Valin uueks autoks Alfa Romeot

#1
Tere, ühe valikuna plaanin vaatama minna ka Alfa Romeo 156 autosid.
Küll aga pole ma varem Alfat omanud ega orienteeru väga sel maastikul.

Kas on soovitusi, kuhu viia Alfa ostueelsesse kontrolli?
Millist mootorit soovitaksite valida?
Olen vaadanud nii 1.9 JTD kui ka twin spark 1.8.

Re: Valin uueks autoks Alfa Romeot

#3
Jah, soovitaks ka siis pigem 2.0TS'i. 1.8 võtab samapalju bensu, kuid 2.0 minek ja hääl on paremad.
Soovitaks 156'st siis aastast 2003 ja edasi. Varasematel võib olla rohkem elektroonilisi jamasid.
Kindlasti käia ostueelses kontrollis veermikuga. Ning jälgida õlitaset ja värvi. See näitab nii mõndagi omaniku hooldus harjumustest.

Re: Valin uueks autoks Alfa Romeot

#4
:hi:

2,0 on suts parem tõepoolest :beaver:

mis hinnaklassi otsitav auto peaks jääma? Juhul, kui plaanid alla 1000€ maksvaid masinaid, siis pead arvestama tõsiste ohtudega -> 156 jupid üldjoontes ei ole eriti kallid ja tegelikult ega see masin ka eriti ei lagune (siiski peaksid arvestama esimese laksuga 1000€ maksva masina juurde umbes 500-600 juurde-> registreerimine, ülevatus, paar silladetaili, rihmad, vedelikud jms). Kõige suurema ohukohana vaata masina põhja-> kui seal on ohtralt roostet, siis tasub masinast kaugele eemale minna (üldiselt on 156 kereplekid suht roostekindlad-> põhjaga aga on teine lugu... kui seal juba auk sees on pikka aega olnud ei välistaks seda, et pead hakkama uut põhja ehitama-> pole küll keeruline, kuid kui ise ei keevita, siis meeletult kulukas :thumbdown: )

Elektrijamasid tegelikult eriti karta pole mõtet- kõige muu kõrval on see nohu :mrgreen:
Tegelikult ma olen normaalne....

Re: Valin uueks autoks Alfa Romeot

#5
Ka minul on peres 156 2.0 TS ja jagan ka enda teadmisi: Tõepoolest, roostega väga neil muret ei ole, nii et kui leiad roostese variandi, siis on ilmselt pauku pannud ja sitasti üles ehitatud. HOIA EEMALE. Olen kuulnud et hammasrihm pidi kõigil alfadel üsna kergelt purunema, niiet see tasub vahetada pigem varem kui hiljem. Säästad kõvasti raha sedasi. Üldse säästad kõvasti raha, kui maksad algul rohkem ja säästad remondi pealt. Kuid ETTEVAATUST! kõik kallid autod ei ole korralikud! Kui keegi tuleb rääkima, et alfat on kallis remontida ja et lagunevad mõttetult, siis küsi kas tema enda autot remonditakse tasuta. Mina olen ka eluaeg olnud diisliusku, aga 2.0 TS hääl ja minek on tõsiselt võimsad.
alfadel pole vigu, alfadel on iseloom

Re: Valin uueks autoks Alfa Romeot

#6
Kui diislist rääkida, siis ökotamiseks on 1.9jtd hea küll. Arvestades, kui palju see auto kaalub, on kütusekulu ikka üsna pisike ja vaatamata mootori väiksusele on isegi möödasõite võimalik teha, st kellelegi otseselt jalgu ei jää. Üsna pommikindel mootor: minu oma on sõitnud 400K peaaegu ja täiesti korras. Suurepärane traktor. Kui on vaja vähe ärevamat tõmmet, vaataks muidugi bensuka poole, aga sellest on juba ülalpool kirjutatud ja muust ka.

Peale 2003 on juba FL (mul on ka FL tegelikult), aga peale välimuse (ja tagumiste piduriketaste/klotside, sisu ja mõningase pudupadi, oh ja esitulede) seal metsikuid erinevusi ei ole. Maitse asi, enamusele meeldib see 'päris välimus' ehk pre-FL rohkem.

Lagunemisest...no ma ei tea. Kuskile ta ei lagune. Isegi hästi peab meie teede kohta: peale 30K km on vaja vahetada tagumised klotsid ja stabikakondid, need on esimesed vahetusartiklid ja mul pole aimugi, kaua need enne mind küljes on olnud.

Tasuta, tõepoolest, ei remondita ühtki autot. Ja jupid pole tühjagi kallimad kui mõnel muul (isegi vastupidi). Ja üldse, enamus alfast (peale elektri ja mõningate asjade, mis nõuab erivahendeid, nt rihmavahetus) on piisavalt lihtne, et natukese tahtmise, kirumise ja mõtlemisega ning elementaarsete tööriistade olemasolul saab teda rahulikult ise lappida.
I teleport myself everywhere. Walking is for faggots. (Credits to the rightful owner of the saying on bash.org)

Re: Valin uueks autoks Alfa Romeot

#8
Platsidega on üldiselt kahtlane lugu.
Parem, kui tead ka auto ajaloost midagi.
Osta mõne siinse foorumikasutaja käest (müügikuulutusi ju lipsab üsna palju läbi siin), saad (enamasti) jooksvalt uurida, mis, kus, millal ja kuidas:)
I teleport myself everywhere. Walking is for faggots. (Credits to the rightful owner of the saying on bash.org)