Re: Alfa Romeo 156 GTA, Slicer

ts wrote:
02 Jan 2024, 13:20
üüü shaini...

keskluku osas- Sul on tõenäoliselt kas üks esimestest lukkudest või lukulülititest viltu. Peaksid saama testida nii, et istud autosse ja lükkad nupust ukse kinni-> üks nuppudest käib tõenäoliselt raskemini või ei lähe lõpuni kinni (kirjlduse järgi pakuks, et parem esimene). Minu senine kogemus ütleb, et hoovastiku määrimine reglina aitab (kui auto kõksu sai värvimises käis, siis võis sinna mingit pudru vahele minna või midagu ära väänduda)

Hetkel Ammecos tagasi ja ütlevad, et on kõik uksed üle käinud ka pagassi. Kõik pistikud ja juhtmed korras, kuid endiselt ei toimi.
Mis seal veel annab üle vaadata? Kogu kesklukku peaks vist majandama juhiukses olev kontrollsõlm, kuhu kõik uste kaablid ühenduvad?
Ning siis vist seda majandab üldine ECU?

Ecu kindlasti mitte - kerekompuutri kohta pole ka päris kindel (kui eraldi kontrollplokk olemas on, siis arvaks, et ka gta ei saanud kerekompuutrit vaid on suht oldskuul). Sellest peaks aimu saama, kui arvuti autole järgi panna ja kerekompuutri vigu lugeda - kui ukseluku viga näitab, iäsiis saab edasi. Kui diagnistika ukselukke ei leia, siis arvatavasti on need vanakooli ühendustwga.

Võiks muidugi lasta üle vaadata mis sinna peale tuleb ja usteni jõuab ( kui ukselukuni jõuab alla 10v siis tõenäoliselt tekib sama efekt, et lukk kinni ei lähe ja juhtplokk saab signaali et uks on lahti)
Tegelikult ma olen normaalne....

Kuna auto tagumine osa sai kannatada, siis pakuks, et probleem on seotud pagasnikuga, mis takistab uste lukku minemist. Võibolla on pagasniku mikrolüliti vigane?
Kas ka pagasniku juhtmed kummirüü sees on korras, mis ühendavad kerepoolset osa ja pagasnikut?
Näiteks minu omal olid need juhtmed kummirüü sees pragusid täis, pidin kõik juhtmed läbi lõikama ja uuesti kokku jootma, et pagasniku küljes olevad tuled korralikult toimiks. :)
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

ts wrote:
25 Apr 2024, 08:17
minu teada 156 pagassilukk ei ole keskluku süsteemis (st uksed ja luuk on kaabellduse mõttes eraldi ahelad ja ukk töötab sõltumatult)

Ma hetkel ei mäleta kas 156 oli ka nii nagu 159, et kui pagasnik oli avatud, siis uksi ei lukustanud. Korraks pani lukku ja siis kohe avas automaatselt uuesti.
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Mul pagass läheb kinni ja avaneb ilusti puldi nupust. Ei tahaks uskuda, et seal probleem hetkel.

Ma mõtlesin, et peaks proovima selliselt.
Muretsema mingi korrektori pudeli või valge küünelaki ja seda määrima nende luku kinnituste külge, mille taha siis luku keel haagib.
Vajutada keskluku nuppu ja siis vaadata, milline luku keel ei tule välja ja ei jäta märki, valge värvi pealt peaks see hästi näha olema.
Siis võibolla ei peaks terver lukuringi ostma ehku peale.

Update:
See variant jääb ära sest manuaalselt kõik lukud toimivad. Näiteks kui lükata kergelt uks vastu, et rakenduks see esimene luku samm, kus uks pole päris kinni aga lahti ka ei saa tõmmata. See toimis kõikide ustega.
Liskas katsetasin sellist lukustamist (allpool kirjeldatud), ma ei tea kas see midagi välistab.

Tavpäraselt on nii, et kui keerad juhiukse kinni (kas puldist või võtmega), siis kesklukk rakendub ja kõik uksed sulguvad.
Hetkel on siis probleem, et nupud lähevad alla, kuid kohe hüppavad ülesse seda siis puldi nupust vajutades või juhiust lukustades. Va pagass, selle avamine nupust toimib proleemideta (eraldiseisev süsteem kesklukust).
Nüüd tegin nii, et keerasin juhi uksest kinni, hoidsin võtit selliselt, et ei lasknud juhiukse nupul teistega koos üles hüpata. Seega nüüd juhiuks jäi kinni, teiste uste nupud hüppasid ikkagi lahti.
Kui nüüd proovisin puldi pealt nuppu vajutada siis ei toimu midagi! See nagu overridis midagi. Puldil küll tuli vilkus. Aga jah, enam puldil nuppu vajutades midagi toimunud. Seega sain rahulikult kõrvalistuja ukse ka lukku keeratud ja tagumistel ustel vajutasin nupu alla ja lükkasin kinni.

Varasemalt pidin kogu auto sulgemiseks aku tagat ära võtma, sest oli ainuke viis kuidas esiuste nupud all hoida. Sest niikaua kui uksed voolu said siis hüppasid ise ülesse, juhiust võtmega keerates või puldil nuppu vajutades.

Ma ei tea mis sellest järeldada küll...

