Kolin mootori vasakpoolses küljes.

Tervist.

Oman 98a. alfa 156 V6-e ja eile õhtul avastasin imeliku kolina :? ,

kui olin auto peatanud ja käima jätnud. Sõidu ajal kolinat ei kuule, vaid siis kui auto seisab,mootor töötab ja ise auto kõrval oled.

Kolin tuleb siis eest mootori vasakpoolsest küljest ja ehk ka täitsa ratta kõrvalt.

Ergo.

Nii foorumi kaudu ei oska ilmselt keegi sulle adekvaatset infot anda selle kolina kohta. Minu soovitus oleks minna ja autoga Pirni tänav 5 sõita, seal on üks tore koht nagu TRK Värvid. Usun et nad oskavad sind aidata, vähemalt mina olen sealt alati abi saanud.

Oleneb kolinast... proovi, kas siduri lahutades läheb kolin hullemaks või kaob ära. Sealpool muidu ei tohiks midagi muud koliseda, kui on kaks varianti: siduri survelaager või käigukasti laager. Üldiselt on nii, et kui siduri ära lahutad ja kolin hullemaks läheb, siis survelaagri viga, et peaks ära vahetama selle.

Aga kerge logina puhul on nii, et siduri lahutamata olekus on siduri survelaager sidurikorvis nö lõdvas olekus ja võib seal pisut logisema hakata. Vähemalt nii mulle väideti ja näidati piltlikult ka varuosade peal.

esmalt-vasak pool on lai mõiste- kasuta sõnu juhi poolne ja kõrvalistuja poolne... või siis käigukasti poolne ja rihmaratta poolne... kui mõtled vasakut poolt auto ees seistes ja kapote alla vaadates, siis seal on genekas, mis võib häält teha, konditsioneeri pump mis võib koliseda, väntvõlli rihmaratas mis võib lahti olla ...või kasvõi keps pooleks olla :lol: et paluks täpsusta milline heli... (nt terav tigin, tume kolks, terav kolks, sujuv undamine, metallne plekki klirin..jne) kui täpsustad, siis räägime edasi...-vee ehk saad seda heli lindistada ja meile kuulamiseks siia panna...nagu mõni kodanik ka teind on... 8) ja üldse kus kandis oled? kui tallinnas, siis võin ka oma arvamuse öelda, kui punasele tänavale plaatdetaili juurde viidsid tulla...

Üritan siis täpsustada. Juhi poolsest osast tuleb see imelik hääleke, kuid see kõlab nagu selline vaikne metalli kolks. Alati seda ei tule, kuid aeg-ajalt on kuulda. Proovisin ka siduri vajutamisel kuulata seda häält. Vahepeal oli tunne nagu oleks ära läinu ja vahepeal tundus et on ikka alles.

Sellist kohta nagu TRK Värvid tean. Olen seal ennegi käinud osi vahetamas ning paari nädala pärast jälle paar juppi lähevad vahetusse, kuid kuna hetkel Eestimaal ei viibi, siis mõtlesin küsida, et kui suure probleemiga on tegu. Kas ootan ära need paar nädalat või lasen välismaal kusagil töökojas ära parandada.

Heli lindistada ei ole mõtet, sest see on nii vaikne ja tagapütt summutab selle täielikult ära.

Ergo.