Alfa Romeo 166 2,4 JTD 100KW - Jorma901

Ahoi foorumi rahvas. Olen siis värske alfa omanik. Ei teagi mida autolt oodata ja loota ja mida karta. Aga esimesed muljed on head. Autoks on siis Alfa Romeo 166 2,4 JTD 100KW. Edasi veab teda 6 käiguline manuaal kast ja esisild. Suuremateks lisadeks siis nahk istmed(esimesed täis eletrilised), töötav navi, cd-box ,telefon, ees brembod ja all 17 võluveljed. Lisaks veel 2 jooksu(10tk) 16 tolliseid originaal valuveljed.
Hetkel veel autoga ei liigu kuna sain korduv ülevaatuse ühe tagu õõtsa puksi pärast. Uuel nädalal kui tööst vaba vahetus siis vahetan osad ära ja lähen uuesti ÜV punkti ette näitama. Peale seda tuleb minna silla stendi ja kliima täitmisele.

Ostes sai korrastatud terve esisild. Esisillas jäid vanad ainult amordid, vedrud ja püstak. Kõik puksid, laagrid, kettad, klotsid jne. said vahetatud värskemate vastu.
Kapoti alt sai vahetatud kliima mootor, rullikud, rihmad, eelsüüte küünalde el. relee, mootori õli+filter ja diffri õli.

Teha on vaja veel tagu sillas nipet näpet. Tagu sillas siis vahetan vabal nädal kõik õõtsa puksid. Vanade asemel lähevad korralikud polütereaanist puksid. Kuigi vaja oleks vahetada ainult vasakult tagant alumine puks. Aga kuna olemas terve komplekt korralikke pukse ja auto vaja nagu nii tõstukile ajada siis mul lihtsam korraga kõik ära vahetada.
Kere ja pamperid vajaks värvkatte uuendamist. Aga sellega tegelen uuel aastal kui ilmad jälle ilusaks muutuvad.
Või siis kui sooja garaazi leian kuskilt
Rohkem pilte lisan uuel nädalal kuna olen tööl ja vabal vahetusel ei olnud võimalust korralike piltide tegemiseks
Image
Image

Re: Alfa Romeo 166 2,4 JTD 100KW - Jorma901

Tubli, et tulid meie seltsi. Sa oled juba mitut 166 juba pidanud ja siia pole sattunud. Kindlasti muutuvad 166ed paari aasta pärast ka Eestis popiks ja nende teemat hakatakse rohkem käsitlema.

Jan1 wrote:Tubli, et tulid meie seltsi. Sa oled juba mitut 166 juba pidanud ja siia pole sattunud. Kindlasti muutuvad 166ed paari aasta pärast ka Eestis popiks ja nende teemat hakatakse rohkem käsitlema.
Minul on see esimene alfa. Sain selle venna käest. Vast ajad mind mu vennaga segamini. Aga pole hullu. Plaan siis autot pikemalt pidada. Loodan et tulevikus kui midagi peaks vaja minema siis saab sinuga kaubale. Kuigi hetkel veel teisest doonorist on juppe veel kõvasti alles.
Kui nüüd rääkida pikematest plaanidest siis on mul mõttes veel autol teha
* Uuus värv
* Pagassi luugi vahetus. Praegune on märgi ülemisest äärest väheke mõlkis.
* Auto ühe kõrguseks. Madalduse näol. Hetkel taguots kõrgemal kui nina.

jorma901 wrote:Eks panen teadmise kõrvataha. Küsimus ka suurele ringile. Millise alfa nina sobib 166 -le ette nii moodi et seda peaks õimalikult vähe ümber tegema.(Pamper, tuled,poritiivad jne.)
:roll:
eee...... 166-e?
Tegelikult ma olen normaalne....

jorma901 wrote:Eks panen teadmise kõrvataha. Küsimus ka suurele ringile. Millise alfa nina sobib 166 -le ette nii moodi et seda peaks õimalikult vähe ümber tegema.(Pamper, tuled,poritiivad jne.)

Mismõttes teine nina? :wtf:
166 esiots on minuarust väga ilus, kui korralikud tuled ees on, ehk siis uued mitte ära pleekinud ja kriimulised.
Mingit teist nina külge kompunnima hakates kaoks kogu ilu ära sel autol.
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

uue ja vana vahetamisel tuleb vahetada kogu ustest ettepoole jääv osa (sh tiivad, kapott jne)- kui ma ei eksi, siis on vaja natuke kohendada ka kinnitusi (aga igaks juhuks 100% kindel ei ole)
Tegelikult ma olen normaalne....

Ahoi, küsimus kaas alfa omanikele. Kus kohast on mõtekas alfa juppe osta-tellida. Et hinna kvaliteedi suhe paigas oleks. Ei tahaks kuskilt lambist osta kuna igas poes ja kohas on hinnad erinevad. Ei tahaks juppide eest peale maksta kui on olemas kuskil pood kus saab sama firma jupi odavamalt.

Uuendaks siis väheke teemat. Vend aitas hädast välja ja vahetas puksid ära seni kuni ise tööl olin. Lisaks sai vahetatud üks tagumine rattalaager ja piduri klotsid värskemate vastu. Käisin siis täna ülevaatusel ja sain siis kehtiva üv. Järgmine plaan siis minna silla reguleerimisele ja kliima täitmisele. Siis saab korralikud veljed ja rehvid alla keerata. Teema lõppu ka lubatud pildid.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

ise olen kõik jupid võtnud TRK-st.
Põhjus on lihtne, mehed teavad mis räägivad ja on üsna mõistlikud. usun, et panevad asjad posti ka kui ilusti küsida. Muid kohti olen vältinud, sest olen päris mitu korda valed asjad saanud ning ebakvaliteetsed.