Alfa Romeo 156 GTA, Slicer

#725
Jõudsin tagasi just õhtuselt soojendussõidult, et ikka hommikul oleks vähe valutum käimaminek.
Äkki ilmus armatuurile "vana hea" kollane mootorimärk. Midagi ei vikunud displeil, lihtsalt passis seal. Justkui andes mulle märku, et ma olen ikka olemas, vana sõber. Nii lihtsalt lahti ei saa.
Saab näha kas hommikul on mind ka tervitamas :doublefu:

Alfa Romeo 156 GTA, Slicer

#726
ts kirjutas: kui -20 juures lähed autosse, mootor tööle, kang D peale ja gaasi, siis 90% juhtudest ei juhtu piuksugi - 5% tõenäosusega hakkab vaikselt vedama, 5% tõenäosusega pead kutsuma puksiiri)
no see 90 on ikka ilmne liialdus. esimesed käiguvahetused venivad küll "mõnuga", aga peale esimest kilomeetrit toimib kast juba suht normaalselt. Vähemalt minul. Või siis olen ma eneseteadmata mingi 5% eliidi hulka sattunud..:P

Ah õige.. mul pole ju alfa...
Eesti Saabiklubi ja foorum

Alfa Romeo 156 GTA, Slicer

#727
OT

:thinking:

kas Sa tahad öelda, et Sul on kastis Dex2/3 õli ja alustad -20 juures sõitu kohe peale käivitamist :roll: ilma minutitki soojendamata?

tegelikult ei ole õlil tavaliselt üle minuti vajagi, et survet saada (esimesed käiguvahetused on niikuini hapud, kuna kohapeal tavaliselt kasti soojaks ei saa- see muuseas kehtib ka manualkasti puhul suurte külmadega)

/OT
Tegelikult ma olen normaalne....

Alfa Romeo 156 GTA, Slicer

#728
OT jah...

No ütleme, et ma kohe nii ei pauguta. Autost oleks kahju. Ma panen auto käima, lähen avan värava ja tagurdan välja...
Jah, mul on plokisoojendus, aga see ei levi kindlasti käigukasti. Aga ma olen üsna kindel, et peale käivitamist kohe käiguvalitsat rebides juhtub täpselt see, mis peab, nimelt käik tuleb sisse. A mis õli seal on .. Dex 2 ütleb user manual, spetsialistid vahetavad aegajalt, viimati sai tänu kastiõli jahutusradika toru lekkele vahetatud märksa suurem kogus õli, kui tavalise õlivahetuse käigus võimalik on.
Eesti Saabiklubi ja foorum

Alfa Romeo 156 GTA, Slicer

#731
OT.
cyber kirjutas:Ah õige.. mul pole ju alfa...
Ja ma vaatan, kuidas ühte 9-5'te juba kolmandat päeva maja ees täiesti tulemusteta käiatakse :butt: :icon_wave:

Mis -20-sse ja automaati puutub, siis toimetab ideaalselt. Esimesed 300-400m hoiab kast mootori pöördeid natuke kõrgemal kui külma mootoriga tahaks, aga ei ole käikude lülitamise ega vahetamisega probleeme. Pigem on probleem roolivõimuga. See teeb esimesed mõned sekundid ikka väga koledat häält :thinking:

Herr Slicerile. Lõunapausi ajal mõned korrused allapoole ja auto letti. Asju veel mugavamalt enam väga korraldada ei anna ju :mrgreen:

Alfa Romeo 156 GTA, Slicer

#732
aut kastil on üldjoontes sama õli, mis roolivõimul- s.t. -20 juures läheb kuigipalju aega, et surve üles saada (mis oli ka minu jutu point selle kägina osas käivitamisel või kohe peale käivitust aut kasti puhul liikuma hakkamisel)- seega tegelikult teeb ka kast sama käginat aga see on veidi paremini peidetud

kui kohe peale alla -20 temperatuuriga käivitust rool põhja keerata, siis vana õli puhul võib juhtuda, et auto lihtsalt sureb välja (kindlasti aga ei ole ka uue õli puhul piisavat survet olemas selleks, et võimendi töötaks)

Täpselt sama seis on ka aut kastiga (õli hakkab soojenema kohe, kui mootor ringi käib ja mõnekümne sek pärast on juba surve piisavalt üleval selleks, et auto liikuma saada - kui hoobilt valits D peale tirida, siis on väga suur tõenäosus pump kuivale jätta ja turbiin ära rikkuda )

Tegelikult on kogu pika OT mõte siiski selles, et alla -20 temperatuuri juures on suht normaalne kuulda huvitavaid hääli esimese mõnekümne sek jooksul ja suhteliselt ebanormaalne kohe talda anda :roll: Ka 5W tuleb väga madalal temperatuuril üles mõnekümne sekundiga- mitte hoobilt

see muidugi ei kehti juhul, kui tegu on uue autoga (sünteetiliste õlidega nii kastis, kui roolivõimus ja 0W mootoris) - ehk siis vastavalt kasutusjuhtendile
:offtopic:
Tegelikult ma olen normaalne....

Alfa Romeo 156 GTA, Slicer

#734
Mingi teoreetiliku mõtteavaldus, olgu ta ükskõik kui järjekindel, ei pane normaalselt projekteeritud ning tehniliselt korras autot kägisema, nagisema, kiunuma ega vinguma - kinnitan käsi südamel, kõik toimib nii -20, kui ka -30C juures esimesest hetkest alates.

Võite nüüd edasi halada oma tulkestest ja "normaalsest" mittetoimimisest talvega seoses!

Võtan foorumipuhkuse mõneks ajaks, närvikava tervise huvides!
:icon_hi: