aku pealt toite vedamine.

Aga üldiselt, kui aku omadega lõpukorral on siis kustub ka otse veetud juhtmete puhul maki pilt...
Eesti Saabiklubi ja foorum