Alfa Romeo 156 TS (alfaarmastus)

Võib siis uue teema avada.

Aitäh Jan1 ja Alfistiman :thanksspin:
Image
Kaunitarid reas :)

Kõik algas sellest, kui õde ostis omale Alfa Romeo 156-e, aastal 2002. Mäletan väga hästi, kui ta ootas autot ja arvuti desktopi taustapildiks oli siis tema uus auto. Jeesus, ma ütlesin õele, et kas enam koledamat autot ei leidnud!
Irooniaks, siis et paar aastat hiljem ostsin tema auto ära. Algul vaatasime autoaias 145-e. Aga noh, eks õde teadis, kuidas mind veenda. Ja nii me siis tema auto saime. Siis tuli majandus langus ja pidime autost loobuma.

Paar aastat sai olla TAK-i klient ja nüüd siis paar nädalat tagasi rongiga linna tulles- laps, koer, jalgrattad jne... läks silme eest mustaks. Ja tuli auto osta. Kuna rikkaks vahepeal pole saanud, siis tuli vaadata odavaid autosid. Ikka vana kolmene BMW, mõni vana Audi ja civicud jne... Mul polnud õrna aimugi, et Alfa Romeo 156-e hind on nii palju langenud, nii et võite mu rõõmu ettekujutada!

Ja eks siis leidsime mootori rikkega hõbedase 156-e, mille mees siis ära ostis. Oehh, see oli viga, kuid samas kui poleks seda ostnud, siis poleks ehk praegu seda, mis meil siis nüüd on:

Ja ei tea, kas Alfistimanil hakkas kahju ja müüs enda AR 156-e meile ja aitas hõbedasest samuti lahti saada.

Tänaseks siis auto meie käes olnud nädal aega ja üle 500 km sõidetud ja ootab remonti :sherlock:

Kõige iroonilisem kogu minu autopedenduse juures on see, et ma pole juhilube suutnud ära teha ja nii ma siis vesistan... Septembris tuleb uued rehvid osta, ehk siis oktoobris saab autokooli minna :book:
Last edited by alfaarmastus on 11 Aug 2012, 01:18, edited 2 times in total.

Täna siis sai ülevaatus tehtud ja väike pildi seeria, eile sai ka masin lakutud ja vahatatud, kuid täna sadas vihma ja jälle must :duh:

näh, kuidas küll pilti väikemaks saab teha?? :book:

::itpnt:: Pildi võid näiteks attachment-ina lisada. Peaks automaatselt väiksemaks tehtama. Teine variant, lae kusagile, kust saad lingitava pildi suurust valida. Ise kasutan Picasa-t (http://picasaweb.google.com/) ja pildi aadressi [img] täägide vahele panemiseks kasutan "Link to this photo" > "Image only (no link)" featuuri. Või kolmas variant, lõika pilt ise parajasse suurusesse enne, kui kusagile üles laed. IMHO on teine variant mugavaim 8)

Nonii, auto remondist tagasi- oli vaja vahetada generaatori pingeregulaator (vist, vähemalt nii kõrvu jäi) ja 2 päeva oli auto tip-top ja täna hommikul läksid suunatuled. Tuleb uus suunatule relee panna (?).

Krt, kui enne autoostu jäi raha alles, siis nüüd hakkab ainult puudu jääma. Lisaks siis mu autokool.

Sai siis ka ükspäev käia harjutamas kohalt minekut- see mu suurim katsumus. Ei tea, kas Alfa on algajale veidi äkiline aga igatahes nii raske oli- miks ma ei suuda rahulikult kohalt minna? Alfa peaaegu et hüppab 3 meetrit kohalt, enne kui aru saan.
Mees vaatas kõrvalt, kuidas ma sõidan ja ta oli väga murelik ja hoidis hinge kinni, nii et ma ei riski, pärast saab veel ataki kah :icon_shocked:
Lõpuks hakkas autost kahju ja otsustasin, et mõndaaega retsin ikka autokooli autosid.

Hakkab pihta. Iga jumala nädal on midagi tuksis. Alles oli geneka jama, siis roolivõimu õli toru, siis veel paar pisiviga ja nüüd siis tagumise rehvi mingi "asi".

