Re: Alfa Romeo 156 GTA, Slicer

#1262
ts kirjutas:
02 Jaan 2024, 13:20
üüü shaini...

keskluku osas- Sul on tõenäoliselt kas üks esimestest lukkudest või lukulülititest viltu. Peaksid saama testida nii, et istud autosse ja lükkad nupust ukse kinni-> üks nuppudest käib tõenäoliselt raskemini või ei lähe lõpuni kinni (kirjlduse järgi pakuks, et parem esimene). Minu senine kogemus ütleb, et hoovastiku määrimine reglina aitab (kui auto kõksu sai värvimises käis, siis võis sinna mingit pudru vahele minna või midagu ära väänduda)

Hetkel Ammecos tagasi ja ütlevad, et on kõik uksed üle käinud ka pagassi. Kõik pistikud ja juhtmed korras, kuid endiselt ei toimi.
Mis seal veel annab üle vaadata? Kogu kesklukku peaks vist majandama juhiukses olev kontrollsõlm, kuhu kõik uste kaablid ühenduvad?
Ning siis vist seda majandab üldine ECU?

Re: Alfa Romeo 156 GTA, Slicer

#1263
Ecu kindlasti mitte - kerekompuutri kohta pole ka päris kindel (kui eraldi kontrollplokk olemas on, siis arvaks, et ka gta ei saanud kerekompuutrit vaid on suht oldskuul). Sellest peaks aimu saama, kui arvuti autole järgi panna ja kerekompuutri vigu lugeda - kui ukseluku viga näitab, iäsiis saab edasi. Kui diagnistika ukselukke ei leia, siis arvatavasti on need vanakooli ühendustwga.

Võiks muidugi lasta üle vaadata mis sinna peale tuleb ja usteni jõuab ( kui ukselukuni jõuab alla 10v siis tõenäoliselt tekib sama efekt, et lukk kinni ei lähe ja juhtplokk saab signaali et uks on lahti)
Tegelikult ma olen normaalne....

Re: Alfa Romeo 156 GTA, Slicer

#1264
Kuna auto tagumine osa sai kannatada, siis pakuks, et probleem on seotud pagasnikuga, mis takistab uste lukku minemist. Võibolla on pagasniku mikrolüliti vigane?
Kas ka pagasniku juhtmed kummirüü sees on korras, mis ühendavad kerepoolset osa ja pagasnikut?
Näiteks minu omal olid need juhtmed kummirüü sees pragusid täis, pidin kõik juhtmed läbi lõikama ja uuesti kokku jootma, et pagasniku küljes olevad tuled korralikult toimiks. :)
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Re: Alfa Romeo 156 GTA, Slicer

#1266
ts kirjutas:
25 Apr 2024, 08:17
minu teada 156 pagassilukk ei ole keskluku süsteemis (st uksed ja luuk on kaabellduse mõttes eraldi ahelad ja ukk töötab sõltumatult)

Ma hetkel ei mäleta kas 156 oli ka nii nagu 159, et kui pagasnik oli avatud, siis uksi ei lukustanud. Korraks pani lukku ja siis kohe avas automaatselt uuesti.
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Re: Alfa Romeo 156 GTA, Slicer

#1267
Mul pagass läheb kinni ja avaneb ilusti puldi nupust. Ei tahaks uskuda, et seal probleem hetkel.

Ma mõtlesin, et peaks proovima selliselt.
Muretsema mingi korrektori pudeli või valge küünelaki ja seda määrima nende luku kinnituste külge, mille taha siis luku keel haagib.
Vajutada keskluku nuppu ja siis vaadata, milline luku keel ei tule välja ja ei jäta märki, valge värvi pealt peaks see hästi näha olema.
Siis võibolla ei peaks terver lukuringi ostma ehku peale.

Update:
See variant jääb ära sest manuaalselt kõik lukud toimivad. Näiteks kui lükata kergelt uks vastu, et rakenduks see esimene luku samm, kus uks pole päris kinni aga lahti ka ei saa tõmmata. See toimis kõikide ustega.
Liskas katsetasin sellist lukustamist (allpool kirjeldatud), ma ei tea kas see midagi välistab.

Tavpäraselt on nii, et kui keerad juhiukse kinni (kas puldist või võtmega), siis kesklukk rakendub ja kõik uksed sulguvad.
Hetkel on siis probleem, et nupud lähevad alla, kuid kohe hüppavad ülesse seda siis puldi nupust vajutades või juhiust lukustades. Va pagass, selle avamine nupust toimib proleemideta (eraldiseisev süsteem kesklukust).
Nüüd tegin nii, et keerasin juhi uksest kinni, hoidsin võtit selliselt, et ei lasknud juhiukse nupul teistega koos üles hüpata. Seega nüüd juhiuks jäi kinni, teiste uste nupud hüppasid ikkagi lahti.
Kui nüüd proovisin puldi pealt nuppu vajutada siis ei toimu midagi! See nagu overridis midagi. Puldil küll tuli vilkus. Aga jah, enam puldil nuppu vajutades midagi toimunud. Seega sain rahulikult kõrvalistuja ukse ka lukku keeratud ja tagumistel ustel vajutasin nupu alla ja lükkasin kinni.

Varasemalt pidin kogu auto sulgemiseks aku tagat ära võtma, sest oli ainuke viis kuidas esiuste nupud all hoida. Sest niikaua kui uksed voolu said siis hüppasid ise ülesse, juhiust võtmega keerates või puldil nuppu vajutades.


Ma ei tea mis sellest järeldada küll...

Aku on piisavalt täis, seega voolu taga ei tohiks olla (et pole piisavalt voolu lukustada).
cron