Re: Suvaline pläma 2016

ts wrote:Kiire otsing-> Saaremaa alfad oli teema ja seal olev tabel on 29.02.2016 seisuga ning selles on 3179 töömahuga masinaid 7:
147; 156; 156 SW; 166; 2 x GT ja GTV

EDIT: veebruari lõpus oli arvel 944 Alfat, seega veebruari jooksul on summarselt 3 masinat ära kukkunud :-( reaalselt muidugi rohkem- vahepeal on masinaid ju lisandunud samuti.
Tegelikult ma olen normaalne....

no- eestlased on ju teda tuntud oma originaalsuse poolest-> 2003 aasta universaalkerega diisel passateid on liikvel enamvähem samapalju, kui Alfasid kokku :mrgreen:

Lancia 264; millest 160 on Chryslerid (uus Thema ja Voyager); seega jääb alles 104
Maserati 52; Ferrari 44 -> kokku peaaegu samapalju, kui Lanciaid :-D

samas ka näiteks Rovereid on 494 tk .. võrreldes 813 Jaguariga

Ladasid ja VAZ-e seevastu on ikka veel 7500.- ning kerima hakates, siis BMW-sid 34 000; Audisid 49 000 ja volkareid 80 000

Go Figure...

Samas lugesin just TM'st või oli se Autoleht, kus võeti kokku selle aasta esimese kvartali automüük ja uusi Alfa Romeosi osteti 10!
Eelmisel aastal sama ajaga oli see 0!

Seega ikka tuleb juurde ;)

Ma arvan, et mingid romud on lihtsalt maha kantud lõpuks.

PS. Keegi uudistes nägi eile, kus Järvevana teel ühele spiderile mingi Scania veok sisse pani külje pealt ja ka omajagu edasi lükkas enda ees, kuna Scania juht ei näinud/tundnud, et keegi ette oleks jäänud ...
Ilus punane GTV spider oli.
Image
Image
Image
Image
Image

seda et- 100% kindlusega ei väida, aga mr Passione ostis omale paar aastat tagasi 2,0 Spideri... punase.... samade velgedega.... ja uduse pildi tasutal võiks arvata, et ... njah

Keegi endale kunagi itaaliast mone Alfa ostnud/toonud on? Ei tea milline sealne muugiprotsess valja naeb,ehk keegi oskab/teab?
159 Plaanis tuua,isegi saksast ei leia sellises hinnaklassis/varustusega masinat nagu ma soovin.Itaalias aga hinnad tunduvalt paremad.

Ranno wrote:Keegi endale kunagi itaaliast mone Alfa ostnud/toonud on? Ei tea milline sealne muugiprotsess valja naeb,ehk keegi oskab/teab?
159 Plaanis tuua,isegi saksast ei leia sellises hinnaklassis/varustusega masinat nagu ma soovin.Itaalias aga hinnad tunduvalt paremad.
Uurisin neilt sama teemat, http://www.mobile.ee/

Nad andsid head nõu ja kirjeldasid kuidas Itaaliaga on keeruline, esiteks transport on kallim- selle auto puhul oleks ca 1200+KM, teiseks Itaaliast ei tule tavalisest midagi head- hooldused tegemata, kriime ja defekte on palju ja itaallased ei räägi inglise keelt tavaliselt. Soovitati pigem Saksamaalt autot otsida.

Kuigi mulle mu auto meeldib, siis ikkagi kaalun ka ise selle väljavahetamist tbi vastu, 2010-2011 aasta väljalase, full options jms. Aga hinnad on siis ka 10'000€ ja üle selle, + toomine. Kui valiks, siis ilmselt laseks põhjaliku taustakontrolliga ja teh. ülevaatusega seda teha.

Valik on väike, peab raha põrsas valmis olema, et liikuv kaup kohe ära osta.
--
Urmas

Ranno wrote:Keegi endale kunagi itaaliast mone Alfa ostnud/toonud on? Ei tea milline sealne muugiprotsess valja naeb,ehk keegi oskab/teab?
159 Plaanis tuua,isegi saksast ei leia sellises hinnaklassis/varustusega masinat nagu ma soovin. Itaalias aga hinnad tunduvalt paremad.
Ise pole toonud aga kuna mulle toodi, siis on eelnev ja järgnev protsess enamvähem meeles:
1. ära usu pilte (kui itaalias on 1/3 ilma piltideta, siis ülejäänutest umbes 5% kasutavad võõra auto piltyi)
2. kordi odavamalt saad, kui valid auto välja ja räägid kodanikega, kes toovad itaaliast autosid oma platsile müügiks (saad vast jutule, et kui treiler pooltühjaks jääb, siis lükatakse mõnesaja raha eest peale)
3. Itaalias on vist kõigil autodel parkimisandurid (esimene parem ja vasak stangenurk ning tagumine parem ja vasak stangenurk)
4. itaallased üldiselt ei räägi inglise keelt ja ei vasta e-mailidele (platsilt on suurem tõenäosus kellegagi üldse jutule saada, samas platsil on tingimisvõimalused oluliselt kasinamad)

- absoluutselt kõige kindlam on minna lennukiga kohale, valida auto välja, lennata tagasi ning lasta kellelgi auto treileril ära tuua (kui just ei ole 100% kindel, et autoga maadmööda kohale jõuad- reaalsus kipub olema see, et kuna itaalia ei väljasta vist siiani korralikke transiitnumbreid, siis papitükile kirjutatud numbrid tekitavad tee peal tõsised probleeme).

Uurisin,soovitati et mitte minna itaalia arki transiitnumbreid kusima,esiteks pidi olema mingi suvaline pappi tykk,teiseks see voib aega votta.On ka neil ette tulnud nadal ootamist.Kui saad ostjalt ostu-muugi lepingu,auto dokumentid ja masina ulevaatus/kindlustus kehtiv ,siis anna lihtsalt julmalt eesti poole minna ja looda et kuskil enne eestit sind ei kontrollida.Muidu voib mujal maades seletamist olla mis masinaga tegemist jne. Muidugi koige kindlam pidi olema treila peale masin panna.Olenevalt asukohast maksab kuni 1,5k.
Muidugi itaalia alfa hinnad on ahvatlevat.Selline masin mille eest Soome kusitakse17-20k ,saab sealt 7-10k,plus toomine ja arvele votmine.
Ega saksamaal ka taispauk 159 sw uleliia turul muua pole ja kui on siis kirve hinnaga. Eks peab pidevalt peale passim ja live lendama kui midagi head tekkib turule.

Kas teil on mingi itaalia autoportaal kus jälgite või ainult neid mis on pandud ülesse autoscout24.com ja mobile.de'sse?
Huvipärast vaataks ka :P

Slicer wrote:Olen tegemas tellimust siin: http://www.alfastumper.com/
Kes tahab võib ühineda.
praegu vaatasin, et nad on oma nomenklatuuri täiesti kokku tõmmanud :-( või siis on ka neil haruldased asjad otsa saanud ...

Suurem jama on see, et keegi ei vasta meilidele. Juba nädal aega pole saanud vastust kahele päringule.
2010'ndal aastal tellisin sealt oma GTA'le alumiiniumi sulamist põhjakaitse ja veel muud nodi. Siis läks küll sujuvalt, kuid pidin maksma üle PayPali, sest nad peavad käsitsi arvutama saatekulud ja nende veebisüsteem seda ei suuda. Seega peab pöörduma oma ostukorvi asjus otse emailile, kuid keegi pole vastanud...