Huvitav, mis järgmine nädal? :D Piinlik juba nii tihti teeservas vilkuda, kapott lahti või ohutuled vilkumas...

alfaarmastus wrote:Hakkab pihta. Iga jumala nädal on midagi tuksis. Alles oli geneka jama, siis roolivõimu õli toru, siis veel paar pisiviga ja nüüd siis tagumise rehvi mingi "asi".
See on kaunis tüüpiline, et paari kuu jooksul peale ostmist saad hulga vigu lappida. Aga ükskord saavad need vead ju otsa (või siis ei saa...või siis hakkavad ringiga otsast peale:P). Harju sellega. Vaimsele tervisele mõjub muidu paremini teatud (sõidufunktsionaalsust mitte segavaid) pisivigu ignoreerida ja võtta nad ette ühekorraga siis, kui neid tekib piisavalt palju, et päris häirima hakkab. Siis pole seda 'ma ainult remondin' tunnet. Seda enam, et mingite mõttetute jubinate (a la armatuuri pirnid või pagassi valgustus või mingi õnnetu pragunenud liuguri tolmukaitse või kergelt kolksuv puks) vahetamine/toimima hakkamine võib olla seotud vastiku hulga tööga.
Ja üldse, see pole ainult mingi alfade eripära. Ma olen alfadega oluliselt vähem vaeva näinud kui mõne muu autoga.
alfaarmastus wrote:Huvitav, mis järgmine nädal? :D Piinlik juba nii tihti teeservas vilkuda, kapott lahti või ohutuled vilkumas...
Ilus auto ju, las teised ka vaatavad mööda sõites. Ära ole kade.
alfaarmastus wrote:Ei tea, kas Alfa on algajale veidi äkiline aga igatahes nii raske oli- miks ma ei suuda rahulikult kohalt minna?
Tea, mu meelest on küll kuradi uimane...oih, vabandust, ma olin siis ju diiselopeli slepis köiega. My bad. Aga iga autoga harjub ära varem või hiljem. Alguses võõra autoga jõnksutab enamvähem igaüks, pole seal mingit vahet, mis auto see täpselt on. Kuni tunde kätte saab.
I teleport myself everywhere. Walking is for faggots. (Credits to the rightful owner of the saying on bash.org)

Vahelduseks tehtud siis õlivahetus, nädala vahetusel saab uue termostaadi, kojamehed peaks ka korda saama (jube tüütu on sõita ilma kojameesteta). Ja lõpuks lõpuks saab ehk normaalse maki ka sisse pandud. Jube närakas praegu, hea et sülle ei kuku sõidu ajal.

Järgmine kuu siis peaks tegema rihmavahetuse.

Ma olen toppinud igasse lukuauku igasugu määret aga ikka jäävad nupud sisse vahel? MIKS?

Lisaks läks katki bensiini luuk, ei lähe kinni enam,ei tea, kas tross katki? Ja käsipidur läks ka katki...
Need väiked asjad peask ka nädala vahetusel korda saama. Ja siis pessu ja klõpsud ja masin müüki!!!

Tuleb mingi diisel varjant sebida. Ja vist isegi suurem masin- sportwagon? Ei mahu enam varsti autosse ära, kui maale minek...

Ahjaa, proovin märki uuendada küünelakkidega, vaatab mis saab, iseenesest püsib küünelakk hästi plastikul (see märk on ju plastik?? ) Tuleb vist odavam, kui spets värve hakata ostma.

küünelakk-> odavam tuleb kindlasti :icon_thumbup:

märk ise muidugi ei ole täiesti plast ja igal juhul eeldab täiendavat lakikihti peale

nupud jäävad sisse, kui neid ei määri ja puhasta väljastpoolt (ehk siis mida rohkem paned õli lukuauku, seda rohkem sodi ujub sealt välja... ja see kitilaadne sodi tuleb tegelikult nupu ümbert eemaldada)

kui luuk ei lähe kinni, siis on probleem pigem lukustis või selles, et tross on pinge alla jäänud(... proovi määrida) kui tross oleks puruks, siis ei saaks Sa enam luuki lahti :wink:
Tegelikult ma olen normaalne....

Nupud nagu sisemised ukselukustuse nupud? Nende liikuma saamiseks lukuauku miskit lasta on sama kasulik, kui tahmase nina puhastamiseks varbaid pesta... On küll sama keha küljes, aga no ei ole seda seost. Võibolla, kui pikka aega jalgupidi rippuda ja vett varvastele lasta, siis lõpuks midagi tilgub nina peale ka ja väga pika aja peale uhab ehk natuke tahma maha isegi.
Eesti Saabiklubi ja foorum

Selles mõttes ole mureta, sa pole üksi, see on tüüpviga enamustel 156tel :D

Lõplike lahendusi on suures piires kaks:

1. Link lahti võtta, ära puhastada, lihvida.
2. Uus link(kuid mitte vana/kasutatud, sest see esineb kõigil vanadel linkidel).

Mul ka oma GTA'l sama teema. Vahepeal võtsin WD40(selle peenikese pihusti toruga) lükkasin igast praost sisse ja oi oi kui jube mustus hakkas välja voolama, kuid see hoidis asja nii mõned nädalad korras. Tuleks käepide küljest võtta ja ilusti ära puhastada seestpoolt. Kuid see eeldab terve ukse paneeli mahavõtmist!