Aku on piisavalt täis, seega voolu taga ei tohiks olla (et pole piisavalt voolu lukustada).

Targemad pead aidake kaasa mõelda.

Läksin täna auto juurde, mis terve suve maa all parklas vedelenud. Võtsin ennatlikult kiirkäivitus komplekti kaasa.
Teades, et mul seal on akuga mure olnud.

Proovisin võtmest käivitada- täiesti kutu.
Panin siis kiirkäivituse külge ja keerasin süüdet, kohe läks käima. Mis oli kummaline, sest varem kui aku pole nii tühi olnud ei ole alati esimene kiirkäivituse start aidanud.
Kuid kuna kiirkäivituse peab järgmise 30seki jooksul peale käivitust ära võtma, siis lolli peaga seda tegin. Mille peale muidugi auto kohe välja suri.
Ning siis kui proovisin uuesti kiirkäivitust ühendada, andis seade kohe teistsugust tooni. Dokumentatsiooni järgi lühis! oh.shit.

Ei hakanud nüüd enam kaableid teise auto külge panema, et old-school käivitust ja aku laadimist teha, kus lased ennem mitte töötavatel autodel seista ühendatult mõnda aega ja siis proovida käivitada. Sest kui juba võimalik lühis on siis see head ei tee.

Seega nüüd küsimus, kust kuradi kohast ma seda lühist otsima peaksin hakkama? Ma esialgu vaatasin kõik need kaitsmed üle, mis 156 aku karbi juures kohe on. Need olid terved. Teine variant on rooli alt peidukast kõik kaitsmed üle vaadata?

alustuseks-> kõlab, et akuklemmid ei anna ühendust (st aku ei pruukinud päris surnud olla aga kuna käivitasid otse klemmidelt, siis käivtus kohe - aku tasakaalustamiseks voolu ei jagunud)

Lühis on halb AGA- võta aku maha, puhasta kemmid ära, vaata salongikaitmsed jms ka üle ning lae aku seinas ära.

Kui ma õigesti mäletan, siis rooli all ülemisel plokis on mingi hulk service kaitsmeid, tõenäoliselt siis üks neist otsas.

ts wrote:
17 Sep 2024, 10:03
alustuseks-> kõlab, et akuklemmid ei anna ühendust (st aku ei pruukinud päris surnud olla aga kuna käivitasid otse klemmidelt, siis käivtus kohe - aku tasakaalustamiseks voolu ei jagunud)

Lühis on halb AGA- võta aku maha, puhasta kemmid ära, vaata salongikaitmsed jms ka üle ning lae aku seinas ära.

Kui ma õigesti mäletan, siis rooli all ülemisel plokis on mingi hulk service kaitsmeid, tõenäoliselt siis üks neist otsas.
Tavaliselt on ikka nii olnud, et kui süüte keeran sisse siis tuled armatuuris lähevad põlema, kuid käivitades starter ei tee midagi.
Praegu oli täiesti surnud. Võibolla laadimine aitab, kuid ei usu et sellisesse konditsiooni, kus ta laseks käivitada ilma kiirkäivituse abita.

Kui aku küljest olid klemmid ära ning aku vahelt väljas, siis ühendasin kiirkäivitaja klemmid otse nende pluss ja miinus juhtmete külge. Kohe andis short signaali.

Osa neid kaitsmeid on mingis plastik puuris, kust neid välja tõmmata ei saa niisama, tuleb see puur kuidagi eemaldada. Osad olid kättesaadavad. Kui rääkida sellest rooli all olevast kaitsmete asukohast.

Ega mingid hiired-rotid kusagile mootoriruumi pole pesa teinud?
Võibolla mõne juhtme kusagilt läbi närinud? Niisama seistes ikka lühist ei tohiks tekkida, kellegi "karvane" käsi peab mängus olema.
Soovitaks ka klemmid ära puhastada ning vasemäärdega kokku teha. Samuti puhastada ka auto poolsed otsad, mis akuklemmidele peale lähevad.
Lisaks vaata üle ka akule peale minevate kaablite seisukord ja kerepoolsed kaablite kinnitused, äkki korrodeerunud vms.

Need service omad olidki seal puuris vist .

Kahjuks absoluutselt ei mäleta kuidas see puur sealt ära käis :D

Lühis ilma akuta on normaalne kui näiteks tulelüliti on sees või mis iganes tarbija on sisse lülitatud -kõik pirnid on ju teistpidi maandatud

Alustuseks laeks aku ära ja siis näeb juba edasi :)

Uue akuga käivitus kohe :)
Mul tunne, et vana akut käivitades tõmbas selle voldi nii madalale, et tekkis short? On see võimalik? :D

Tegin väikese ringi ja pesin autot.
Kuid uste luku mure endiselt. Üheltpoolt olen vanad lukud ära vahetanud, teiselt küljelt mitte. Jääb vast uue aasta peale.

Sai tehtud hooaja viimane sõit ilusa pühapäeva puhul, et aku oleks korralikult täis.
Rehvid said veits üle pumbatud, et pikale seisule vastu peaks ning paigutasin selleks hooajaks sooja garaazi ära, ning võtsin aku negatiivse klemmi ära, et see aku omadega otsa ei saaks seisu ajal.